REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fenomenul cerșetoriei în rândul copiilor ia amploare la Constanța!

Fenomenul cerșetoriei în rândul copiilor ia amploare la Constanța!

Marieta ȘTEFAN 2 septembrie 2023 | 00:00 1180

Exploatarea minorilor este în continuare o activitate infracțională „profitabilă”, inclusiv la Constanța. Este un fenomen care nu poate fi stopat de autorități, se pare, iar din păcate cei care au de suferit sunt înșiși copiii, iar efectele se vor resimți mai târziu, în perioada adolescenței. Mai mulți copii apelau, zilele trecute, la mila trecătorilor, în fața magazinul ”Profi” de pe bulevardul 1 Mai Vechi, iar alții în Poarta 6. Murdari, flămânzi, micuții stau cu mâna întinsă și agasează clienții magazinelor din zonă.

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!

În loc să se bucure de o perioadă a vieții cu care nu se vor mai întâlni, unii copii sunt puși să apeleze la mila publică în folosul părinților sau a altor adulți, care îi exploatează.

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!minoră, la cerșit în fața magazinului Profi, de pe 1 Mai

În fond, ei muncesc, dar o fac cu umilință, iar pe fețele lor se văd deja problemele unui adult, pentru că nu reușesc să se bucure de copilărie. 

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!

Se pare că unul dintre locurile preferate de persoanele care cerșesc este magazinul „Profi” de pe bulevardul 1 Mai Vechi, unde cu o lună în urmă a fost văzut un alt copil care făcea același lucru. Probabil că, fiind fluctuație în acea zonă, este destul de profitabil. Copila, care nu prea să aibă mai mult de 12 ani, ținea în brațe un coș, strâns parcă cu frică să nu-l scape, iar fața ei era impasibilă. Nu prea puteai să îți dai seama ce gândește. 

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!

Și în Poarta 6 copiii sunt exploatați

O zi mai târziu în zona „Piața Roșie”, din cartierul Poarta 6, trei copilași, mai mici decât cea din fața magazinului ”Profi”, cerșeau în fața magazinului ”Polar”, dar și în interior. După câteva minute, cerșetorii s-au mutat la unitățile din apropiere, de jocuri de noroc, patiserie, etc. Sunt două fetițe și un băiețel, doi dintre ei fiind îmbrăcați în pantaloni scurți și tricouri, iar cealaltă fetiță într-o rochiță roz. 

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!

Unii trecători sunt deranjați de ei, alții sunt mai miloși. Totuși, ceea ce fac contravine legislației în vigoare. De aceea, în acest caz au fost sesizate organele de poliție.

Un echipaj de la Secția 5 din cadrul Poliției Municipiului Constanța s-a deplasat întâi la magazinul „Profi” de pe bulevardul 1 Mai Vechi, dar n-a găsit fetița descrisă de noi, ci pe cineva care semăna cu ea, dar care nu se afla în fața magazinului.

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!

De obicei, când văd mașinile poliției micii cerșetori fug cât îi țin picioarele și sunt foarte greu de prins. Apoi echipajul s- a deplasat în ”Piața Roșie”, dar nici copiii de aici nu au mai fost de găsit. Oricum, polițiștii se vor mai deplasa și în zilele următoare la aceste două locații. 

Protecția Copilului, sesizată

„Locațiile se află pe itinerarul nostru de patrulare. O să avem în vizor zona. În cazul în care îi vom găsi se va aplica o sancțiune contravențională pentru apelare la mila publică și va fi sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța”, ne-au declarat reprezentanții Secției 5 din cadrul Poliției Municipiului Constanța.

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța colaborează în aceste situații cu reprezentanții poliției. 

„În aceste situații se trimite o echipă mobilă, formată dintr-un psiholog, un asistent social și șoferul. Aceasta se deplasează și constată la fața locului despre ce este vorba și, împreună cu poliția, stabilește cele mai bune măsuri, în situația respectivă”, ne-a declarat Marian Vasilache, purtător de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Constanța. 

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!

După ce autoritățile discută cu acești copii, urmează o anchetă socială pentru a se vedea condițiile în care locuiesc și dacă părinții sunt apți să aibă grijă de ei. 

Fenomenul cersetoriei in randul copiilor ia amploare la Constanta!

„Apoi se face o anchetă socială în locul unde stau, verificându-se condițiile de trai și, eventual, dacă acestea sunt mai rele decât ne așteptam, se impune monitorizarea din partea primăriei de unde aparțin sau, mai grav, se poate impune o măsură de protecție de urgență. Acest lucru înseamnă că apelăm la un asistent maternal. Noi ne dorim ca acești copii să rămână în cadrul familiei, dar, dacă situația o impune, nu avem de ales”, a concluzionat Marian Vasilache.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu se face nimic in legatura cu asta . noi stim doar sa facem reclama sau reclamati dar sa rezolvam aceste cazuri Nemaaaa
0
0
Sunt cetățeni r o m a n i de e t n i e r o m a vorbitori de limba r o m a n e s
0
0
Adultii sunt vinovati.
2
0
Exista o singura ,,specie'' care cerseste. Din cauza tolerantei noastre au ajuns sa ne faca tara de ras peste tot in lume. Aici, in romanica, ce sa mai vorbim, ne-au acaparat cu totul. Si-au intins jegul peste tot. Nu exista domeniu nemanelizat. Mai tineti minte cand coloratele au ajuns la furat in ,,anglea'' si hartuiau oamenii pe strazi? Virusii astia nu au leac, ei nu pot fi educati. De ce sa consum eu timp, energie si bani ca sa-i educ, ori integrez in societate? Daca nu se integreaza ei, out! Sa tineti minte, de la ei ni se trage totul! Poate sa spuna oricine, orice, plaga asta nu este vindecabila.
12
0
Hai cu noul IPJ! Sa va vedem
4
0
In zona Mobexpert outlet, pe starda Plantelor, isi face veacul de vreo 2 ani (cel putin) un grup de r**i cu copii mici. Stau pe jos, aproape de containerele de gunoi (le controleaza des sa caute mancare). Nu ii vede nimeni? Ei nu vor sa munceasca, poate nu e scris in gena lor, dar copiii au dreptul la conditii decente de viata.
6
0
Și în Inel 2 la magazinul Alfa- beta de pe str. Eliberării sunt cerșetori de dimineața până seara. Nu au fost deranjați niciodată!!!
7
0
cumva is c***i? asa par a fi. daca da, dati peste dansele... cu masina!
5
0
Dar Baba aia de 80 ani care stă zilnic de dimineață pina seara la cerșit cu flori în mama ,în piață Ovidiu, unde era Dabo doner...nu o vede nimeni...din autorități?? La mișto cu flori în mama dar practica cerșetoria mascata..este pusa de fiisu. Și bolnava..tremura toată.. .. Alooo ce faceți mai autoritățile locale??
9
0
Data care vine o să ne întoarcem și o să venim când o sâ plecăm Vom lua măsuri și vom veni când am trecut numai era nimeni Sticleții visează grâu și pădurea Verde Șase vine șefu și ne vede
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016