REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Femeia în scaun cu rotile, umilită de polițiștii locali: „Nu am primit nici măcar scuze din partea nimănui!“ Video

Femeia în scaun cu rotile, umilită de polițiștii locali: „Nu am primit nici măcar scuze din partea nimănui!“ Video

Lipan Ana Maria 14 ianuarie 2023 | 00:00 4079

O situație revoltătoare a avut loc pe 3 ianuarie a.c., când autoturismul unor persoane cu dizabilități a fost ridicat în cursul serii din parcarea Centrului Comercial Tom, cauzând un întreg scandal. În cadrul conferinței de presă organizate în cursul zilei de joi, 12 ianuarie a.c., atât Ionuț Dumitru, șeful Poliției Locale cât și Felicia Ovanesian și-au exprimat punctul de vedere asupra acestui caz ce a scandalizat zeci de cetățeni. Reporterii Replica au luat legătura cu Alina Mititelu, femeia a cărei mașină a fost ridicată de agenții locali, pentru a obține un punct de vedere. Declarațiile sale le contrazic însă pe cele ale oficialilor.

Cazul autoturismului unei persoane cu dizabilități, care a fost ridicat pe 3 ianuarie a.c, din parcarea de la Carrefour, de Poliția Locală a provocat dezbateri furtunoase în mediul online și nu numai. Zeci de oameni și-au exprimat dezaprobarea față de acțiunile agentului responsabil, cât și față de practicile acestui serviciu. Întreaga situația a escaladat într-o asemenea măsură, încât reprezentanții Poliției Locale și ai Primăriei au considerat că o conferință de presă, prin intermediul căreia să se aducă anumite clarificări cu privire la incident, este necesară.

Aceasta a avut loc joi, 12 ianuarie a.c., prezenți fiind Doru Iordache, consilierul personal al primarului Vergil Chițac, Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, dar și Ionuț Dumitru, șeful Poliției Locale, care a prezentat un rezumat al bilanțului activităților desfășurate de agenții direcției.

Întrebată în cadrul conferinței, dacă Primăria a luat legătura cu familia implicată în scandal, Felicia Ovanesian a răspuns: “Da, din aceeași seară. Nu eu pentru că n-am atribuții de reprezentare a primăriei, decât a unor departamente din care nu face parte poliția locală. În numele domnului primar, alte persoane (n.r. au luat legătura), în aceeași zi.”, a spus aceasta în cadrul conferinței.

Video:

Răspunsul femeii al cărei autoturism a fost ridicat: N-am primit nicio scuză

Vineri, 13 ianuarie a.c., reporterii Replica au luat legătura cu Alina Mititelu, femeia umilită de polițiștii locali. Declarațiile sale contrazic în totalitate afirmațiile făcute de city managerul orașului, evidențiindu-se faptul că familia nu a fost contactată de niciun reprezentant al instituției sau al primarului.  

„Nu știam despre acea conferință. Aș fi vrut să particip, aș fi vrut să știu ce anume s-a mai întâmplat. Nimeni nu ne spune nimic, dacă s-a luat vreo măsură, nimic. Nu am primit niciun mesaj din partea dumnealor. La mine nu a ajuns nimic, absolut nimic. Nici o scuză. Singurul comunicat pe care l-am primit din partea Primăriei a fost cel postat pe pagina primăriei prin care se transmite că soțul meu nu s-a prezentat la mașină.”

În legătură cu procedurile legale pe care le-a demarat pentru a i se restitui suma de bani, reprezentată de valoarea achitată pentru recuperarea autoturismului, Alina Mititelu a declarat: „Noi am luat legătura cu un avocat. Dumnealui a decis să ne reprezinte pro bono în acest proces. Astăzi urmează să se încheie acea plângere. Am avut 15 zile să contestăm acel proces verbal, care a fost făcut de o altă persoană, nicidecum de polițist. Mașina noastră a fost ridicată la ora 7 iar procesul verbal a fost semnat mai târziu de alt polițist, la parcul auto. Acel polițist nu s-a legitimat, am aflat de pe internet cum se numește și cam atât.”

Video:

Cu privire la aspectele legale și morale ale situației, femeia a mai precizat: „Repet. Greșeala a fost de partea ambelor părți, am greșit sub o formă sau alta. Eu mi-am recunoscut vina public și am recunoscut de la început că am greșit omițând acel lucru, dar în rest? Copilul meu de atunci face temperatură zilnic. Am consultat 3 doctori. E foarte agitată noaptea. Eu sunt foarte agitată, stresată și nu reușesc să mă liniștesc în interiorul meu. Nu am nevoie de nimic, vreau doar liniște și să nu se mai încalce niște drepturi pe care le avem. Vrem să fim tratați ca niște oameni normali, așa cum suntem! Domnul polițist a greșit, dar greșeala a fost intenționată. Pe lângă atitudine, nici nu s-a sinchisit să verifice mașina. Dacă ar fi aflat numărul mașinii la RAR, ar fi văzut că e înmatriculată. Dacă se uita doar pe geam ar fi fost suficient să vadă că e adaptată.”   

„Vreau să întreb dacă acele persoane (n.r. care au acuzat-o că urmărește doar să creeze un scandal) s-au pus în locul meu, cum s-ar fi simțit? Foarte mulți ne-au susținut și le mulțumim. Au fost persoane care au vrut să ne doneze niște bani, am preferat să refuzăm că nu vreau să înțeleagă lumea că vreau să fac un caz social din situația asta. Este vorba de nedreptatea din punct de vedere uman.”, a adăugat aceasta, în încheiere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a fost pusa perfect de ghita porcu. Iar pentru cei care-i tin palma militianului inclusiv iinfractorilor din primarie multa mwie cu mult kkt !!!
4
2
Nu se lipeste ideea de militia locala: la fiecare colt de strada e parcata minim o masina care incurca vizibilitatea. Nu vad un singur militian dand amenzi, nu vad o singura masina ridicata pentru ca incalca legea, insa o masina cu marcaj poate fi ridicata, pentru ca militienii n-au nimic altceva de facut. Si ce daca n-avea o hartie pusa-n geam? totul este perfect in oras si masina aceea era singurul lucru care nu era in regula? Problema nu este numai porcul ala de militian, problema se trage de la capul care s-a imputit: umflatul celalalt de sef al porcului si primarul sub a carui "conducere" orasul a ajuns in halul in care a ajuns.
7
3
Sugă pulanul polițistului, pai daca stai sa verifici toti distruși nu mai pleci de la calculator
5
2
Stimata doamna, Alina,exagerati ! Ati gresit , punct. Ce vroiati sa faca si oamenii aia , sa ia seria VIN din parbrizul masinii , sa sune la RAR ? Deja astea sunt aberatii , de ce trebuie sa fie alticineva de vina pentru greselile noastre ? Oamenii aia probabil ca sau saturat de smecheri cu astfel de actibilduri in parbiz , care profita si parcheaza fix pe locul dumneavoastra...Problema a fost ca de data asta sau inselat , chiar era masina unei persoane cu probleme . LEGITIMTIA AIA, PE CARE AVEATI OBLIGATIA SA O PUNETI IN PARBRIZ ...NE SCUTEA PE TOTI DE POVESTEA ASTA ! Scuze, dar deja este enervant cazul asta.
11
6
Politia locala trebuie desfiintata.
8
1
Suntem tampiti cu totii?!Ce scuze sa ceara si ptr ce!? Nu a respectat o obigatie, o norma legala, un act normativ pe care il cunostea si apoi veniti cu ideea ca politistii trebuiau sa…, ba poate ca.., era necesar sa …ce, sa o pupe in cwr ca ea este vinovate!? Terminati cu ineptiile si ganditi obiectiv. A fost vinovata raspunde. Cand face politia dc face, daca nu face dc nu face. Chiar nu vedeti idiotenia cand va priviti in oglinda!? Norma legala este general aplicabila, punct.
16
9
Când am șapcă și pulan, nu se vede că-s cioban... Acum sunt polițist local!Noi de obicei la tura de noapte si in wekeend dupa amiaza, stam la domiciliu,ne deplasam la serviciu doar daca este apel de urgenta!Sa tot fi bugetar la orasul condus de Neacoita! Masina de serviciu o folosim in interes personal,taxi,neamuri,piata,Dana confirma motorina!
8
6
Ce scuze sa ceara mai jurnalistilor, daca erati jurnalist si citeai normele de aplicare a legii 448 observai ca doamna nu acrespectat legea. Doamna in cauza si voi trebuie sa respectati legea. Legea trebuie resoectata de toata lumea, nu ai card legitimatie nu ai dreptul sa prchezi vezi sa stergi iar mesajul! Apropo vrem si articole de investigatii nu doar manipulare si audienta. Faceti meseria curat, bine si cititi actele normative altfel va distrugeti ca popor
15
9
Clasic, se apropie alegerile din 4 in 4 ani toti contravenienti desfiintati aceasta institutie pt nimic. Ce sa vezi ei raman in picioare sezon de sezon si chiar isi fac treaba bine in detrimentul lipsei de personal MAI. Nu aveti idee ce inseamna pt un oras sa ai la dispozitie un singur lucrator MAI, unde il repartizezi? Care o dai prima ce urgenta primeaza?
4
6
Faptul ca persoana in cauza a fost umiita si ca autoritatile romanesti o labaresc in acest tip de cazuri,este ceva ce caracterizeaza sistemul romanesc si trebuie sa fie privit cu mandrie patriotica. Suntem un popor condus de fostii si fiii sau prietenii securistilor,asa ca fiti multumiti ca vi se da dreptul sa mai slugariti pe teritoriul acesta. Cand va veni vremea,va fi revolutie pe bune. Deocamdata,inca mai este de furat si de distrus de pe urma generatiilor tambele,in sensukl in care credeau ca va fi mai bine.. d
11
6
E plina de abtibilduri cu need for speed, race si alte rahaturi, parca e opera unui copil de 12 ani.
8
7
cred ca ar trebui sa va opriti cu porcaria asta. femeia in scaun cu rotile cunoaste f bine legile, stia ca trebuie sa existe legitimatia de handicap in geam, la vedere. despre ce vorbim aici ?
11
7
Politia locala a facut ce trebuia . Practic eu pot pune un atipild pe masina mea , asta nu inseamna ca am handicap. Si pot ocupa local cuiva care are intradevar dreptul. In orice locatie civilizata- nepunerea permisului in parbriz atrage amenda care apropos nu se poate contesta. Asa este in Canada unde ma aflu acuma. Referitor la comportamentul politistului - no comment .
10
6
Atâtea articole cu basinoasa asta care își merita soarta. Du te n pwula mea respecta legea cum facem noi toți și nu te mai victimiza atâta. Trebuia morții mat tii sa ți pui în parbriz adeverința de handicap cum scrie la lege și după aceea sa te plângi. Ca sa nu mai zic ca nici nu conduceai tu. Acum sa ți mai pui o adeverința, una de handicap psihic.
10
10
Le doresc luoi olteanu si feliciu scaune cu roti patrate. De aia sa aveti daca ramaneti handicapati
10
3
Care city manager? Orasul asta nu are city manager!
10
2
Încă odată ziarul replica folosește același articol de cacat cu titlu defăimător. Îmi doresc sa vad pe cineva ca va actioneaz în judecata pentru ceate titluri defăimătoare.
8
5
Acel militian, o roaba de k a k a t, un oligifren, trebuia dat demult afara, cu atitudea de cocalar j e g o s
13
3
Macar mascariciul ala de gardian, poate va fi dat afara ca sa nu faca alte victime urangutanul..
16
5
Politia locala din constanta niste nemernici care vorbesc urat si se comporta golaneste. Probabil asa sunt instruiti
20
4
Sunt politisti locali care au parasit sistemul, pentru ca au ajuns la concluzia ca nu sunt compatibili cu acesta, este foarte bine. Nu este bine cand alti poltisti locali care nu sunt compatibili cu sistemul se incapataneaza sa ramana in randurile Politiei Locale, aplicand legile si horararile eronat, dupa bunul lor plac. Este si cazul politistului local OLTEANU VALERIU un simplu aventurier in Politia Locala, care imparte amenzi fara numar cetatenilor pentru iarba, dar nu ia nicio masura impotriva molozului depozitat pe terenurile primariei de catre regii sau firme private. Rusine sa iti fie OLTEANU VALERIU ! Ar fi corect sa parasesti Politia Locala in cel mai scurt timp.
9
0
Ce scuze sa ceara nesimtitul daca nu are caracter. Se vede ce burta nesimtita are.
13
4
@PENTRU POLITIA Sa ii dai lui ma-ta, nesimtitule. Poate inceteaza doamna cu dizabilitati sa se victimizeze, data viitoare sa respecte legea si sa afiseze permisul la vedere cum facem noi toti (cei cu handicap).
11
15
LOCALA...SA VI O DAU LA GINGII
16
5
Moral militianul local merita batut cu batatorul de snitel peste dinti.Legal are dreptate.doamna in carucior avea obligatia sa isi puna hartia pe parbriz si pe luneta?nu a pus.abtibilduri se gasesc oriunde.regret handicapul doamnei dar nu are numai drepturi are si obligatii.victimizarea nu ajuta la mimic
17
8
Este vina ta femeie, pt ca nu ai afisat pe parbriz ce trebuia. Politistii nu ghicesc daca ai handicap sau nu. Nu mai face scandal, opreste-te.
12
22
O doamna deosebita a spus candva ca: Mințile luminate discută idei, mințile mediocre discută evenimente, iar mințile mici discută oamenii
16
3
Doamna cauta atentie si sa se victimizeze. Imi pare rau pentru disabilitatea ei dar ea nu pomeneste nimic despre obligatia dansei de a afisa acel permis de parcare la vedere in masina .
15
23
Rusine pentru menajera orasului Ovanesian, rusine pentru primar Chitac dar cel mai important este ca politistul si sefii lui sa fie anchetati si sa raspunda iar sanctiunile sa se faca publice.
33
4
localii se plimba si va tuf dupa bunul lor plac. Toate astea pe salarii babane. Nu vedeti ca ori e psd, ori e pnl ori e usr, tot ce vor ca catii aia de la UE executa. Oamenii nu vor nici politie locala, nici masini electrice, nici piste de biciclete, vor sa-i lasati in p lm in pace, dar degeaba. Tam piti sunteti aia care mai iesiti sa le dati votul. Ca cati-va pe alegerile lor, in special euro parlmanentare.
26
9
Sa va iau scaunul cu rotile în cuc !
9
35
Ce reprezinta Politia Locala interesele cetățeanului Constănțean dar în cazul de fata e un abuz cu prostie cât casa iar din partea primăriei o prostie și mai mare pentru un serviciu creat de ei sa reprezinte ordinea și disciplina în folosul cetățeanului ce plătește tot .
30
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436