REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fiica unui fost subprefect PSD, martoră în dosarul lui Șova, și-a luat țeapă cu un teren în Mamaia

Fiica unui fost subprefect PSD, martoră în dosarul lui Șova, și-a luat țeapă cu un teren în Mamaia

Mirela PASCAL 13 septembrie 2023 | 00:00 5741

Denise Bălan este o afaceristă cunoscută în Vâlcea, mai ales prin prisma soțului său, Mihai Bălan, fostul director general al CET Govora, anchetat în dosarul fostului ministru al transporturilor în guvernul Ponta, Dan Şova. De altfel, cei doi au și fost condamnați, în dosarul Denise Bălan având calitatea de martor. Puțini știu însă că afacerista și-a luat o mega țeapă în Mamaia, acolo unde voia să ridice un hotel, în urmă cu 15 ani. A fost la un pas să pună temelia, când a apărut, din senin, moștenitorul de drept al terenului pe care-l cumpărase de la Primăria Constanța. De atunci, toate planurile femeii s-au dus pe Apa Sâmbetei... a rămas și fără hotel, și fără bani. Bani pe care se chinuie de 7 ani să-i recupereze. De la cine? De la Primăria Constanța! Vorbim despre aproape 1 milion de euro, echivalentul a 5 milioane de lei.

Fiica unui fost subprefect PSD, martora in dosarul lui sova, si-a luat teapa cu un teren in MamaiaMihai și Denise Bălan

În anul 2000, a cumpărat de la un privat dreptul de proprietate asupra imobilului reprezentând „activul Minigolf București“ situat în Stațiunea Mamaia, în vederea realizării unui complex imobiliar, denumit Grand Sea Plaza. Nu i-a ajuns suprafața, așa că a făcut demersuri la Primăria Constanța în vederea achiziției unui alt petec de pământ, aflat în vecinătatea primului imobil achiziționat de la privat. A primit răspuns favorabil și a fost perfectat contractul în mai 2009. Toate bune și frumoase, societatea a obținut autorizația de construire a hotelului cu 5 etaje, apoi l-a chemat pe Arhiepiscopul Tomisului să oficieze slujba de sfințire a locului unde urma să se ridice hotelul.

Fiica unui fost subprefect PSD, martora in dosarul lui sova, si-a luat teapa cu un teren in MamaiaÎPS a oficiat slujba de sfinţire a locului unde urma să se ridice unitatea hotelieră

Ceea ce promitea un vis frumos.... de vreo 18 milioane de euro, s-a transformat într-un coșmar. La scurt timp de la sfințirea locului, societatea s-a trezit cu notificări de la o persoană fizică care revendica suprafața de teren cumpărată de la primărie. Mai exact, prin 2010 a fost notificată de M.V.I. cu privire la dobândirea de către aceasta, prin hotărâre judecătorească, a dreptului de proprietate asupra suprafeței cesionată de Municipiul Constanţa către SC Spectru 2001 SRL. Adică a suprafeței obținută de la Primăria Constanța.

Hotelul a devenit un vis urât pentru Denise Bălan

A fost nevoită să solicite anularea autorizației de construire pe care a obținut-o, întrucât a ajuns în imposibilitatea de a mai construi hotelul, ca urmare a acțiunilor formulate în temeiul Legii nr.10/2001, care au afectat terenul cumpărat, dar și terenul învecinat acestuia, asupra căruia deținea dreptul de concesiune.

Fiica unui fost subprefect PSD, martora in dosarul lui sova, si-a luat teapa cu un teren in Mamaia

Contractul încheiat cu primăria Constanța, anulat

Ulterior, în 2016, societatea Denisei Bălan a mers la instanță și a cerut să se constate că actul de vânzare/cumpărare este lovit de nulitate absolută și recuperarea banilor investiți în teren, adică peste 5 milioane de lei. Ani de zile, cauza a fost judecată și rejudecată de mai multe ori, iar într-un final, Curtea de Apel a dat verdictul, în 2021: „Admite în parte acţiunea. Admite excepţia de nelegalitate a HCLM nr. 118/2002 în ceea ce priveşte pct. 18 din Anexa 2. Constată nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 801/11.05.2009 la BNP Borună Chiraţa şi Asociaţii. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară şi obligă pârâtul către reclamantă la restituirea preţului achitat de 5.149.908,06 lei”.

Numai că, scandalul nu s-a încheiat aici, ajungând, pe 1 august a.c., pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă, societatea Denisei Bălan formulând recurs, cu prim termen stabilit pentru 27 septembrie.

Cine este Denise Bălan?

Denise Bălan este fiica fostului subprefect din Vâlcea, Viorel Popescu. A fost căsătorită cu Felix Bojan, un Casanova de prin Vâlcea, care visează să candideze la președinția Consiliului Județean. I se spune prin București ,,Plătitorul”, după divorțul de Denise.

Fiica unui fost subprefect PSD, martora in dosarul lui sova, si-a luat teapa cu un teren in Mamaia

A plecat cu conturile doldora de bani în urma partajului cu fosta. Partajul cu aceasta i-a adus lui Bojan în conturi peste 10 milioane de euro. Presa tabloidă de la București susține că o parte importantă din bani a fost tocată cu fete una și una de prin capitală, în așa fel încât lui Felix a început să i se spună Plătitorul.

Legături cu fostul ministru Dan Șova

După separarea de Felix Bojan, Denise s-a măritat cu Mihai Bălan, fostul director general al CET Govora, anchetat în dosarul fostului ministru al transporturilor în guvernul Ponta, Dan Şova. De altfel, Denmise a fost martoră în dosarul deschis de DNA. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, în martie 2023, pe fostul senator și ministru PSD, Dan Şova, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în dosarul "CET Govora". Șova luase 100.000 de euro șpagă de la o casă de avocatură pe care o ajutase să încheie un contract de asistență juridică cu CET Govora.

Judecătorii instanței supreme au decis să îi suspende executarea pedepsei de trei ani de detenție, dar Șova a prestat 120 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Fiica unui fost subprefect PSD, martora in dosarul lui sova, si-a luat teapa cu un teren in MamaiaDan Șova

În 2021, la instanţa de fond, Curtea de Apel Bucureşti, Dan Şova a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani cu executare. La judecarea apelului, ICCJ a redus pedeapsa cu un an şi a dispus suspendarea executării acesteia, transmite Agerpres.  Fost ministru al transporturilor în guvernul Ponta, Dan Şova a mai fost condamnat în acest dosar la trei ani închisoare, în 2018. El a fost însă eliberat din penitenciar după şase luni, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale. Este vorba despre hotărârea care constata nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă.

De ce au fost acuzați soțul Denisei Bălan și Șova?

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Şova şi a fostului director general al centralei de energie termică CET Govora SA Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi respectiv abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În schimbul acestui serviciu, Şova ar fi pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună, pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă. În urmă cu câțiva ani, familia Bălan a intrat în forță în afacerile cu energie.

Mihai Bălan deține împreună cu soția sa, Denise Bălan, firma SC GDM LOGISTICS SRL care desfășoară activitatea de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale, fiind licențiată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). În acte, societatea este condusă de Viorel Popescu, tatăl Denisei Bălan, care apare unic asociat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol de rahat, despre una carece fiica lu ta-su si a fost martora in procesul lui Sova avtras o basina. Nu va este rusine. Asta-i propaganda electorala mascata. Articole care indeamna la ura impotriva PSD. Tocmai s-a votat legea. Ma doare-n cot de PSD, dar voua sa va fie rusine. Asta nu este jurnalism. Siktir!
0
0
Denise s-o trage cu Felix un angajat de-l sau dar cred ca si soferii o fac cu randul .
1
0
O familie de escroci si tepari , au devalizat CET Govora dar au furat la greu prin GDM Logistic firma ce vindea curent electric , ar trebui DICOOT -ul sa analizeze atent afacerile necurate ale acestor gunoaie umane !
3
0
turcii au o vorba, de haram a venit, duca-se de haram. banii necurati nu aduc binele si daca a mai sfintit si teodosie....
5
0
Pai daca a fost sfintita de spurcatul ala s-a ales praful de afacere,are mana buna preacurvitul
2
0
Dobrogea a fost proprietatea statului de când s-a făcut schimbul cu judetele Cahul, Belgrad și Ismail in 1879!!! Toți au avut doar "drept de asezare"!!!
9
4
Banii fără muncă țepe la teren Milionari in euro și terenuri peste noapte Verifică Jan Termopan fără ban
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016