REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Festivalul Glastonbury şi-a deschis porţile; Dua Lipa, Coldplay şi Shania Twain, printre capetele de afiş

Festivalul Glastonbury şi-a deschis porţile; Dua Lipa, Coldplay şi Shania Twain, printre capetele de afiş

A.F. 27 iunie 2024 | 00:00 49

Mii de persoane au luat cu asalt Worthy Farm din sud-vestul Angliei, unde a început miercuri Festivalul Glastonbury, care îi are drept capete de afiş anul acesta, printre alţii, pe Dua Lipa, Coldplay şi Shania Twain, informează Reuters.

Festivalul Glastonbury si-a deschis portile; Dua Lipa, Coldplay si Shania Twain, printre capetele de afis

Festivalul, pentru care biletele se epuizează în câteva minute de la punerea în vânzare, înainte chiar de dezvăluirea line-up-ului, se va încheia duminică cu un concert al cântăreţei R&B SZA, interpreta unor hituri precum ''Kill Bill'' şi ''The Weekend'' pe principala scenă, Pyramid.

Ediţia din acest an îi include pe cântăreţul afrobeats Burna Boy, cântăreaţa rap Little Simz, trupa americană electro-rock LCD Soundsystem, cântăreaţa engleză PJ Harvey şi trupa K-pop Seventeen, într-unul dintre cele mai puţin rock line-up-uri Glastonbury din ultimii ani.

Vremea însorită i-a întâmpinat pe fanii care au sosit la Worthy Farm cărând rucsacuri şi echipament pentru camping.

James Trusson, un inginer de sunet în vârstă de 30 de ani din Somerset, care a aşteptat la coadă în timpul nopţii pentru a fi unul dintre primii sosiţi, a spus că vine la Glastonbury de 11 ani şi că va continua să vină pentru că aici se întâmplă lucruri interesante în toate sectoarele.

''Este o magie de care nu ai parte la niciun alt festival'', a spus el. ''E o senzaţie fără egal. E magic''.

Denumit în mod afectuos ''Glasto'', festivalul a fost iniţiat de fermierul Michael Eavis în 1970 şi a început în ziua următoare decesului legendarului chitarist Jimi Hendrix. Artiştii participanţi au cântat în faţa a 1.500 de persoane care au cumpărat bilete cu 1 liră sterlină, preţ care includea şi lapte gratis de la fermă.

La peste 50 de ani de la prima ediţie, Festivalul, care are acum o capacitate de 200.000 de persoane, se transformă într-un oraş de corturi multicolore, câteodată plin de noroi, timp de cinci zile în fiecare iunie.

Anul acesta, biletele au costat 335 de lire sterline şi s-au epuizat în mai puţin de o oră de la punerea lor în vânzare în luna noiembrie, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016