REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
29.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Fii atent la mâini! Simptomele care ar putea indica probleme cu rinichii

Fii atent la mâini! Simptomele care ar putea indica probleme cu rinichii

A.F. 16 mai 2023 | 00:00 619

Rinichii îndeplinesc câteva funcții foarte simple, dar vitale în corpul nostru. De aceea, este important ca toată lumea să cunoască simptomele care indică o perturbare a funcționării lor.

Fii atent la maini! Simptomele care ar putea indica probleme cu rinichii

Acestea nu se prezintă întotdeauna cu dureri în partea inferioară a spatelui sau cu alte simptome în zona rinichilor. Uneori, vă puteți da seama despre o problemă cu ei uitându-vă la mâini.

Simptomele care ar putea indica probleme cu rinichii

1. Umflarea mâinilor

„Umflarea mâinilor poate fi cauzată de o serie de factori”, spune Dr. O’Flynn. „Evident, traumatismele și artrita pot duce la umflături. Uneori, însă, aceasta semnalează probleme renale”, adaugă expertul.

Rinichii filtrează toxinele din sânge și apoi produc urină. Dacă activitatea lor este perturbată, lichidul începe să fie reținut în organism. Această acumulare duce la umflarea mâinilor și a picioarelor. Dacă observați umflarea membrelor sau observați alte semne de probleme renale, ar trebui să consultați un medic.

2. Schimbarea culorii unghiilor

Unghiile pot dezvălui multe despre sănătatea ta. Potrivit Asociației Americane de Dermatologie (AADA), există mai multe semne de probleme renale care pot apărea pe unghii. Acestea presupun schimbarea părții superioare albe a unghiilor, păstrând culoarea normală de dedesubt.

Unghiile palide sau apariția unor dungi albe pe ele semnalează, de asemenea, probleme renale. De ce duc bolile renale la modificări la nivelul unghiilor? Rinichii filtrează deșeurile azotate din sânge, dacă nu o fac, acestea se acumulează, schimbând aspectul unghiilor.

3. Uscăciunea și mâncărimea pielii

Un semn neașteptat al bolii renale poate fi pielea uscată și mâncărimea. Acest simptom este cauzat de un dezechilibru al mineralelor. Acesta apare pe fondul unei boli renale progresive, din cauza căreia organismul nu poate menține echilibrul corect al mineralelor și nutrienților din sânge.

„Bineînțeles, uscăciunea și mâncărimea pot semnala alte potențiale probleme, inclusiv deshidratarea. Dar dacă, în același timp, observați o creștere a dorinței de a urina, modificări ale culorii și cantității de urină, ar trebui să consultați un medic”, spune Dr. O’Flynn, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768