REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
29.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Filmul ''Leave the World Behind'', o adaptare Netflix după romanul omonim de Rumaan Alam

Filmul ''Leave the World Behind'', o adaptare Netflix după romanul omonim de Rumaan Alam

A.F. 9 decembrie 2023 | 00:00 330

Thrillerul apocaliptic ''Leave the World Behind'', o adaptare după romanul omonim semnat de Rumaan Alam şi publicat în 2020, va fi disponibil din 8 decembrie pe platforma Netflix.

Filmul ''Leave the World Behind'', o adaptare Netflix dupa romanul omonim de Rumaan Alam

Lungmetrajul spune povestea Amandei şi a lui Clay Sandford, interpretaţi de Julia Roberts şi Ethan Hawke, un cuplu care trăieşte în Brooklyn alături de fiul lor de 16 ani şi de fiica lor de 13 ani. Amanda îşi anunţă familia că a a închiriat o vilă luxoasă înconjurată de copaci în Long Island pentru a-şi petrece un weekend departe de oraş. Mica vacanţă pare să le fie benefică până când se trezesc la uşă cu doi necunoscuţi, interpretaţi de Mahershala Ali şi Myha'la Herrold, care susţin că sunt proprietarii locuinţei, că în New York s-a produs o pană imensă de electricitate şi că doresc să-şi petreacă noaptea în vilă. Din distribuţia thrillerului mai fac parte Kevin Bacon, Farrah Mackenzie şi Charlie Evans.

Filmul este regizat de Sam Esmail, cunoscut pentru serialul TV ''Mr Robot'' (2015-2019). Scenariul este semnat de Rumaan Alam şi Sam Esmail. Filmul este primul lungmetraj produs de Higher Ground, compania de producţie a soţilor Obama.

Lungmetrajul, care a avut premiera mondială pe 25 octombrie în cadrul AFI Fest, a fost lansat într-un număr restrâns de cinematografe pe 22 noiembrie pentru a putea fi astfel eligibil pentru premiile Oscar de anul acesta. Din 8 decembrie va fi disponibil pentru vizionare pe platforma Netflix, citează Agerpres.

Filmul ''Leave the World Behind'', o adaptare Netflix dupa romanul omonim de Rumaan Alam

Netflix a câştigat licitaţia pentru drepturile de adaptare chiar înainte de lansarea cărţii, în 2020, la finalul unei competiţii acerbe cu concurenţi precum Apple, MGM şi o serie de alte studiouri şi platforme de streaming interesate de ecranizare.

Cartea a fost finalistă în 2020 la National Book Awards for Fiction, a fost inclusă de Barack Obama pe lista sa de cărţi preferate şi a fost numită una dintre cele mai bune cărţi din 2020 de National Public Radio (NPR), The Washington Post, The New Yorker, The LA Times şi alţii.

Întrebat care i s-au părut principalele diferenţe faţă de carte atunci când a văzut pentru prima dată scenariul, Rumaan Alam a răspuns într-un interviu pentru The Hollywood Reporter: ''La început, impresia mea a fost că Sam (scenaristul, n.red) a introdus mai multe sugestii ferme despre dezastrul care urma să se petreacă, dar apoi, când am văzut filmul, mi-am dat seama că el a adaptat o tehnică pe care o foloseşte şi filmul. Cartea spune că urmează să se întâmple următorul şi următorul lucru şi refuză să le potrivească pe toate într-o singură explicaţie. Nu există o explicaţie efectivă oferită în niciuna din variante. Diferenţa este că eu am acces la o abilitate de a tachina cititorul într-un fel diferit decât poate Sam să-şi tachineze publicul'', a spus Rumaan Alam într-un interviu pentru The Hollywood Reporter.

În procesul de transpunere al cărţii pentru cinema, Esmail a operat câteva schimbări majore, potrivit time.com. Una dintre schimbările majore este rescrierea personajului Ruth. În timp ce în carte George şi Ruth sunt un cuplu cultivat şi mai în vârstă, iar Ruth este o femeie rezervată şi perceptivă, în film, George este mai apropiat ca vârstă de Amanda şi Clay, iar Ruth devine fiica de aproximativ 20 de ani a lui George.

''Nu sunt adeptul realizării unei copii fidele după carte'', a declarat regizorul şi scenaristul într-un interviu pentru Entertainment Weekly. ''Am vrut să creez o operă independentă, astfel încât să poţi citi cartea şi să poţi urmări filmul, iar unul să nu-l distrugă pe celălalt, astfel încât să fie două opere separate şi două interpretări diferite ale aceleiaşi poveşti''.

În timp ce în carte se petrec evenimente neliniştitoare cum ar fi o pană de curent, o boală bruscă şi apariţia unui zgomot bizar, filmul duce sentimentul de teroare un pas mai departe şi arată avioane care se prăbuşesc, ambarcaţiuni care eşuează incontrolabil, autovehicule cu pilot automat care pierd controlul, toate ca urmare a unui aparent atac cibernetic.

''Când am extins elementele de dezastru într-un fel de context al atacului cibernetic, cred că am expus astfel audienţei felul în care ar putea arăta un atac cibernetic'', a spus Esmail, potrivit time.com. ''Întrucât atacurile cibernetice sunt în general destul de limitate şi de misterioase în felul lor. Cred că oamenii nu prea înţeleg ce înseamnă asta sau cum ar arăta. Iar când începi să dramatizezi asta pe ecran, iar ei încep să-şi dea seama că are o conexiune adecvată cu realitatea, cred că atunci s-ar putea declanşa adevăratul sentiment de teroare''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513