REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.2° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
27.2° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Festivalul de Film de la Sarajevo îi va omagia pe Meg Ryan, John Turturro şi Alexander Payne

Festivalul de Film de la Sarajevo îi va omagia pe Meg Ryan, John Turturro şi Alexander Payne

A.F. 6 august 2024 | 00:00 182

Festivalul de Film de la Sarajevo (SFF) îi va recompensa cu un premiu onorific "Heart of Sarajevo" pe Meg Ryan, John Turturro şi Alexander Payne pentru contribuţiile acestor vedete de la Hollywood la cea de-a şaptea artă, au declarat luni organizatorii manifestării, informează Reuters.

Festivalul de Film de la Sarajevo ii va omagia pe Meg Ryan, John Turturro si Alexander PayneMeg Ryan

Premiul onorific "Heart of Sarajevo" va fi, de asemenea, acordat regizorului palestinian Elia Suleiman, au adăugat organizatorii.

Laureaţii premiilor vor participa la proiecţia celor mai populare pelicule în care au jucat, îşi vor prezenta cele mai recente producţii şi vor susţine masterclass-uri în timpul celei de-a 30-a ediţii a festivalului, care va avea loc în perioada 16-23 august, a precizat SFF.

SFF a fost fondat spre sfârşitul războiului din Bosnia din 1992-1995 de către un grup de entuziaşti ai filmului şi a fost sprijinit de atunci de personalităţi ale industriei cinematografice din întreaga lume.

Directorul SFF, Jovan Marjanovic, a declarat că este un "mare privilegiu" să poată aduce astfel de personalităţi din industria filmului la Sarajevo şi să le pună în legătură cu tinerii din regiune.

Festivalul de Film de la Sarajevo ii va omagia pe Meg Ryan, John Turturro si Alexander Payne

Premiera mondială a filmului "My Late Summer", semnat de regizorul bosniac Danis Tanovic, laureat cu Oscar, va deschide festivalul, care va prezenta în acest an un total de 240 de filme.

Ryan va prezenta o proiecţie specială a comediei sale romantice de succes "You've Got Mail" (1998) la cinematograful în aer liber cu o capacitate de 2.000 de spectatori, precum şi cel mai recent film pe care l-a regizat, "What Happens Later", în care face parte din distribuţie.

Cincizeci şi patru de filme din sud-estul Europei, Ucraina şi sudul Caucazului vor concura în patru secţiuni - lungmetraj, documentar, scurtmetraj şi film studenţesc - pentru premiul "Heart of Sarajevo", printre acestea figurând şi 19 premiere mondiale, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016