REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Filmul ''Blaga's Lessons'' a câştigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Roma

Filmul ''Blaga's Lessons'' a câştigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Roma

A.F. 31 octombrie 2023 | 00:00 306

Lungmetrajul ''Blaga's Lessons'', în regia lui Stephan Komandarev, a fost recompensat cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Roma, care a avut loc în perioada 18-29 octombrie.

Filmul ''Blaga's Lessons'' a castigat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Roma

Juriul festivalului a fost prezidat de actorul şi regizorul mexican Gael Garcia Bernal.

Premiul a fost înmânat, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Auditorium Parco Della Musica Ennio Morricone, scenaristului Simeon Ventsislavov. Regizorul peliculei, Stephan Komandarev, se află în prezent la Los Angeles, unde prezintă acest film care este totodată propunerea Bulgariei pentru Oscaruri.

Ventsislavov a declarat că, din punctul lui de vedere, Roma şi Italia au fost mereu sinonime cu cinematografia şi a mulţumit pentru premiu în numele echipei de producţie.

Propunerea Bulgariei pentru Oscaruri a concurat cu alte 16 pelicule în secţiunea principală a festivalului. Juriul a acordat premiul pentru cel mai bun film peliculei ''Pedagio'', de Carolina Markowicz.

Cel mai bun regizor a fost desemnat Joachim Lafosse pentru pelicula "Un silence". Premiul ''Monica Vitti'' (cea mai bună actriţă) a fost câştigat de actriţa italiană Alba Rohrwacher pentru rolul din "Mi Fanno Male i Capelli'', iar premiul Vittorio Gassman a fost obţinut de Herbert Nordrum pentru rolul din pelicula "Hypnosen''.

''Blaga's Lessons'' a câştigat trei premii în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary în luna iulie - Crystal Globe Grand Prix, premiul pentru cea mai bună actriţă şi Ecumenical Jury Prize.

La începutul lunii septembrie, un juriu naţional a selectat filmul lui Komandarev pentru a fi propunerea Bulgariei la cea de-a 96-a ediţie a premiilor Oscar, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513