REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.3° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Filmul horror ''Five Nights at Freddy's'' se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul horror ''Five Nights at Freddy's'' se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

A.F. 7 noiembrie 2023 | 00:00 342

Lungmetrajul horror "Five Nights at Freddy's" rămâne pe primul loc în box-office pentru al doilea weekend de prezenţă în sălile de cinematograf din America de Nord, potrivit cifrelor publicate duminică de firma de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP.

Filmul horror ''Five Nights at Freddy's'' se mentine pe primul loc in box-office-ul nord-americansursa foto: Five Nights at Freddy's Movie / facebook.com

În pofida avansului său în ceea ce priveşte vânzările de bilete, "Five Nights at Freddy's" şi-a văzut însă popularitatea prăbuşindu-se faţă de weekendul lansării sale, scăzând de la încasări de 78 de milioane de dolari la doar 19,4 milioane de dolari în weekendul care tocmai s-a încheiat.

Pelicula relatează povestea unor mascote animatronice, care încearcă să ucidă un paznic de noapte, interpretat de actorul Josh Hutcherson, şi pe sora mai mică a acestuia într-o fostă pizzerie în care se află jocuri mecanice abandonate.

Pe locul al doilea, cu încasări de 13,5 milioane de dolari, se regăseşte filmul-concert al cântăreţei Taylor Swift, "The Eras Tour", lansat în urmă cu patru săptămâni şi care include scene filmate în timpul a trei concerte.

"Killers of the Flower Moon", cel mai recent film regizat de Martin Scorsese, se menţine pe locul al treilea, cu încasări de şapte milioane de dolari în cinematografele nord-americane şi care a depăşit pragul simbolic de 100 de milioane de dolari la nivel mondial.

Acest film cu o durată de 3 ore şi 26 de minute, care reuneşte doi actori fetiş ai regizorului american, Leonardo DiCaprio şi Robert De Niro, prezintă crimele care au vizat populaţia amerindiană Osage pentru acapararea bogăţiilor provenite din petrol în statul Oklahoma, la începutul secolului XX.

Pelicula urmează să fie difuzată pe platforma de streaming a Apple, dar nu a fost anunţată deocamdată o dată exactă.

"Priscilla", un film în regia Sofiei Coppola despre soţia lui Elvis Presley, s-a clasat pe locul al patrulea după primul weekend de prezenţă în cinematografele nord-americane, cu încasări de 5,1 milioane de dolari.

Lungmetrajul, bazat pe cartea "Elvis and Me", scrisă de Priscilla Presley, urmăreşte relaţia tumultoasă dintre starul rock'n'roll şi aceasta, de la prima lor întâlnire într-o bază militară din Germania, pe când ea avea 14 ani, iar Elvis 24, până la despărţirea lor amară.

Cailee Spaeny, în vârstă de 25 de ani, care interpretează rolul principal în acest film biografic, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia, în timp ce Jacob Elordi a fost aclamat de critici pentru interpretarea lui Elvis.

Pe locul al cincilea s-a clasat filmului în limba spaniolă "Radical", cu 2,7 milioane de dolari încasaţi în primul weekend de proiecţii. Bazat pe întâmplări reale, pelicula relatează povestea unui profesor dintr-un oraş mexican care "testează o metodă radicală pentru a elibera curiozitatea şi potenţialul elevilor săi", potrivit producătorului Pantelion Films, citează Agerpres.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. "The Exorcist: Believer" (2,2 milioane de dolari)

7. "After Death" (2 milioane de dolari)

8. "PAW Patrol: The Mighty Movie" (2 milioane de dolari)

9. "What Happens Later" (1,6 milioane de dolari)

10. "Freelance" (1,2 milioane de dolari) 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513