REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
18.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Feng Shui: Busola chinezească sau Luo-Pan

Feng Shui: Busola chinezească sau Luo-Pan

A.F. 30 noiembrie 2023 | 19:45 277

Luo Pan este similară cu orice busola prin faptul că împarte cadranul în 360°. Acestea sunt împărțite în 8 diviziuni principale și 24 secundare. Subdiviziunile se numesc ,,cei 24 de munți”, fiecare la rândul ei având 15°. ( 360°:24°=15°).

Feng Shui: Busola chinezeasca sau Luo-Pan

Busola este foarte importantă deoarece toate formulele Feng Shui utilizează cele 24 de subdiviziuni, tocmai pentru a indică orientările faste și cele nefaste. Există mai multe tipuri de busola Luo Pan, dar cele mai utilizate în vremurile noastre sunt: Luo Pan Sarn Harp care are la baza școală celor 3 cicluri sau celor 3 perioade ale stelelor zburătoare, Luo Pan Sarn Harp – Arminia celor 3 – cer-pământ-om și Luo Pan Sarn He-școală celor 3 evenimente fericite(analiză, munți, ape).
Noi folosim busola occidentală, asta înseamnă că nu trebuie să ne luăm după cum răsare sau apune soarele, deoarece nu este o abordare precisă și nu va aduce rezultate pozitive.

Trebuie să considerăm busola ca parte integrantă din Feng Shui, iar orientarea o facem în funcție de punctele cardinale.
Utilizarea busolei pentru aflarea orientării spațiului de locuit, a ferestrelor, ușilor și mobilierului reprezintă primul pas în înțelegerea Feng Shui. Dacă puteți găsi centrul casei, așezați aici o busola și obțineți orientările camerelor.
Nu toți ne permitem un maestru Feng-Shui, de aceea vom prezența această artă numită Feng Shui și modul de folosire a acesteia într-un mod cât mai simplu și la îndemână oricui.

Busola se așază pe o suprafață dreapta pentru a obține coordonatele precise. Orientarea casei de regulă este direcția spre care da ușa principala a casei, dar uneori orientarea ușii locuinței nu este similară cu cea generală a casei. În acest caz intervin alte măsurători și anume aflarea ambelor direcții. Dacă locuiți la bloc trebuie să măsurați direcția pentru intrarea în bloc și direcția pentru ușa apartamentului. În același timp avem nevoie de un plan al casei sau cadastru (desenul cu reprezentarea casei).

După ce aflăm punctele cardinale vom face o reprezentare a acestora. Acest desen îl vom suprapune peste schița apartamentului ținând cont că fiecare punct cardinal indicat de busola să se suprapună peste același punct cardinal din schița locuinței.

Deci, că să concluzionam… în stabilirea orientării casei, începem de la ușa principala. Stăm în față ei și privim spre exterior, direcția spre care da ușa principala reprezintă practic direcția de orientare a casei.

Acum, mai avem cazuri când avem două uși, una principala și una secundară. Vom lua în calcul  că și direcție de orientare a casei, ușa cel mai des utilizată de către membrii familiei. Și această orientare poate fi considerată corectă.

Sunt mulți practicanți de Feng Shui care determina orientările în funcție de ușa principala, adică suprapun latura de baza a pătratului LO SHU peste peretele cu ușa principala.

În Feng Shui autentic orientările se măsoară mereu cu busola, orientările nu trebuie niciodată determinate după poziția ușii principale.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513