REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Felix Stroe spune că nu va candida pentru președinția Consiliului Județean. Video

Felix Stroe spune că nu va candida pentru președinția Consiliului Județean. Video

Mirela PASCAL, Emilia BABU 23 decembrie 2023 | 00:00 4217

Organizația Județeană a PSD Constanța a organizat în cursul zilei de vineri, 22 decembrie a.c., o conferință de presă, în cadrul căreia conducerea a făcut un scurt bilanț al activității. Conferința a fost condusă de președintele Felix Stroe, însă au luat cuvântul toți membrii din Biroul Politic Județean. La final de an, Stroe a ținut să puncteze câteva chestiuni de maxim interes, una dintre aceasta vizând candidații la alegerile locale din 2024. Liderul PSD a precizat că nu vor face, la nivel local, alianțe, nici cu PNL și nici cu AUR.

Felix Stroe spune ca nu va candida pentru presedintia Consiliului Judetean. VideoFelix Stroe

La eveniment au fost prezenți președintele Felix Stroe, primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, Ion Dumitrache, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator, Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, Daniel Georgescu, primarul din Limanu, dar și fostul senator Nicolae Moga.

Felix Stroe spune ca nu va candida pentru presedintia Consiliului Judetean. VideoTit Liviu Brăiloiu, Daniel Georgescu, Felix Stroe și Mariana Gâju

Nu a lipsit de la eveniment nici Luminița Vlădescu, Nicolae Lascu sau deputatul Lucian Lungoci. În debutul conferinței, Felix Stroe a precizat că: ,,Organizația Județeană a PSD Constanța numără, în prezent, 13.000 de membri. Avem structuri puternice”, a spus Felix Stroe.

De asemenea, Stroe a mai susținut că aproximativ 12 primari din județul Constanța, de la alte partide, și-ar fi exprimat dorința de a trece la PSD pentru a candida din partea acestui partid la alegerile locale din 2024, însă nu a dorit să dea niciun nume. Mai mult, liderul PSD ne-a asigurat că nu-și dorește să candideze la șefia Consiliului Județean.

Felix Stroe spune ca nu va candida pentru presedintia Consiliului Judetean. VideoMariana Gâju, președintele organizației de femei și primar al comunei Cumpăna

Mariana Gâju, președintele organizației de femei și primar al comunei Cumpăna, a transmis că ,,am atras femei tinere în Organizația de Femei. Ne-am îndreptat atenția către centrele vârstnice, am avut o activitate, pe 18 decembrie, la peste 500 de persoane din grupa centrelor de pe raza județului Constanța. E firesc să facem asta. Sunt mai concrete faptele, și nu vorbele.

Video:

În ceea ce privește egalitatea de șanse, de gen, e pusă în aplicare și-n România, unde femeia e slab reprezentată. La nivelul Organizației Județene Constanța prezența a 7 femei primar demonstrează ca acestea au căpătat încredere în forțele proprii“, a spus aceasta.

Felix Stroe spune ca nu va candida pentru presedintia Consiliului Judetean. VideoCristian Cîrjaliu, vicepreședintele PSD și primar al comunei Agigea

Cristian Cîrjaliu, vicepreședintele PSD și primar al comunei Agigea: ”Au trecut 3 ani de când am fost ales pentru un nou mandat. Anul viitor va fi foarte greu! Problema principală: lipsa banilor. Mi-a fost greu să termin o școală, una dintre cele mai frumoase din România, care a ridicat învățământul din România la un alt nivel. Cea mai mare bucurie pentru mine a fost să finalizez acest proiect. Am fost în școală și am citit pe fața copiilor bucuria că învață într-o școală europeană. Îi mulțumesc lui Felix Stroe că m-a sprijinit, dar și colegilor mei”, a transmis acesta.

Ce spune Felix Stroe despre pregătirea alegerilor locale:

Alternativa Techirghiol, în linie dreaptă

Deputatul Lucian Lungoci: „În calitate de membru al Comisiei de Transport și Agricultură, vreau sa anunț că în ceea ce privește Alternativa Techirghiol, e finalizată partea de documentație. Până în martie va fi scoasă la licitație.

Felix Stroe spune ca nu va candida pentru presedintia Consiliului Judetean. VideoLucian Lungoci

Proiectul Nodului Rutier Cumpăna – A4 a fost predat iar până în martie va fi scos la licitație. Sunt multe contracte semnate semnate, pentru modernizarea rețelei de căi ferate, pentru achiziția de noi garnituri de tren. Din păcate, poate 30 de ani, în domeniul transporturilor lucrurile nu s-au mișcat. Dar în ultimii doi s-a recuperat întârzierea din ultimii 30 de ani.“

.

Felix Stroe spune ca nu va candida pentru presedintia Consiliului Judetean. VideoNicolae Lascu

Nicolae Lascu, șeful Organizației de Tineret: „Organizația e foarte activă, am reînființat Liga Studenților și Liga Elevilor. Sunt 1.500 membri la Organizația de tineret, de la municipiu, și 3000 de membri la județ.“

Felix Stroe spune ca nu va candida pentru presedintia Consiliului Judetean. VideoNicolae Moga

Nicolae Moga, fost senator: „Structura politică a unui partid e condusă de Biroul Permanent Județean, nu de președinte. La alegerile din municipiu oricine poate candida. Candidează pe o moțiune si cu o echipă. În Organizația noastă nu există certuri, am făcut o organizație puternică, ne facem treaba, iar hotărârile se iau de BPJ.“

Video:

 

Legat de candidați, Stroe spune că se vor face sondaje, potențialii candidați vor fi măsurați, iar cel care iese cel mai bine în sondaje, acela va candida. „Nu vrem să greșim și să alegem un candidat fără șanse“, a spus Felix Stroe. Sondajele vor avea loc în perioada ianuarie-martie. Numele candidaților PSD la funcțiile de primari ai comunelor și orașelor din județul Constanța vor fi prezentate abia după alegerile europarlamentare.

Video:

Totodată, întrebat de reporterul Replica dacă ia în calcul o alianță cu PNL, Stroe a spus că nu, mai ales că Bogdan Huțucă și-a exprimat dorința, în 2020, să facă alianță cu USR. Mai mult, a precizat că nu-și dorește să candideze la președinția Consiliului Județean Constanța. „Mă gândesc că un primar PSD să fie candidatul la președinția Consiliului Județean“, a declarat acesta. Stroe exclude și o colaborare cu AUR.

Video:

.

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016