REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Femeile cu sindrom premenstrual sever au risc dublu de sinucidere

Femeile cu sindrom premenstrual sever au risc dublu de sinucidere

A.F. 6 iunie 2024 | 00:00 55

Aproximativ 3 din 4 femei care au menstruație pot experimenta o formă de sindrom premenstrual. Tulburările premenstruale la femei ar putea dubla riscul de sinucidere, potrivit unui studiu din Suedia.

Femeile cu sindrom premenstrual sever au risc dublu de sinucidere

Se estimează că în timpul vieții unei femei apar aproximativ 480 de menstruații. În săptămâna dinaintea menstruației, numită perioadă premenstruală, multe femei se confruntă cu simptome fizice cum ar fi dureri de cap, balonare, creștere în greutate, oboseală și insomnie.

Pe de altă parte apar și schimbări de comportament, cum ar fi schimbări de dispoziție, furie, depresie și anxietate.

Ce este tulburarea disforică premenstruală (TDPM)

Când simptomele devin severe, afecțiunea se numește tulburare disforică premenstruală (TDPM). TDPM este cauzată de o reacție anormală la modificările hormonale normale din timpul ciclului menstrual, care are ca rezultat o deficiență de serotonină, o substanță naturală din creier care afectează starea de spirit.

Tulburarea disforică premenstruală (TDPM) este o forma severă a sindromului premesntrual (SPM) și se caracterizează prin:

  • depresie severă,
  • iritabilitate,
  • alte tulburări de dispoziție.

Simptomele încep aproximativ cu 10 -14 zile înainte de perioada de menstruație și se ameliorează în termen de câteva zile după începerea menstruației.

Studiile anterioare au identificat o legătură între TDPM extremă și riscul crescut de accidente. De asemenea, se știe că cresc nivelul tensiunii arteriale, crescând riscul de hipertensiune cu 40%.

Femeile cu TDPM, risc dublu de sinucidere

Cel mai recent studiu a evaluat modul în care TDPM ar afecta riscul de sinucidere în populația de femei din Suedia. Pentru aceasta, cercetătorii au examinat 67.748 de femei care au fost diagnosticate cu tulburare disforică premenstruală între 2001 și 2018.

Apoi au descoperit că femeile cu TDPM au mai multe șanse de a muri din cauze non-naturale și, în medie, au riscul de deces prin sinucidere de două ori. Vârsta medie de diagnosticare a TDPM a fost de 35,8 ani.

Cercetătorii au observat că femeile care au primit diagnosticul tulburare disforică premenstruală înainte de vârsta de 25 de ani au avut o rată mai mare de mortalitate de toate cauzele și deces din ambele sinucideri.

După o urmărire medie de 6,2 ani, au fost observate 367 de decese în rândul femeilor cu TDPM și 1958 în rândul femeilor fără TDPM.

Rata generală a mortalității a fost de 8,4 la 10.000 de ani-persoană în rândul femeilor cu TDPM, în timp ce raportul de risc este de 1,92 pentru sinucidere.

Aceasta înseamnă că, în general, femeile cu TDPM diagnosticate nu au avut un risc mai mare de mortalitate. Dar a existat un risc mai mare de deces din cauze non-naturale, cum ar fi accidentele, dar mai ales sinuciderea. Incidența sinuciderilor în rândul femeilor cu TDPM a fost de 2,3 decese la 10.000 persoane-ani, comparativ cu 1,06 decese la 10.000 persoane-an pentru femeile fără TDPM.

Cu toate acestea, studiul nu a investigat motivele care stau la baza riscului crescut de sinucidere în rândul femeilor cu TDPM. Prin urmare, sunt necesare mai multe cercetări pentru a identifica cauzele și pentru a dezvolta strategii pentru a reduce atât incidența, cât și motivele care stau la baza sinuciderilor la femeile cu tulburare disforică premenstruală, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510