REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
24.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Filmul 'Barbie', retras din Algeria pe motivul că 'aduce atingere moralităţii'

Filmul 'Barbie', retras din Algeria pe motivul că 'aduce atingere moralităţii'

A.F. 16 august 2023 | 00:00 335

Algeria a retras filmul „Barbie” din cinematografele sale pe motiv că „aduce atingere moralităţii”, după ce a fost difuzat timp de mai bine de două săptămâni, au anunţat mai multe instituţii media din ţara magrebină, scrie AFP.

Filmul 'Barbie', retras din Algeria pe motivul ca 'aduce atingere moralitatii'

Potrivit site-ului de ştiri online 24H Algérie, care citează „surse bine informate”, filmul a fost retras din toate cinematografele din ţară pentru că „ofensează morala”. Duminică, proprietarii de cinematografe şi-au schimbat programul şi au anulat filmul Gretei Gerwig, fără a oferi niciun motiv, conform news.ro

Distribuitorul a anunţat, de asemenea, că filmul, lansat în Algeria la 19 iulie, a fost deprogramat, fără a da detalii.

„Algeria a fost în cele din urmă cucerită de controversa Barbie din cauza scenelor destinate unui public adult” şi a aluziilor la homosexualitate, a explicat site-ul de ştiri TSA, care a precizat, de asemenea, că filmul a fost „retras discret din cinematografe”.

La aproape 48 de ore după ce filmul a fost deprogramat, Ministerul algerian al Culturii, care de obicei anunţă interdicţiile de filme şi le motivează, tace în continuare. Joi, Kuweitul a interzis filmul pentru „ofensă adusă moralei publice”.

Cu o zi înainte, Ministerul libanez al Culturii a anunţat că a cerut interzicerea filmului pe motiv că „promovează homosexualitatea”, pe fondul creşterii retoricii anti-LGBT+ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali şi altele) într-una dintre cele mai liberale ţări din Orientul Mijlociu.

„Barbie” nu a fost încă difuzat în Qatar, deşi nu a fost făcut niciun anunţ oficial. La aproape o lună de la lansare, filmul Gretei Gerwig se află în continuare pe primul loc în box office-ul nord-american şi a depăşit pragul de un miliard de dolari în box office-ul mondial.

Deja un fenomen cultural, Barbie” a fost subiectul unei campanii de marketing intense: îmbrăcăminte, accesorii şi patine cu rotile roz. Lansarea „Barbie” a declanşat, de asemenea, o explozie a vânzărilor de păpuşi de către grupul american Mattel, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ei vor sa vada doar dosul profetului si alte dosuri de barbati la lucru, pidosnicii cu basmaluta.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768