REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.2° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
31.2° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Femeia care făcea propagandă teroristă în România a fost condamnată la cinci ani de închisoare

Femeia care făcea propagandă teroristă în România a fost condamnată la cinci ani de închisoare

Mariana MURAT 18 octombrie 2023 | 17:21 1172

Femeia trimisă în judecată de DIICOT după ce ar fi promovat în mod sistematic materiale specifice unei organizaţii teroriste active în Orientul Mijlociu a fost condamnată, miercuri, la patru ani şi 11 luni de închisoare cu executare. Decizia poate fi atacată cu apel.

Femeia care facea propaganda terorista in Romania a fost condamnata la cinci ani de inchisoare


Potrivit DIICOT, Curtea de Apel Craiova a dispus, miercuri, condamnarea inculpatei la o pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 11 luni închisoare, în regim de detenţie, pentru promovare a unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism, indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul, ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni, şi accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare.

Facem precizarea că inculpata a săvârşit infracţiunile menţionate în stare de recidivă constând în aceea că anterior, prin sentinţa penală din data de 23.03.2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi rămasă definitivă prin decizia penală din data de 20 iunie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie de Justiţie a fost condamnată pentru infracţiuni de aceeaşi natură la o pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare, cu privire la care instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere”, a arătat DIICOT.

În acest dosar, pe lângă pedeapsa închisorii i-au fost interzise inculpatei dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme şi dreptul de părăsi teritoriul României pe o durată de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii sau după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Femeia, reţinută în toamna anului trecut de DIICOT pentru propagandă teroristă, a fost trimisă în judecată de procurori, în luna aprilie, după ce ar fi promovat în mod sistematic materiale specifice unei organizaţii teroriste active în Orientul Mijlociu. Anterior, ea a mai fost condamnat cu suspendare pentru acelaşi gen de infracţiuni şi şi-a reluat practicile la doar şase zile după acea sentinţă.

Atunci, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a persoanei, pentru promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism şi accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru acelaşi gen de fapte).

Aceasta, aflată într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu. În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizaţii, precum şi imagini cu luptători ai entităţii teroriste, arăta DIICOT.

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, a promovat însemnele şi activităţile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum şi ideologia acesteia.Potrivit procurorilor, persoana a editat materialele de propagandă teroristă, inclusiv prin adăugarea semnelor distinctive, asumându-şi reluarea/continuarea activităţilor infracţionale la doar 6 zile după condamnarea cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni.

Prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii sechestrului instituit şi confiscarea specială a bunurilor folosite la săvârşirea faptelor şi obligarea la plata unor cheltuieli judiciare în cuantum de 4.500 lei, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
romania a avut o politica, cit de cit, echidistanta. de aceea nu ne inghiteau rusii. acum ne-am radicalizat pe partea cealalta. este romania capabila sa-si apere proprii cetateni plecati aiurea, in lume, ca sa trimeata valuta in tara, sa aiba functionarii de stat pensii si salarii mari?
0
0
In loc sa o tina sub supraveghere ca sa afle mai multe au condamnat o ca sa nu mai stie nimeni nimic despre eventuale alte persoane radicalizate. Dosar facut aiurea doar ca sa demonstreze ca fac si ei ceva de salariile alea. Fac. Ne fac tinta islamistilor care nici nu se gandeau vreodata sa faca atentate in Romania.
1
0
Asta merită să-i tragem belite înăuntru până-i facem păsărica harcea-parcea!
3
0
Ei spun ca în orice stat cu cel putin 10 procente musulmani, o parte din ei vor fi radicalizati și prin urmare vorbim de terorism. Sami zica si mie cineva ce rau a facut persoana asta. Vreau sa spun ce fapte premergatoare unor acte teroriste pot cade în circa unei persoane care face propaganda acolo unde nu exista potentiali teroristi.
0
4
Mare terorista! Cu din astia se ocupa procurorii antiterorism din Romania, cei platiti cu zeci de mii, cu pensii mai mari decat 10 pensii medii la un loc! Mai mult prejudiciu ne-au adus acesti procurori si aceasta institutie mizerabila ,DIICOT, folosita ca politie politica, decat boschetara asta care se vrea terorista!
1
4
40 de ani trebuia sa ii dea. judecatorii pulii...
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510