REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
28.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

FC Braşov fuzionează cu SR Braşov

FC Braşov fuzionează cu SR Braşov

Andreea CONDURACHE 23 august 2023 | 00:00 351

Primăria Municipiului BraÅŸov, deÅ£inătoarea brandului FC BraÅŸov, ÅŸi echipa suporterilor braÅŸoveni, SR BraÅŸov, înfiinÅ£ată în vara anului 2017 pentru a duce mai departe tradiÅ£ia stegară, au ajuns la un acord de colaborare în privinÅ£a desfăşurării activităţii clubului de fotbal în sezonul 2023-2024, au anunÅ£at cele două grupări, luni, într-un comunicat.

FC Brasov fuzioneaza cu SR Brasov

''Pornind de la situaÅ£ia actuală a fotbalului braÅŸovean, de la absurditatea de a avea două echipe cu aceleaÅŸi culori ÅŸi revendicatoare ale aceluiaÅŸi palmares ÅŸi brand, ÅŸi de la nevoia de a uni toate resursele într-un proiect puternic, capabil să ducă mai departe tradiÅ£ia fotbalului braÅŸovean, cele două cluburi anunţă demararea proiectului de reunire - 'Un oraÅŸ, o echipă''', anunţă cele două cluburi.

Primul pas este reprezentat de retragerea din campionatul Ligii a 3-a a echipei de seniori a FC BraÅŸov - Steagul RenaÅŸte, activitatea clubului urmând să se desfăşoare în sezonul 2023-2024 exclusiv la nivel de copii ÅŸi juniori. O parte dintre cei mai promiţători juniori ai FC BraÅŸov - Steagul RenaÅŸte vor fi promovaÅ£i în lotul de seniori al SR BraÅŸov, echipa îmbrăţiÅŸată de comunitatea locală de suporteri ca fiind continuatoarea morală a "Steagului".

Conducerea clubului SR BraÅŸov ÅŸi reprezentanÅ£ii Primăriei Municipiului BraÅŸov vor lucra în săptămânile care urmează la definitivarea unui buget comun, cât mai realist pentru cerinÅ£ele Ligii a 3-a ÅŸi pentru continuarea, consolidarea ÅŸi dezvoltarea Academiei FC BraÅŸov, în care implicarea suporterilor să fie în continuare unul dintre pilonii proiectului, reflectând natura de club al comunităţii. Totodată, va fi elaborat ÅŸi un nou statut, care să ofere autorităţilor locale ÅŸi mediului privat de afaceri oportunităţi cât mai simple ÅŸi directe de a face parte din structura de conducere a clubului, pornind de la următoarele principii: transparenţă în privinÅ£a utilizării bugetului, reprezentare echitabilă în luarea deciziilor împărÅ£ită între suporteri, finanÅ£atori privaÅ£i ÅŸi finanÅ£atori publici, management modern ÅŸi responsabil, obiective clare ÅŸi care să marcheze revenirea clubului în topul fotbalului românesc.

Proiectul va reuni toate aceste demersuri sub brandul FC BraÅŸov, urmând a fi iniÅ£iate demersurile pentru atribuirea acestuia către clubul SR BraÅŸov înainte de startul sezonului 2024-2025, desăvârÅŸindu-se astfel idealul cu care suporterii stegari au plecat la drum în 2017.

'''Un oraÅŸ, o echipă" este proiectul care reuneÅŸte năzuinÅ£ele ÅŸi resursele comunităţii pentru revigorarea fotbalului braÅŸovean. Este momentul să reunim toate elementele necesare unei construcÅ£ii solide (brand, suporteri, finanÅ£are, academie, infrastructură) într-un singur club, care să continue istoria ÅŸi tradiÅ£ia FC BraÅŸov. Am încredere că acordul dintre cele două cluburi are puterea de a aduna în jurul proiectului toată suflarea stegară ÅŸi voi solicita Consiliului Local susÅ£inerea acestuia", a declarat primarul municipiului BraÅŸov, Allen Coliban.

"Ideea care a stat la baza proiectului SR a fost aceea de a reuni suporterii, mediul de afaceri ÅŸi autorităţile locale cu scopul să creăm o structură competentă, care să îÅŸi atingă obiectivele de performanţă pe plan sportiv, fără a ne abate de la principiile ÅŸi identitatea stegară. Ne-am propus din prima zi să punem bazele unui club stabil, al comunităţii, cu o identitate autentică. Apreciem deschiderea arătată de reprezentanÅ£ii Primăriei BraÅŸov ÅŸi faptul că doresc să pună umărul alături de comunitatea suporterilor pentru atingerea Å£elului pe care ni l-am setat atunci când am pornit la drum, în urmă cu ÅŸase ani", a spus, la rândul său, HoraÅ£iu Culcear, preÅŸedintele SR BraÅŸov.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a validat, pe 7 august, decizia Departamentului de licenÅ£iere al FederaÅ£iei Române de Fotbal în cazul divizionarei secunde FC BraÅŸov, aceasta rămânând fără drept de participare în ediÅ£ia 2023-2024 a Ligii a II-a, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712