REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Fermierii români ies cu utilajele în stradă! Proteste în Constanța şi alte 19 judeţe

Fermierii români ies cu utilajele în stradă! Proteste în Constanța şi alte 19 judeţe

Virgil STOIAN 7 aprilie 2023 | 10:05 1104

Fermierii români vor ieşi astăzi să protesteze, în toată ţara. Oamenii se plâng că afacerile lor sunt puse în pericol din cauza cerealelor din Ucraina.

Fermierii romani ies cu utilajele in strada! Proteste in Constanta si alte 19 judete

Agricultorii români sunt revoltați de faptul că autoritățile nu-i protejează în criza cerealelor provocată de războiul din Ucraina. Astfel, aceștia vor ieși astăzi în număr mare să protesteze, direct cu utilajele agricole în stradă.

Maşinile vor bloca parțial puncte vamale, stații de carburanți, drumuri și instituții. Fermierii spun că afacerile lor sunt în pericol din cauza produselor care vin din Ucraina.

„Această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă”, a anunțat Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

Potrivit organizatorilor, protestele vor fi în București și în județele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea și Vrancea.

Update 9.00 Peste 10.000 de fermieri români ameninţă că vor bloca vămile
În faţa Reprezentanţei Comisiei Europene, autoritățile fac deja pregătiri pentru protestul fermierilor români, care va începe la ora 10.00. Fermierii se adună aici pentru că prima dintre nemulțumiri este legată de suma despăgubirilor, oferită acestora, respectiv 10 milioane de euro.

Această sumă a fost primită de România de la Comisia Europeană. Bulgaria a primit aproape dublu, iar Polonia aproape triplu, în condițiile în care prin ţara noastră a trecut cel mai mare flux de cereale ucrainene. În acest sens, fermierii cer ca suma să fie recalculată. Totodată, fermierii protestează pentru nerespectarea culoarelor pentru mărfurile ucrainene.

Ei acuză că România ar fi trebuit să fie doar ţară de tranzit, nu şi de import. În urma acestui lucru, fermierii români au rămas cu marfa nevândută. În acest sens, cer o supraveghere suplimentară în vămi, cer să se respecte cu rigurozitate aceste culoare de tranzit. De asemenea, fermierii cer suspendarea măsurii netaxării mărfurilor ucrainene, în vămi. Ei spun că aceste soluţii sunt ultimele pe care le-au găsit "împotriva concurenţei neloiale acerbe".

Update 9.05 Fermierii din Vestul ţării se vor alătura şi ei protestelor din ţară

Punctul de Întâlnire al acestora este localitatea Nădlac. Aici se vor întâlni peste 100 de fermieri cu peste 50 de utilaje agricole. Aici vor protesta vreme de trei ore.

Update 9.30 Fermierii români au început să se îndrepte cu tractoarele spre vămile din România

În aceste momente, fermierii din Satu Mare şi din Iaşi au plecat spre punctele de trecere a frontierei.

În judeţul Arad, în localitatea Nădlac, fermierii se strâng încet, încet, spre punctul de trecere al frontierei, Nădlac 1, acolo unde vor protesta.

Fermierii români au început să se îndrepte cu tractoarele spre vămile din România, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inca nu ne am trezit din pacate Organizare lipsa .... daca toate asociatiile reprezentative isi dadeau mana pt mobilizare , se iesea in nr mare. Asa , cainii(fermierii) latra , ucrainienii merg.Evident cu sprijin neclintit cat va fi nevoie de la dulapul de la Cotroceni si compania.
2
0
In sfarsit, se trezesc si agricultorii romani!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510