REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Filmele ''The Zone of Interest'', ''All of Us Strangers'', câştigătoare la London Critics' Circle Awards

Filmele ''The Zone of Interest'', ''All of Us Strangers'', câştigătoare la London Critics' Circle Awards

A.F. 6 februarie 2024 | 00:00 198

''The Zone of Interest'', în regia lui Jonathan Glazer şi ''All of Us Strangers'', în regia lui Andrew Haigh au luat cele mai multe premii - trei trofee fiecare - în cadrul celei de-a 44-a ediţii a London Critics' Circle Awards, care a avut loc duminică seară în Londra, informează Variety.

Filmele ''The Zone of Interest'', ''All of Us Strangers'', castigatoare la London Critics' Circle Awards

''Oppenheimer'', în regia lui Christopher Nolan, şi ''Barbie'', în regia Gretei Gerwig, care primiseră şapte, respectiv cinci nominalizări, nu au primit niciun premiu.

Producţia în limba germană ''The Zone of Interest'' a fost desemnat filmul anului, câştigând de asemenea premiul pentru regie şi premiul pentru realizări tehnice, graţie coloanei sonore şi a sunetului.

''All of Us Strangers'' a câştigat Attenborough Award pentru cel mai bun film britanic/irlandez al anului, Andrew Scott a fost numit actorul anului, iar Paul Mescal a câştigat premiul pentru cel mai bun interpret britanic/irlandez, graţie tuturor rolurilor din 2023.

Emma Stone, protagonista ''Poor Things'', a fost desemnată actriţa anului. Premiul pentru cel mai bun rol secundar i-a revenit actriţei Da'Vine Joy Randolph, pentru interpretarea din ''The Holdovers'' şi actorului Charles Melton, pentru ''May December''. Toate cele trei actriţe au acceptat premiile prin videoconferinţă.

Justine Triet şi Arthur Harari au fost prezenţi în persoană la înmânarea premiului pentru scenariul filmului ''Anatomy of a Fall'', la fel ca şi regizorul Mstyslav Chernov, realizatorul documentarului ''20 Days in Mariupol''.

Prezent la ceremonie a mai fost şi Jeffrey Wright, care a primit Dilys Powell Award pentru excelenţă în film, înmânat de regizorul ''American Fiction'', Cord Jefferson.

Mia McKenna-Bruce a primit primul premiu acordat de Critics'Circle pentru o cea mai bună interpretare internaţională de excepţie, graţie rolului din ''How to Have Sex'', iar regizoarea şi scenarista filmului, Molly Manning Walker, a câştigat Philip French Award pentru cel mai bun cineast-revelaţie.

Misan Harriman, nominalizat anul acesta la Oscar pentru regizarea scurtmetrajului ''The After'', a prezentat distincţia inaugurală Derek Malcolm Award pentru inovaţii lui Colman Domingo, care a primit premiul în cadrul unei ceremonii înregistrate cu două zile înainte, la Londra.

''Past Lives'', în regia lui Celine Song, a fost desemnat filmul străin al anului, iar ''The Boy and the Heron'', de Miyazaki Hayao, a câştigat un premiu recent instituit pentru animaţie.

London Critics' Circle Film Awards sunt atribuite în urma voturilor a 210 membri din secţiunea film a Critics' Circle, cea mai veche organizaţie a criticilor de film. The May Fair Hotel este sponsorul principal al evenimentului, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016