REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Filipescu: Degeaba ne dă Daea dreptate, dacă nu face nimic! Video

Filipescu: Degeaba ne dă Daea dreptate, dacă nu face nimic! Video

Victor ROTARU 8 aprilie 2023 | 00:00 1928

Vineri, 7 aprilie, fermierii au ieșit într-un număr foarte mare la protest în majoritatea orașelor mari, în punctele de trecere a frontierei dar și în Portul Constanța. Fermierilor le-a ajuns cuțitul la os, principalul motiv al protestului fiind concurența neloială pe care o practică agricultorii din Ucraina, și mai ales marfa acestora ce ar fi trebuit să se afle doar în tranzit la noi în țară, și în Europa, aceasta ajungând să fie vândută în România și în alte statele vecine. Răzvan Filipescu, Vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, a transmis faptul că acesta a fost doar un prim pas, acum așteptându-se reacția autorităților.

Filipescu: Degeaba ne da Daea dreptate, daca nu face nimic! Video Imagini de la protest din Agigea

Fermierii au ieșit la protest vineri, 7 aprilie, după nenumăratele situații în care au fost lăsați de izbeliște atât de către ministerul Agriculturii dar și de către Uniunea Europeană, picătura care a umplut paharul fiind suma alocată din partea U.E., de 10 milioane de euro, reprezentând 1 euro/ hectar dacă ne raportăm la suprafața arabilă a României, acum agricultorii s-au decis să iasă la protest, Răzvan Filipescu, Vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, a declarat pentru Replica: „Evenimentul a demonstrat dimensiunile nemulțumirilor și a problemelor fermierilor români. Au ieșit într-un număr extraordinar de mare, în toată țara, în toate vămile din România și în Portul Constanța. Au fost mii de fermieri care au ieșit cu utilaje. În Portul Constanța am salutat și ne-am bucurat să vedem că au venit și fermieri din Bulgaria, care deja au protestat și cu care am rămas în contact pentru perioada următoare, pentru desfășurarea altor activități în comun.

Filipescu: Degeaba ne da Daea dreptate, daca nu face nimic! Video Imagini de la protest din Negru Vodă

Ministrul Agriculturii este alături de fermieri. Filipescu: „Degeaba ne dă dreptate dacă nu se face nimic”

Vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea a mai transmis toate doleanțele fermierilor ce au rămas cu stocurile încă pline, dar și faptul că fermierii așteaptă acum un răspuns din partea autorităților: „Ceea ce mă bucură și ce am văzut în rândul fermierilor, pe lângă faptul că și-au spus problemele, că sunt dornici să continue. Dacă nu se va întâmpla ceva în perioada următoare, ei vor să continue protestele și să-și ducă la capăt lupta, pentru că este foarte clar că această marfă venită din Ucraina, care trebuia inițial să fie doar în tranzit, ne-a afectat pe toți.

Filipescu: Degeaba ne da Daea dreptate, daca nu face nimic! Video Imagini de la protest din Halmeu

Tocmai de aceea, considerăm că e foarte important ca revendicările noastre să primească curs. Reintroducerea de controale fito-sanitare, toată marfa care vine din Ucraina să fie raportată în sistemul de transport așa cum procedează transportatorii noștri, și pentru a ne garanta că ceea ce intră în tranzit și iese, și nu ajunge pe piața românească și cea europeană. Sunt încă foarte multe stocuri nevândute la ora actuală, iar marfa românească pur și simplu nu este la căutare.

Filipescu: Degeaba ne da Daea dreptate, daca nu face nimic! Video Răzvan Filipescu - Vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea

Noi am lăsat pe 7 aprilie un memoriu, cu o parte din colegi, la reprezentanta Comisiei Europene. A avut loc și o întâlnire cu ministrul Agriculturii. Pe noi nu ne mai interesează promisiunile, vorbele. Vrem doar fapte. Nemulțumirea este mare și este cred cel mai mare protest de după revoluție. Dar, vedem că ni se alătură și fermieri din alte țări afectate și este clar că lucrurile trebuie să se schimbe.

Memoriul fermierilor îl puteţi vizualiza AICI

Filipescu: Degeaba ne da Daea dreptate, daca nu face nimic! Video Imagini de la protest de la reprezentanța Comisiei Europene

Ministrul Daea a transmis că ne susține întrutotul și că avem dreptate. Însă, degeaba ne dă dreptate dacă nu se face nimic. El este cel care are toate pârghiile necesare de a acționa în mod concret. Momentan așteptăm să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare și care sunt efectele protestului și cum se materializează promisiunile autorităților. Toată lumea are dorința de a continua protestele dacă lucrurile nu se reglementează.” a încheiat Răzvan Filipescu, Vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea.

Video:

 

Imagini de la protest din Isaccea

Imagini de la protest din Negru Vodă

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au invadat ROmania cu magazinele lor nimeni nu i a ajutat de la exterminare pe micii comercianti romani care n au vazut in viata lor 1leu ajutor de la stat ca dubventie, ba, controalele Anaf DSV OPC erau la loc de cista ca planul de amenzi se facea cu ei si nu cu strainii... LAsa. ROmanul scuipa pe roman pt 2lei diferenta, sa dea faliment placut. Sau sa vanda si ei la pretul Ucrainienilor, da, stiu, e concurenta neloiala dar si la cealalta categorie tot asa.. pai, neamtul cumpara marfa cu tirul, romanul cu baxul, nu e corect deloc
2
0
Daea un gargaragiu. Cum de îl mai suportă pământul ?!
1
0
lasati agitatia si miloaga. eu zic sa va apucati de munca si de modernizat agricultura, ca sa obtineti productii compatibile cu altii. daca toata lumea cere de la stat, unde ajungem? banii pe care ii obtineti, investi-i, nu in apartamente in cta si super masini.daca cereti ministerului, asta trebuie sa fie prognoza si atit.
1
0
S-au trezit gunoaiele evazioniste sa proteste! Ce s-a intamplat, nu mai merge specula din cauza concurentei? ntz ntz ntz, mama ei de economie libera.
2
0
Pentru unii! daca sar putea statul asta falit sa va semene, sa va intretina si stranga recolta, sa o vanda ,iar voi sa luati banii si sa plecati in concedii !unde i econoia de piata, investiti in ceea ce se cauta la pret bun!
2
0
Ce l mai pupați in tur pe Daia, bine v a făcut că v a lăsat cu ochii în soare, ha, ha!
5
0
chiar asa toata ziua certi subventii, de la sta, pana cand..si voi va plimbati cu jeepane, si mercedesuri, sfidati lumea ,asa e pe la baia, tulcea. ai bani faci afaceri ,nu ai stati la cotetz
5
2
Ministrul Daea nu i pus sa va rezolve vouă problemele.El e pus sa va vorbească și sa va zică vrute și nevrute.D'aea i pus.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510