REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fauna din Lacul Tăbăcărie este în pericol din cauza caniculei!

Fauna din Lacul Tăbăcărie este în pericol din cauza caniculei!

Marieta ȘTEFAN 29 august 2023 | 00:00 1720

Schimbările de temperatură ale Mării Negre nu au afectat populația piscicolă. Dimpotrivă, peștii au acum o sursă de hrană îmbogățită și nu riscă să se îmbolnăvească. Nu același lucru putem spune despre peștii aflați în Lacul Tăbăcărie, unde temperaturile ridicate scad oxigenul din apă și favorizează apariția unor alge toxice.

Fauna din Lacul Tabacarie este in pericol din cauza caniculei!

Schimbările de temperatură ale Mării Negre nu au afectat populația piscicolă. Dimpotrivă, peștii au acum o sursă de hrană îmbogățită și nu riscă să se îmbolnăvească, ne asigură biologii.„Marea Neagră a fost multă vreme rece. A bătut sudul trei săptămâni și apa mării a avut o temperatură mai scăzută decât cea normală. Ei bine, influența acestui vânt a păstrat într-o măsură mai mare apele în zona de nord a litoralului Mării Negre unde s-au încălzit suplimentar, iar acum, când efectul sudului s-a diminuat  și a dispărut, ba dimpotrivă am avut câteva zile de Nord, apele fierbinți din zona litorală puțin adâncă a Mării Negre au ajuns acum și în baia Mamaia, în zonele de scăldat obișnuite. Aceste temperaturi îmbie la scăldat dar ne și îngrijorează în ceea ce privește populația piscicolă. Pentru populația piscicolă nu există vreun risc. Temperaturile nu cresc atât de mult oxigenul, se menține la cote accesibile peștilor, iar puietul de pește ar trebui să se bucure de temperaturi mai ridicate, ceea ce înseamnă un metabolism accelerat și o sursă de hrană îmbogățită, adică alge și crustacee mici”, ne-a declarat biologul Adrian Bîlbă

Fauna din Lacul Tabacarie este in pericol din cauza caniculei! Adrian Bîlbă

Temperaturile ridicate favorizează apariția unor alge toxice

Nu același lucru putem spune despre peștii aflați în Lacul Tăbăcărie, unde temperaturile ridicate scad oxigenul din apă și favorizează apariția unor alge toxice. „Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură a făcut eforturi pentru igienizarea lacului Tăbăcărie, însă nu poate opri fenomenele de încălzire climatică, modificări care generează temperaturi foarte ridicate la nivelul apei, ceea ce înseamnă pentru populația piscicolă un risc pentru reducerea oxigenului. De asemenea, prin dezvoltarea în exces a unor alge toxice, oxigenul se poate reduce și mai mult și poate duce la îmbolnăvirea peștilor”, a concluzionat Adrian Bîlbă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragati inca o data lacul...s-a mai facut odat in Iepoca de Aur...
1
0
In Tabacarie si Sutghiol se scurg toate canaluzarile orasului adica sunt pline de ca.ca. De ani de zile, ce va prefaceti ca nu stiti, tot ce s-a construit imprejur
4
0
Da gigele, ar merge niste blocuri, malluri, terase....PSDist, PNList sau m******n?
3
0
Fauna, din Tabacariei: lebede, rate salbatice, guzgani, vidre, pelicani, si mai multe specii de pasari..
1
0
...poluare afecteaza fauna din Lacul Tabacariei, nicidecum Canicula! Lacul este focar de infectii! Plin de gunoaie, tampoane, fecale, animale moarte! Ganditi-va ca cei de la Spatii Verzi isi unple cisternele cu apa din lac noaptea si uda florile din oras.... Tabacariei trebuie curatat de urgenta! Un proiect pe forduri ar fi bun, lacul fiind mare se pot face 3 lacuri mai mici din el, legate de canale pe care sa potvi face o plimbare cu barca, lacurule sa fie prevazute cu plasa anti plante subacvatice, ca in alte orase mai dezvoltate, se poate astupa cu pamant 30 -40 din el dar cu conditia sa se faca parc cu multi copaci NU Terase, blocuri etc. Idei sunt dar pacat ca nimeni din primarie nu gandeste, toti cu gandul la imbogatit si sifonat banul public...
3
1
"Lacul" ala e doar o balta plina cu mizerii, nu foloseste la nimic, ar trebuie secat cu totul, s-ar putea construi multe lucruri mai frumoase si folositoare in acea zona.
1
3
este tabacarie curatat? canalul din satul de vacanta?
4
0
Nea Bîlbă ,pana sa-ti apara tie algele ,acolo au aparut PET-urile,trotinetele si alte gunoaie aruncate de catre niste gunoaie umane ,analfabeti functionali care populeaza zona.
6
0
intreaba pe Balba guru al biologiei el le stie pe toate nici nu se mai numeste biologie stiinta ci balbologie
5
1
Care este fauna din Lacul Tabacarie!?
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016