REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Filmele 'May December', 'American Fiction' şi 'Past Lives', în fruntea nominalizărilor la Independent Spirit Awards

Filmele 'May December', 'American Fiction' şi 'Past Lives', în fruntea nominalizărilor la Independent Spirit Awards

A.F. 7 decembrie 2023 | 00:00 198

Hollywoodul a avut ocazia să îi cunoască pe potenţialii candidaţi la premiile Oscar, marţi, odată cu anunţarea nominalizărilor la Spirit Awards, premii rezervate filmelor independente. Trei producţii se numără printre favorite: "May December", "American Fiction" şi "Past Lives", transmite AFP.

Filmele 'May December', 'American Fiction' si 'Past Lives', in fruntea nominalizarilor la Independent Spirit Awards

Cele trei lungmetraje au primit câte cinci nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun film. O recunoaştere de bun augur pentru alte competiţii la care vor participa.

Independent Spirit Awards ia în considerare doar filmele cu un buget mai mic de 30 de milioane de dolari, însă sunt foarte populare deoarece permit adesea identificarea producţiilor independente cu şanse în cursa pentru premiile Oscar.

În ultimul deceniu, Independent Spirit Awards au recompensat "Moonlight", "Spotlight" sau "Birdman", înainte ca aceste producţii să câştige premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Produs de Netflix, "May December" o prezintă pe Natalie Portman interpretând o actriţă de la Hollywood care călătoreşte în Georgia pentru a o înţelege pe femeia care trebuie să inspire personajul noului ei film - o mamă care a ajuns pe primele pagini ale tabloidelor îndrăgostindu-se nebuneşte de un elev.

La rândul său, "American Fiction" îl prezintă pe Jeffrey Wright în rolul unui autor care ia în derâdere vremurile în care trăieşte scriind o carte "noir" stereotipă pentru a-şi mulţumi editura. O tentativă ce ricoşează asupra sa, după ce cartea devine un bestseller.

În cele din urmă, "Past Lives" este o dramă americano-coreeană în care prieteni din copilărie se reunesc după ce au apucat-o pe drumuri foarte diferite în viaţă.

Alte filme aflate în cursa pentru cel mai bun film la Independent Spirit Awards sunt "All of Us Strangers", "Passages" şi "We Grown Now".

Independent Spirit Awards vor fi decernate la data de 25 februarie.

Voturile pentru premiile Oscar se vor încheia două zile mai târziu, iar ceremonia pentru cele mai prestigioase premii americane va avea loc la 10 martie, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513