REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 30 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6837
21.4° Constanța Vineri, 30 August 2024 Anul XX Nr. 6837
 

FCSB - LASK Linz 1-0, Darius Olaru aduce calificarea în grupele Europa League

FCSB - LASK Linz 1-0, Darius Olaru aduce calificarea în grupele Europa League

Virgil STOIAN 30 august 2024 | 00:00 625

FCSB a început meciul decisiv în play-off-ul Europa League cu LASK Linz în retur. Partida se joacă pe stadionul Steaua din Ghencea, București. În tur, cele două echipe au remizat 1-1, cu goluri marcate de Taoui pentru LASK și David Miculescu pentru FCSB. Campioana României are nevoie de victorie pentru a accede în grupele Europa League. În caz contrar, va evolua în Conference League.

FCSB - LASK Linz 1-0, Darius Olaru aduce calificarea in grupele Europa League

 Minutul 90+6: FINAL DE MECI! FCSB se califică în Europa League și rămâne singura reprezentantă a României în sezonul european 2024-2025.

Minutul 90+3: GOOOOL FCSB! Darius Olaru ia o acțiune pe cont propriu și înscrie golul calificării cu un șut puternic, la care portarul advers nu a putut să intervină.

Minutul 90: Ocazie uriașă pentru LASK Linz! O gafă a lui Vlad Chiricheș îi pune pe austrieci pe contraatac, dar Ștefan Târnovanu reușește să salveze o minge expediată spre poartă de Taoui.

Minutul 83: Ocazie uriașă pentru FCSB! Daniel Popa primește o centrare excelentă în careu, trimite mingea pe sub portarul advers, dar mingea este respinsă de unul dintre fundașii lui LASK Linz în corner.

Minutul 76: Florin Tănase nu mai poate continua partida! Atacantul s-a prăbușit pe gazon, epuizat, iar FCSB pregătește deja schimbarea. Va intra William Baeten.

 Minutul 59: FCSB cere un penalty! Fotbaliștii lui Elias Charalambous au acuzat un henț în interiorul careului, dar mingea l-a lovit, de fapt, în genunchi pe fundașul lui LASK. Arbitrul nu a oprit faza și a lăsat jocul să continue.

Minutul 50: Ocazie mare pentru LASK Linz! Lenny Pintor intră în careu și încearcă un șut puternic la colțul scurt, dar Ștefan Târnovanu este atent și reușește să respingă.

Minutul 46: S-a reluat jocul!

Minutul 45+2: PAUZĂ pe stadionul din Ghencea! FCSB și LASK Linz sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză în care austriecii s-au jucat cu ocaziile.

Minutul 45+2: Ocazie uriașă pentru LASK Linz! Taoui a scăpat spre poarta adversă, a încercat să trimită pe bara a doua spre Ljubicic, dar atacantul austriecilor nu a putut relua în poartă și FCSB scapă cu fața curată, la ultima fază a primei reprize!

Minutul 43: Ocazie mare pentru FCSB! Florin Tănase profită de o eroare a lui Siebenhanl, întoarce către David Miculescu, iar acesta încearcă un șut puternic, respins în corner de portarul lui LASK. Corner pentru campioana României!

Minutul 36: Probleme pentru LASK Linz! Sascha Horvath s-a prăbușit pe gazon în așteptarea staff-ului medical și a solicitat să fie schimbat.

Minutul 24: Florin Tănase încearcă să creeze o ocazie periculoasă la poarta adversă, dar nu a reușit să centreze după ce a pătruns cu mingea în careu. FCSB rămâne fără ocazii notabile la poarta lui Siebenhandl până în acest moment.

Minutul 19: Ocazie mare pentru LASK Linz! O minge centrată pe jos în fața porții pentryu Bello se duce în afara terenului. Fundașul austriac a fost foarte aproape de a relua în poarta lui Târnovanu.

Minutul 15: Încă o ocazie pentru oaspeți! Berisha expediază un șut puternic, dar Ștefan Târnovanu este atent și respinge în corner. Sunt câteva minute bune de când austriecii s-au instalat în jumătatea de teren a echipei lui Elias Charalambous, în căutarea deschiderii scorului.

Minutul 10: Vine și prima ocazie a meciului din partea lui LASK Linz! Ziereis a trimis o minge centrată în careu cu capul pe lângă poarta lui Ștefan Târnovanu.

Minutul 1: Fluier de start! Campioana României luptă pentru calificarea în grupele UEFA Europa League, care ar putea aduce sume importante în conturile clubului.

Gigi Becali, patronul FCSB, a subliniat importanța financiară a calificării, estimând venituri de aproximativ 30 de milioane de euro. Contrastul dintre performanțele europene și cele din Superligă, unde echipa ocupă penultimul loc, a generat critici din partea suporterilor.

Mihai Stoica, managerul general, a anunțat că toți jucătorii sunt apți de joc, inclusiv Musi, Baeten și Luis Phelipe.

Acesta va fi ultimul meci al FCSB pe Ghencea în acest sezon, urmând să evolueze pe Arcul de Triumf până la disponibilitatea Arenei Naționale. Președintele CA al FCSB-ului, Mihai Stoica, a dezvăluit că până joi dimineață se vânduseră deja aproximativ 20.000 de bilete pentru acest meci decisiv.

Indiferent de rezultat, FCSB își va asigura prezența în grupele unei competiții europene în acest sezon, fie Europa League, fie Conference League.

Până acum, recordul de spectatori pe noul Stadion Ghencea a fost de 28.875 de fani, la meciul FCSB - Sparta Praga, încheiat cu scorul de 2-3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365