REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.3° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Fermierul care polua Ciocârlia cu îngrășăminte chimice are interzis să-și mai desfăloare activitatea

Fermierul care polua Ciocârlia cu îngrășăminte chimice are interzis să-și mai desfăloare activitatea

Replica API 28 iunie 2022 | 21:40 3473

În urmă cu o săptămână, Replica de Constanța semnala pericolul de poluare reprezentat de depozitarea, pe un câmp semănat cu grâu, a unor îngrășăminte chimice dar și deșeuri, toate acestea putând compromite solul. În acest caz a fost sesizată și Garda de Mediu, care a luat toate măsurile necesare împotriva lui Giurcă Nicolae, cel care a depozitat toate acele îngrășăminte. Fermierul a fost amendat cu 16 000 de lei și i-a fost interzisă desfășurarea activității până la intrarea în legalitate.

Pe un câmp cultivat cu grâu, un fermier a depozitat îngrășăminte chimice dar și deșeuri, acestea putând reprezenta un focar de poluare. După cum se poate vedea și în imagini, este o cantitate foarte mare de resturi de îngrășăminte chimice care ar putea reprezenta un adevărat dezastru ecologic. Mai mult decât atât, având în vedere perioada de vreme caniculară care se anunță, deșeurile reprezintă și un pericol de incendiu, oricând putându-se aprinde. „A adus îngrășăminte chimice pentru pământul lui, deținând aproape 350 de hectare, iar ce a rămas a lăsat aici pe câmp, fără să se sinchisească că poluează sau că ar putea lua foc oricând. Pe aici mai trec și animale, vaci, oi, care oricând se pot îmbolnăvi doar pentru că Giurcă Nicolae nu vrea să își curețe pământul. Este un om foarte arogant, zice că are pile sus și nu îi face nimeni nimic.” a declarat un locuitor din Ciocârlia, pentru Replica.

Garda de Mediu l-a amendat pe fermier

Se pare că apelurile locuitorilor din Ciocârlia nu au fost în van, Garda de Mediu amendându-l pe fermier: „ S-au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amenda în valoare totală de 16000 lei pentru desfășurarea activității fără autorizație de mediu și pentru nerespectarea obligației legale de a depozita îngrășămintele chimice în condiții de protecție a mediului, conform instrucțiunilor din fișa tehnică de securitate. De asemenea, s-a aplicat sancțiune complementară prin care se interzice desfășurarea activității până la intrarea în legalitate.„ au declarat reprezentanții Gărzii de Mediu, pentru Replica.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai"replica"spunetile oamenilor politici si primarilor ca nu le faceti nici o favoare daca blocati comentariile la articolele despre ei"cel mai recent caz A.Belu din M.K",caci asta arata ca lor le este frica de vocea poporului,ori daca nu ai facut nimic ilegal sau dubios nu ai dece sa te temi,ca mai sunt si imvidiosi"inidiosi pe succesul in munca"cum spune Dinica in secretul lui Bachus asta este altceva pentru ca adevarul invinge mai ales cand este stiut de toata comuna,ca in cazul asta.
0
0
Nu stiti cu ce se mananca agricultura si vb de poluare
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513