REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.3° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
32.3° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Festivalul de Film de la Veneţia: Protest împotriva regizorilor Woody Allen, Roman Polanski şi Luc Besson

Festivalul de Film de la Veneţia: Protest împotriva regizorilor Woody Allen, Roman Polanski şi Luc Besson

A.F. 7 septembrie 2023 | 00:00 182

Festivalul de Film de la Veneţia a fost luni seară scena unui protest împotriva regizorilor Woody Allen, Roman Polanski şi Luc Besson, organizat de către mai multe grupuri feministe care au acuzat cel mai vechi festival de film din lume că "pune violatorii în lumina reflectoarelor", informează Ansa şi Screendaily.com.

Festivalul de Film de la Venetia: Protest impotriva regizorilor Woody Allen, Roman Polanski si Luc BessonWoody Allen

Allen (87 de ani) este de mult timp subiectul unor acuzaţii nedovedite potrivit cărora ar fi violat-o pe fiica sa adoptivă, Dylan, când aceasta avea şapte ani, în timp ce Polanski (90 de ani) a fost condamnat pentru violul anal al unei fete americane de 13 ani în 1977. În ceea ce îl priveşte pe Besson (64 de ani), acesta a fost exonerat anul trecut de acuzaţia potrivit căreia ar fi violat o actriţă în 2018.

Allen, autorul filmelor "Annie Hall", "Manhattan" şi "Hannah and Her Sisters", şi-a prezentat la Veneţia primul său film în limba franceză, "Coup de Chance", în timp ce Polanski, cunoscut pentru filme ca "Chinatown" şi "The Pianist", a venit la Mostra cu cea mai recentă producţie a sa, "The Palace". Besson, regizorul peliculelor "The Fifth Element" şi "Leon", îşi prezintă în premieră la Veneţia cel mai recent film al său, "Dogman".

Protestul tinerelor cu sânii goi a avut loc în timp ce Allen traversa covorul roşu împreună cu soţia sa Soon-Yi Previn, o altă fiică a fostei sale partenere, Mia Farrow, pentru a asista la premiera mondială a ultimului său film.

"Nu mai puneţi violatorii în lumina reflectoarelor", au strigat femeile înainte de a organiza un flash mob care a fost destrămat de agenţii de pază.

Acestea au distribuit şi un pliant pe care scria "anul acesta Bienala de Cinema de la Veneţia a ales să acorde spaţiu regizorilor implicaţi în cazuri de violenţă sexuală împotriva femeilor, inclusiv minore", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768