REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Filmul „IF“ a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul „IF“ a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

A.F. 22 mai 2024 | 00:00 79

Lungmetrajul fantasy "IF", ce prezintă povestea unei fete de 12 ani care are abilitatea de a vedea creaturi imaginare, s-a clasat în fruntea box-office-ului nord-american chiar în primul său weekend de proiecţii în cinematografele din Statele Unite şi Canada, a anunţat compania de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP.

Filmul „IF“ a debutat pe primul loc in box-office-ul nord-american

Acest film, distribuit de gigantul american Paramount, a obţinut încasări de 35 de milioane de dolari şi o prezintă pe fetiţa Bea şi pe vecinul ei care deţin aparent imposibila capacitate de a vedea şi de a discuta cu prietenii imaginari ai altor persoane.

"Este un debut bun pentru un film care este în acelaşi timp 'live action' şi de animaţie, cu un rezultat peste media acestui gen", a declarat David Gross, specialist al cabinetului Franchise Entertainment Research.

Creaturile din film se nasc în imaginaţia copiilor, care le uită însă pe măsură ce cresc. Bea şi vecinul ei încearcă să îi reconecteze pe toţi foştii copii cu prieteni lor imaginari.

Un alt lungmetraj fantasy, "Kingdom of the Planet of the Apes", cel mai recent film din franciza "Planeta Maimuţelor", a pierdut poziţia de lider şi ocupă locul al doilea cu încasări de 26 de milioane de dolari.

Intriga din această peliculă se desfăşoară la trei secole după evenimentele prezentate în filmul precedent al francizei, "War for the Planet of the Apes" (2017), într-o lume de acum aflată sub controlul total al unor primate vorbitoare, în timp ce oamenii, reduşi la starea de sălbăticie, supravieţuiesc la marginea civilizaţiei.

Filmul horror "The Strangers: Chapter 1" a debutat pe locul al treilea, cu încasări de 12 milioane de dolari. Lungmetrajul spune povestea a doi tineri care formează un cuplu, terorizaţi de străini mascaţi şi care rămân blocaţi într-o cabană dintr-un orăşel înfiorător.

Pe locul al patrulea, în coborâre două poziţii, se află filmul de acţiune "The Fall Guy", care a obţinut încasări de 8,5 milioane de dolari. Acest lungmetraj regizat de David Leitch, inspirat dintr-un serial TV din anii 1980, îl prezintă pe actorul Ryan Gosling în rolul unui cascador experimentat care trebuie să se recupereze după o gravă accidentare contractată în timpul unor filmări pentru a putea să îşi salveze o fostă iubită, interpretată de Emily Blunt, de o ameninţare misterioasă dar cât se poate de reală.

"Challengers", un film romantic inspirat din universul tenisului, cu Zendaya cap de afiş, a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 2,9 milioane de dolari. Actriţa şi cântăreaţa americană, în vârstă de 27 de ani, interpretează în această dramă subversivă o jucătoare talentată de tenis aflată în centrul unui triunghi amoros, în care rivalitatea, prietenia şi dragostea se întrepătrund, citează Agerpres.

Topul 10 al box-office-ului nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. "Back to Black" (2,8 milioane de dolari)

7. "Tarot" (2 milioane de dolari)

8. "Godzilla x Kong: The New Empire" (1,7 milioane de dolari)

9. "The Blue Angels" (1,3 milioane de dolari)

10. "Unsung Hero" (1 milion de dolari).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016