REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Federaţia Sanitas solicită măsuri de protecţie împotriva coronavirusului pentru cadrele medicale de la Unităţile de Primiri Urgenţe

Federaţia Sanitas solicită măsuri de protecţie împotriva coronavirusului pentru cadrele medicale de la Unităţile de Primiri Urgenţe

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 905

Federaţia Sanitas consideră obligatorie asigurarea echipamentelor de protecţie adecvate pentru cadrele medicale care intră în contact cu pacienţii de la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) ale spitalelor, în contextul răspândirii comunitare a coronavirusului, se precizează într-un comunicat publicat luni de organizaţia sindicală.

Federaţia Sanitas atrage atenţia că noul coronavirus are o răspândire comunitară, că un procent foarte mic din populaţie a fost testat pentru COVID-19 şi că nu număr mare de pacienţi nu răspunde sincer la chestionarele epidemiologice în momentul internării în spital.

Pentru aceste motive, organizaţia sindicală solicită mai multe măsuri pentru protecţia personalului medical: asigurarea echipamentelor de protecţie adecvate personalului care intră în contact cu pacienţii ce se prezintă în UPU sau la camerele de gardă; asigurarea echipamentelor de protecţie adecvate personalului care activează în secţiile cu pacienţii nou internaţi; instruirea adecvată a întregului personal; asigurarea pre-triajului în absolut toate unităţile sanitare; suplimentarea cu personal a DSP-urilor pentru a face mai operative aceste instituţii şi a le creşte capacitatea de anchetă şi recoltare.

De asemenea, Federaţia Sanitas solicită testarea prioritară şi periodică a personalului din sistemul sanitar public, scrie Agerpres.

Organizaţia sindicală aminteşte şi de noile dispoziţii privind internarea în spitale a pacienţilor care se prezintă la camerele de gardă sau UPU, emise în 28 martie: "(1). Întrucât persoanele prezentate la unităţile/compartimentele de primiri urgenţe şi camerele de gardă este posibil să fie infectate, măsurile de protecţie a personalului vor fi adaptate în mod corespunzător şi monitorizate de un responsabil desemnat pentru fiecare tură de serviciu. Pacienţii prevăzuţi la alin. (1) pentru care este necesară spitalizarea, sunt internaţi în secţiile spitalului unde s-au prezentat, în secţiile celorlalte spitale de specialitate conform prevederilor O.M.S. nr. 1091/2006 privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic sau în spitale nominalizate de către direcţiile de sănătate publică, fără a condiţiona internarea de existenţa unei testări pentru COVID-19 sau de rezultatul acesteia".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cea mai buna protectie fata de virusul covit sau oricare este data de o perpelire din toate partile cu arzatoare pe propan.deci cand vine pacientul trebuie trecut prin tunel,nu cred sa treaca prea multi
1
0
Mastile chirurgicale sunt apa de ploaie. Explicati oamenilor ca nu sunt bune pentru covid19.Politistilor care isi bat joc de oameni si dau amenzi ca nu ai masca.Sa mearga la scoala sa mai invete ca habar n-au pe ce lume traiesc.Invatati lumea,unii poarta o masca,si manusi ore si zile intregi aceasi masca.Mai mult se imbolnavesc.Am o toapa in bloc care iese cu masca pe gura , manusi si cu papuci de casa la gunoi.Numai panicati lumea ca vreti numai voi echipamente.In alte tari medicii si asistentele merg infectati la spitale si salveaza vieti.Folositi ce aveti,pastrati,dezinfectati!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510