REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Filmul de animaţie „The Boy and the Heron“, proiectat în deschiderea Festivalului de Film de la San Sebastian

Filmul de animaţie „The Boy and the Heron“, proiectat în deschiderea Festivalului de Film de la San Sebastian

A.F. 18 august 2023 | 00:00 838

Filmul de animaţie ''The Boy and the Heron'', în regia celebrului cineast japonez Hayao Miyazaki, va fi prezentat în premieră europeană pe 22 septembrie, în deschiderea Festivalului de Film de la San Sebastian, Spania, au anunţat joi organizatorii, potrivit AFP.

Filmul de animatie „The Boy and the Heron“, proiectat in deschiderea Festivalului de Film de la San Sebastian

''The Boy and the Heron'' este primul film din ultimii zece ani - şi probabil ultimul - al realizatorului ''Spirited Away'' (2001, recompensat cu Oscar pentru cel mai bun film de animaţie.

''Este pentru a patra oară când un film de-al cineastului japonez este programat la Festivalul de la San Sebastian, dar este pentru prima dată când va face parte din selecţia oficială'', au afirmat într-un comunicat organizatorii celei de-a 71-a ediţii a evenimentului, care se va desfăşura în perioada 22-30 septembrie în acest oraş din Ţara Bascilor.

Miyazaki, în vârstă de 82 de ani, a creat studioul Ghibli în 1985 alături de cineastul Isao Takahata, decedat în 2018. A realizat circa 12 lungmetraje printre care celebrele ''Princess Mononoke'', ''My Neighbour Totoro'', ''Ponyo'', ''The Wind Rises''. În 2014, a fost recompensat cu un Oscar onorific pentru întreaga carieră.

''The Boy and the Heron'', care a fost lansat în iulie în Japonia şi a fost de asemenea prezentat la Festivalul de la Toronto la începutul lui septembrie, are loc în Japonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Un băiat pe nume Mahito părăseşte Tokyo alături de tatăl lui şi se instalează la ţară după moartea tragică a mamei. Întâlneşte un bâtlan cenuşiu care îl conduce într-un univers fantastic, unde va descoperi încet-încet misterul morţii mamei, precum şi istoria familiei sale.

Filmul de animatie „The Boy and the Heron“, proiectat in deschiderea Festivalului de Film de la San Sebastian

În secţiunea competitivă a Festivalului vor mai fi prezenţi cineastul francez Robin Campillo, care, după succesul ''120 battements par minute'', revine cu ''L'île rouge'', un film despre colonizarea franceză din Madagascar şi care a avut premiera mai devreme anul acesta în Franţa.

De asemenea în competiţie, cineaştii argentinieni María Alché şi Benjamín Naishtat, cu filmul ''Puan'', dar şi Martín Rejtman, cu ''La practica'', precum şi regizoarea americană Raven Jackson (''All Dirt Roads Taste of Salt'').

Festivalul îi va aduce un omagiu actorului spaniol Javier Bardem, care va fi recompensat cu un premiu onorific, deşi prezenţa lui nu a fost confirmată din cauza grevei actorilor de la Hollywood.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768