REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
27.9° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto are un program ambiţios în pofida grevei actorilor americani

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto are un program ambiţios în pofida grevei actorilor americani

A.F. 26 iulie 2023 | 00:00 258

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) au dezvăluit luni un program ambiţios pentru ediţia din 2023, ce include numeroase vedete americane precum Robert De Niro, Seth Rogen şi Alexander Payne, în pofida grevei actorilor şi a scenariştilor care paralizează în prezent industria de la Hollywood, informează AFP.

Festivalul International de Film de la Toronto are un program ambitios in pofida grevei actorilor americani

Considerat o trambulină pentru pretendenţii la premiile Oscar, festivalul canadian se va desfăşura în acest an în perioada 7-17 septembrie, dar se confruntă cu o serie de incertitudini majore, întrucât ar putea să nu mai beneficieze de prezenţa starurilor americane pe covorul roşu.

În timpul grevei, sindicatul actorilor americani SAG-AFTRA interzice membrilor săi să promoveze filmele marilor studiouri hollywoodiene şi ale platformelor de streaming, după eşecul negocierilor privind creşterea salariilor şi reglementarea utilizării inteligenţei artificiale.

Doar actorii care joacă în filme independente vor putea beneficia de un "acord provizoriu" pentru a promova aceste producţii, a explicat Duncan Crabtree-Ireland, negociatorul-şef al SAG-AFTRA, într-un interviu acordat pentru site-ul Deadline.

Mai multe filme care ar putea câştiga premii Oscar ar trebui să fie prezentate în cadrul ediţiei din 2023 a TIFF.

Printre ele se află "Dumb Money", cu Seth Rogen şi Paul Dano în distribuţie, ce prezintă "rebeliunea" miilor de mici întreprinzători care au făcut tranzacţii la bursă în 2021 pentru a creşte valoarea acţiunilor deţinute de retailerul de jocuri video GameStop cu scopul de a contracara fondurile de investiţii care pariau pe falimentul acestuia.

Robert De Niro interpretează în filmul "Ezra" rolul unui tată al cărui fiu revine în casa părintească după eşecul carierei şi căsniciei sale.

Organizatorii festivalului canadian au anunţat şi alte premiere mondiale, precum drama "Les Indesirables", regizată de francezul Ladj Ly, comedia cu tematică sportivă "Next Goal Wins", regizată de Taika Waititi, şi pelicula "Seven Veils", regizată de Atom Egoyan şi cu Amanda Seyfried în rolul principal.

Premiera internaţională a filmului "The Holdovers", regizat de americanul Alexander Payne, este de asemenea programată la TIFF 2023. Filmul spune povestea unui profesor (Paul Giamatti) a cărui misiune este de a îi supraveghea pe elevii dintr-un internat care nu pot să îşi viziteze familiile în timpul vacanţei de Crăciun.

Directorul general al TIFF, Cameron Bailey, a declarat într-un comunicat că programul din acest an reprezintă "un bogat mozaic de talente, viziuni şi poveşti cinematografice", citează Agerpres.

Alături de Veneţia şi Telluride, Toronto este o etapă cheie a festivalurilor cinematografice din sezonul de toamnă, unde numeroşi pretendenţi la premiile americane îşi prezintă producţiile în cadrul unor lansări concepute în cele mai mici detalii.

Premiul Publicului de la TIFF a devenit de-a lungul anilor un barometru important în cursa pentru Oscaruri: în ultimii ani, doi dintre câştigătorii acestui trofeu, "Nomadland" şi "Green Book", au câştigat apoi şi premiul Oscar pentru cel mai bun film după ce s-au remarcat mai întâi la Toronto. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768