REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Filme de Jane Campion, Pedro Almodovar, Paolo Sorrentino şi Ridley Scott îşi dispută Leul de Aur

Filme de Jane Campion, Pedro Almodovar, Paolo Sorrentino şi Ridley Scott îşi dispută Leul de Aur

Replica API 27 iulie 2021 | 00:00 666

Cineasta neozeelandeză Jane Campion, spaniolul Pedro Almodovar, dar şi italianul Paolo Sorrentino sau Ridley Scott se numără printre marii favoriţi ai ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, ce se va desfăşura în perioada 1 - 11 septembrie, transmite luni Reuters, citată de Agerpres.

Sursa foto din deschidere: www.labiennale.org

Cel mai vechi festival de film din lume, considerat un excelent turnesol pentru pretendenţii la Oscar, speră să se poată deschide din nou pentru celebrităţile din lumea filmului, după ediţia de anul trecut ce a fost afectată de pandemie.

Scenarista, producătoarea şi regizoarea neozeelandeză Jane Campion, cunoscută pentru producţia "The Piano", intră în competiţie cu drama "The Power of The Dog" în care Benedict Cumberbatch interpretează rolul unui proprietar de fermă cu porniri sadice care are o problemă cu o tânără văduvă, interpretată de Kirsten Dunst. Acţiunea filmului se petrece în Montana, în anii '20.

O producţie Netflix, filmul "The Power of The Dog" a fost invitat să fie prezentat în afara competiţiei şi la Festivalul de la Cannes, dar realizatorii au optat pentru Veneţia, care spre deosebite de rivalul său francez nu impune regula ca filmele intrate în competiţie pentru premiul cel mare să fi avut şi lansări oficiale în cinematografe.

Cineastul spaniol Almodovar face din nou echipă cu una dintre actriţele sale preferate, Penelope Cruz, în "Parallel Mothers", în timp ce producţia "Spencer", a regizorului chilian Pablo Larrain, se concentrează asupra unui sfârşit de săptămână de la începutul anilor '90, pe când prinţesa Diana s-a hotărât să se despartă de prinţul Charles.

Aceste producţii se numără printre cele 21 de filme intrate în competiţie, la fel ca şi debutul regizoral al lui Maggie Gyllenhaal, "The Lost Daughter", un film bazat pe un roman de Elena Ferrante, sau ca "The Hand of God" de Paolo Sorrentino - unul dintre cele cinci filme italiene cu pretenţii la leul de Aur.

Filmul medieval "The Last Duel", regizat de Ridley Scott şi cu Matt Damon, Adam Driver şi Ben Affleck în rolurile principale, precum şi mult-aşteptata producţie SF "Dune", semnată de Denis Villeneuve, cu Timothée Chalamet şi Zendaya, vor avea premierele la Veneţia, în afara competiţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510