REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fiii lui Constantin Gache de la Farul, în conflict cu autoritățile din Capitală

Fiii lui Constantin Gache de la Farul, în conflict cu autoritățile din Capitală

Ana Maria LIPAN 27 octombrie 2023 | 00:00 3283

Frații Costin și Cristian Gache, fiii fostului fotbalist și antrenor de la Farul Constanța Constantin Gache, doi dintre organizatorii festivalului Nostalgia, ajuns deja celebru, au intrat în probleme cu autoritățile bucureștene. După întreg scandalul provocat de sutele de plângeri adresate Poliției de către locuitorii capitalei, terorizați de zgomotul provocat de concert, tinerii antreprenori au ajuns în atenția Direcţiei de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5, cu care se și judecă, pentru anularea deciziei de impunere pe anul 2022. Soluționarea dosarul de chemare în instanță a fost declinată în favoarea Tribunalului Constanța.

Fiii lui Constantin Gache de la Farul, in conflict cu autoritatile din CapitalaCostin și Cristian Gache

Frații Costin și Cristian Gache, fiii fostului fotbalist și antrenor de la Farul Constanța Constantin Gache, ajunși mari antreprenori, au intrat în conflict cu instituțiile publice din capitală. Aceștia au fost recent implicați într-un scandal uriaș după ultima ediție a festivalului Nostalgia, organizat de către firma controlată de cei doi frați. Autoritățile au primit sute de plângeri de la locuitorii din apropiere, care au declarat că au fost terorizați de zgomotul produs de concert. 

Au organizat festivalul care i-a adus la capătul răbdării pe bucureșteni

Precizăm faptul că evenimentul a avut loc în perioada 29 iunie – 2 iulie, la sediul Federației Române de Tir Sportiv, aflat în Pădurea Băneasa, în apropierea Grădinii Zoologice. Festivalului Nostalgia este îndrăgit, în ciuda criticilor, de mulți cetățeni pasionați de muzica anilor 90′ și 2000. Pe scena lui au urcat de-a lungul timpului trupe precum Asia, Candy, Simplu, Activ, dar și Bug Mafia sau La Familia.

Cei deranjați de zgomot primează însă, cetățenii care locuiesc în apropierea locului unde acesta a fost amplasat ajungând să sune chiar și la 112, pentru a reclama problema cu care se confruntă. Distracția a continuat însă până târziu în noapte, spre disperarea acestora. 

Fiii lui Constantin Gache de la Farul, in conflict cu autoritatile din Capitalaimagini de la festivalul Nostalgia

Mai multe instituții din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, precum Poliția București, Poliția Ilfov, Jandarmeria București și brigada mobilă de jandarmi, au fost solicitate să intervină, însă dilema a rămas nesoluționată. Este a doua oară când această situație are loc. În trecut, când festivalul a fost organizat în parcul Izvor, ajunși la capătul răbdării, cetățenii au lansat chiar și o petiție prin care s-a cerut demiterea tuturor celor care au avizat desfășurarea concertelor, precum şi încetarea autorizării altora similare, argumentând că organizarea festivalului le îngrădește accesul la spațiile verzi.

Probleme cu instituțiile din Capitală

Anul acesta, compania controlată de frații Gache, Nostalgia Retro Disco Future SRL, în baza căreia este organizat festivalul de muzică, a chemat în judecată Direcţia de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5, pentru anularea Deciziei de impunere pe anul 2022, privind taxa ULP pentru desfăşurarea unor evenimente, anume a spectacolului în aer liber. Compania susține că și-a plătit deja, în mod valabil şi legal, creanţa ce face obiectul deciziei contestate, către Primăria Municipiului Bucureşti.

Fiii lui Constantin Gache de la Farul, in conflict cu autoritatile din CapitalaCostin Gache

Magistrații din cadrul Tribunalului București au declinat soluționarea cauzei în favoarea Tribunalului Constanța. Noul dosar a fost înregistrat recent, pe data de 25 octombrie a.c.. Încă nu s-a stabilit termenul primei ședințe de judecată. 

Detalii despre firmă

Nostalgia Retro Disco Future SRL a fost înființată în anul 2019 și are sediul social pe Str. Ardealului, numărul 10, în Constanța. Asociați în cadrul firmei sunt Gache Costin, cu 35% din capital, Cocea Valentincu, cu 35%, Gache Cristian Ion, cu 30% și Chirila Andrei, cu 5%. Cel din urmă este și administratorul companiei. Cei doi fii ai fostului antrenor de la Farul sunt beneficiari, alături de Cocea Valentin. 

În anul fiscal 2022, Nostalgia Retro Disco Future SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 15.184.308 de lei, profit ce se ridică la suma de 2.178.930 de lei, dar și datorii în valoare de 848.754 de lei. 

Antreprenori în serie

Costin și Cristian Ion Gache dețin și 50% din compania imobiliară care a dezvoltat proiectul Habio Pallady, un bloc cu 90 de apartamente în zona Pallady din Sectorul 3, iar acum construiește Habio Trifești, un bloc cu 33 de apartamente în zona Băneasa. Până să intre în afacerile cu imobiliare, frații Gache au avut mai multe business-uri în industria ospitalieră, precum barul Tiki din București și un restaurant în portul turistic Constanța, iar în prezent dețin clubul Interbelic din Centrul Vechi al Capitalei.

Fiii lui Constantin Gache de la Farul, in conflict cu autoritatile din CapitalaConstantin Gache

Fiii lui Gache de la Farul s-au asociat în proiectele Habio cu Andrei Alexandru Covalschi, Cătălin Vișan și Alexandru Fulga, alături de care dețin Habio AG Properties SRL din București. Firma a raportat pentru anul 2021 afaceri de 24,2 milioane lei și un profit net de 7,2 milioane lei, cu numai doi angajați, dar și datorii de 5,4 milioane lei. În aceeași formulă au devenit parteneri și în New Opportunities Inside SRL, tot din București, o altă companie de dezvoltare imobiliară care a înregistrat însă anul trecut afaceri zero și datorii de 9,7 milioane lei. De asemenea, în februarie 2022 au înființat și Habio AG Development SRL, specializată tot în dezvoltare imobiliară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ma sparcai in barbile voastre..daca n-ai barba...n-ai valoare...ce rau a ajuns aceasta tara...unde mergi???numai barbosi??baaaaaaaaa sunt ustensile de barbierit...valabil si pentru militienii de la,,,,circulatie...barbieriti-va..barbosilor..
6
1
Dar de festivalul Sloboz sea nu se plange nimeni frate?! Limitarea accesului la plaja, o cocina lasata in urma si niste bubuieli oligofrene denumite muzica. Efectiv nimeni sin Constanta nu e deranjat. Pana va fi deranjat un constelat si mare decat constelatii aia care-l organizeaza si sa vezi cum il muta pe camp la kogealak.
9
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016