REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
18.4° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani după ce a picat examenul de admitere în magistratură și în avocatură

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani după ce a picat examenul de admitere în magistratură și în avocatură

Mirela PASCAL 15 august 2024 | 00:00 8459

George Guci era unul dintre afaceriștii de top ai Constanței. Printre proprietăţile pe care familia Guci le deţinea în industria hotelieră de la Marea Neagră se numără hotelurile Dorna şi Modern, din staţiunea Mamaia, dar şi hotelul Guci din Constanţa. Pandemia l-a lovit, însă, din plin pe invincibilul Guci, care a decis să renunțe la unele proprietăți, așa că a vândut complexul Dorna din Mamaia. Cumpărătorul este Cornel Cușă, fratele nașului lui Gabi Bădălău, fiul fostului ministru Niculae Bădălău. Fiica lui Guci, Irina, încearcă să pășească pe urmele tatălui, cochetând cu afacerile. În prezent, este notar public, ajungând să îmbrățișeze această meserie după ce și-a ratat cariera în avocatură și în magistratură. După 10 ani de încercări eșuate, Irina Pilici s-a asociat, recent, cu o fostă judecătoare de la Curtea de Apel, ieșită la pensie, și și-au deschis birou notarial. Dar haideți să vedem pașii urmați de Irina fostă Guci, până a ajuns să-și găsească liniștea derulând activități notariale.

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura Irina Pilici

Pe George Guci îl știe toată Constanța… Este un afacerist cu state vechi la malul mării, intrând în lumea Horeca în urmă cu mulți ani, fiind cunoscut, mai ales, prin prisma hotelului din buricul Constanței care-i poartă numele.

Fiica lui, însă, nu are aceeași notorietate, dar încearcă să-și facă și ea un nume pe piața afacerilor din Constanța și să calce pe urmele tatălui. Căsătorită din 2016 cu Tănase Pilici, patronul cofetăriei Bel-Éclair, Irina, fostă Guci, este de un notar debutant.

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura

A avut aspiranții mult mai înalte de atât, însă probabil nu a ajutat-o… soarta, ca să nu spunem capul, să se dezvolte mai multe. Inițial, Guci voia să ajungă avocat, însă la examenul de primire în profesia de avocat ca avocat stagiar, la proba eliminatorie, concurs care a avut loc în octombrie 2012, nu a reușit să obțină mai mult de 52 de puncte. La finalul concursului, Guci avea 62 de puncte, fiind respinsă.

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura

Că ale sale cunoștințe nu erau foarte aprofundate denotă și din media pe care a obținut-o la examenul de licență, numai 7,60.

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura

Ce-i drept, avocatura nu este pentru oricine, chiar dacă ai absolvit Facultatea de Drept! Cum, s-a lămurit cu acest domeniu, Irina Guci s-a reorientat, însă a menținut nivelul ridicat: a vrut să ajungă în magistratură. S-a înscris la concursul de admitere la INM ce a avut loc în perioada 1 iulie - 7 octombrie 2014, pentru ocuparea unui post de auditor. Din nou, soarta nu a fost de partea ei, a obținut doar 44 de puncte.

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura

S-a dat, într-un final, bătută și a abandonat ideea unei cariere în domeniul juridic și s-a reorientat către alt sector de activitate, unde se câștigă bani cu duiumul. În 2014, s-a înscris la concursul de dobândire a calităţii de notar… dar nu a reușit, așa că și-a încercat norocul anul următor. S-a înscris din nou la Brașov și, ce să vezi! S-a răzgândit, pe parcurs, pentru că nu s-a mai prezentat la examen.   

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura

Între timp, s-a întâmplat o minune și a reușit să ia examenul la Constanța, în 2015, devenind notar stagiar. Stagiul de pregătire teoretică şi practică a notarului stagiar este de 2 ani, fără posibilitatea reducerii acestuia, şi se desfăşoară după cum urmează: a) un an de pregătire teoretică în cadrul INR; b) un an de pregătire practică în cadrul biroului notarial desemnat de Colegiul director al Camerei. Potrivit informațiilor noastre, Irina Guci și-a făcut stagiatura la Biroul Notarial Borună Chirața.

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura Tănase și Irina Pilici

Pilici activează la Ciocârlia, dar s-a suspendat pentru concediu de creștere a copilului

Așadar, după un traseu lung și anevoios, și după finalizarea stagiaturii. Irina Guci și-a găsit, în sfârșit, liniștea. A ajuns, în sfârșit, notar. Într-un document cu stampila Ministerului Justitiei, mai exact un OMJ actualizat pentru 2023 cu notarii publici din județele Constanta și Tulcea, Irina Pilici, fostă Guci, apărea notar pe Circumscripția Judecătoriei Hârșova, cu activitate în Ciocârlia. Însă și-a suspendat activitatea, fiind în concediu de creștere a copilului

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura

S-a asociat cu o fostă șefă de la Curtea de Apel Constanța

De altfel, este o practică obișnuita ca notarii să aibă activitatea prin județ și să asocieze cu un notar care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Constanța. Nici Pilici nu face excepție de la regulă. Drept dovadă, s-a asociat cu notarul Mariș Beatrice și, împreună, și-au deschis pe 27 martie 2024 o societate profesională notarială.

Fiica lui George Guci a ajuns notar, la 10 ani dupa ce a picat examenul de admitere in magistratura si in avocatura

Beatrice Mariș este fost președinte al Secției a II-a Civile, de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, fiind delegată în funcția de conducere în martie 2019. În mai 2021, a fost declarat admis la examenul de promovare a examenului de avansare, la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României. Beatrice Mariș s-a pensionat la finele anului 2022, președintele Klaus Iohannis semnând decretul privind eliberarea din funcție, ca urmare a pensionării, începând cu data de 1 decembrie 2022.
 
Acestea fiind spuse, apreciem perseverența Irinei Pilici și strădania de a ajunge atât de departe, după mai bine de 10 ani de încercări eșuate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat a dat tactu șpagă? Mi-e scarba de asa specimen
2
1
Fata asta este de o impertinenta crasa !! Rușineze părinților pt progenitura
3
0
Ce i ce la u dat in git pe Gucii cu ceva ani in urma , in dosarul de proxenetism sunt pe Anglia , Gloucester !
6
2
Altă nulitate pe tapet.
9
1
Cand e mami/tati si cotizeaza ajungi departe in viata, cand nu...ajungi reporter la Reeplica!
17
1
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază!!! Care latră..... Contra Cost!!!!!
3
4
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază!!! Care latră..... Contra Cost!!!!!
2
4
Cimp@nzei!!!
9
0
Anu asta a fost branza buna fara aracet si-a calcat papu pe inima si nu a mai pus aracet
15
0
A avut aspiranții mult mai înalte; să se dezvolte mai multe; ...denotă și din media pe care a obținut-o!! :))) Plus tone de virgule aruncate aiurea, de mă întreb, nu cumva tu Mireluțo ești la c*ră și ești afectată neuronal?! :)))
11
1
La gala aia pompoasa cica luxury gala awards au fost numai t****i.
12
1
Doamne ce p******i sunt aia de la "luxury business gala awards"... De ce trebuie sa fie luxurious? De ce?
14
0
Nu înțeleg de ce nu îi spuneți-i județul m1kdonia la Constanța că tot ce mișcă în constanța e acaparat de clanuri de mach1don1, r*mânul e doar pe listele de votare ca să pună stampila
28
3
"afacerist" numai unul si unul! unul a inventat roata patrata, altul a vindut vinturi impachetate! merrge bine romania cu ei!? cit a platit postul de notar?
25
0
Ati uitat sa specificati ca in Constanta, proba eliminatorie este cunoasterea limbii aromane, pentru a te angaja in sectorul bugetar.
41
2
Cu bani si perseverenta, ajung unde isi propun, aceasta minoritate. Speta: parinte de fata, considera ca nu trebuie sa investeasca prea mult in educatia ficei, doar cat sa treaca clasa, apoi o facultate privata, dupa care o spagutza unde trebuie si hop, ajunge fetitza angajata la stat. Comentati voi daca e sanatoasa mentalitatea sau merita investit in educatia copilului pe tot parcusul scolar?
28
1
Tot pe ciordeala....
31
0
Asa, si? Voi de ce nu va faceti notari, ca sa vedeti ce usor este examenul! Multi ar vrea ca sa aiba copii atat de perseverenti, daca isi doresc ceva, dar majoritatea cresc preostalai care de-abia iau bacul dupa 5 ani si acum rad de fata asta!
9
39
tipa nu este judecătorul care a primit un teren în baza legii 10 de la mazăre în 2008? și tot persoana care a condamnat un jurnalist la plata despăgubirilor morale pentru mazăre în 2006? Feri Predescu ai plătit până la urmă despăgubirea morală?
36
1
Atata ce ne am saturat de m*******i,sint ca ciuma.Multi,si se nmultesc pe zi ce trece.Au acaparat toata Constanta,n ai loc de ei nici in toaleta.Toti parveniti si fuduli!
42
6
Problema pe care ar fi trebuit sa o puneti este cum a ajuns sa faca aceasta asociere cu o fosta judecatoare de Inalta Curte. De unde se cunosc , un carciumar cu o judecatoare. Ca o mascariti pe fata asta, n are relevanta
43
6
Ursilor
8
2
Ce pretenții poți avea de la o subspecie care se închină la zer...
40
9
Afaceristi la curul oii
41
6
si ?
15
7

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364