REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
27° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

FINAL de CARANTINĂ, SCĂPAT de sub CONTROL! VIDEO

FINAL de CARANTINĂ, SCĂPAT de sub CONTROL! VIDEO

Replica API 4 ianuarie 2021 | 00:23 5754

Străzile din Constanţa au prins viaţă după ce constănțenii au scăpat de sub „jugul” carantinei. A fost aglomeraţie ca în plin sezon la mare, după o lună şi jumătate de carantină. Pe faleza Cazinoului, în Piața Ovidiu, pe plajă dar şi pe pontonul din Mamaia a fost puhoi de lume. Constănțenii s-au bucurat de vremea extraordinar de frumoasă dar și de faptul că au putut ieși din case, în sfârșit, fără declarație.

Agitație mare la început de an, în Constanța! Dacă în prima zi a anului oamenii au ieșit din case temători din pricina carantinei ce urma să expire la ora 20.00, sâmbătă, 2 ianuarie, Constanța s-a transformat într-un adevărat furnicar. Umăr lângă umăr, oamenii s-au bucurat, în sfârșit, de libertate după cele 42 de zile de carantină. Traficul a fost infernal la intrare în Mamaia, în zona Sat Vacanță, și în Centrul Vechi, însă nimeni nu s-a enervat.

Video 1:

Video 2:

Oamenii erau pur și simplu fericiți că se pot bucura de natură fără „bilet de voie”. Nici în a doua zi de libertate oamenii nu au stat în casă și au luat iarăși la pas arterele principale ale municipiului, dar și faleza din Mamaia.

Video 3:

Terasele din Peninsulă au fost pline

Au fost deschise şi terasele din Piața Ovidiu, iar oamenii au profitat din plin. N-a fost o masă goală. În interior, restaurantele vor fi deschise abia din 14 ianuarie şi asta doar dacă rata de infectare va ajunge sub 3 la mia de locuitori.

Se mențin restricțiile specifice Stării de Alertă

Vă reamintim că municipiul Constanţa a ieşit din carantină vineri seara, de la ora 20:00, în oraș revenindu-se la restricţiile specifice stării de alertă, a informat Instituţia Prefectului. Astfel, locuitorii oraşului, precum şi persoanele aflate în tranzit, nu vor mai fi nevoiţi să completeze declaraţii pe proprie răspundere pentru deplasarea în intervalul orar 5:00 - 23:00. Rămân, însă, valabile restricțiile de circulație pe timpul nopții.

Ce spune prefectul județului de ieșirea din carantină

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a declarat că această carantină a fost singura soluție pentru a reveni la normalitate. Tot acesta a subliniat faptul că dacă rata de infectare va crește din nou, nu va fi exclusă reintrarea în carantină. „Am avut parte de o lună și jumătate cum nu și-a dorit cineva vreodată. Știu că a fost frustrant pentru mulți constănțeni să se simtă limitați, obligați să respecte niște prevederi dure. Dar a fost singura soluție pentru revenirea la o stabilitate. Măsurile au avut un caracter gradual, astfel încât, după fiecare nou pachet de măsuri sau după fiecare intensificare a acestora, să putem evalua rezultatele și să decidem dacă este nevoie, sau nu, de pasul următor. Sunt conștient că Instituția Prefectului nu a câștigat capital de imagine, nu a împăcat multă lume, dar nu acesta este obiectivul nostru. Rolul autorităților este să ia măsurile necesare siguranței cetățeanului, chiar dacă acestea, uneori, sunt nepopulare. Iar, pe această cale, le transmit constănțenilor să fie în continuare responsabili, pentru că amenințarea nu a trecut. Dacă rata de infectare va crește, din nou, nu excludem reintrarea în carantină. Totuși, sper că oamenii au văzut cât de obositor este să trăiești sub o astfel de presiune, timp de o lună și jumătate, iar acest lucru poate cântări mult în acțiunile lor viitoare, care vor fi ceva mai cumpătate și rezervate”, a declarat Silviu – Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Perfectu'"
0
0
Sa fim seriosi,guvernul nu a luat nici o masura in sprijinul populatiei,cum ar fi fost testarile gratuite in masa,izolari si tratamente din timp. Masurile luate au fost medievale,de imponere a distantarii fortate sub amanintari cu amenzi si puscarie,populatia si-a cumparat singura vitamine si alte alea,a fost aruncata in somaj sau si-a pierdut definitiv locul de munca,a fost tratata ca masa de infractori potentiali si balast pentru guvernanti si alti privilagiati din tara asta. E multa mirare ca oamenii mai ies pe strazi in numar mare? Halal guvern si masuri!
8
0
Rolul prefectului este sa danseze dupa cum i se canta de la Bucuresti!De ce capitala nu a intrat in carantina ,ca doar avea cel mai ridicat nivel de infectare?Pt.ca ei sunt uniti,iar noi suntem lasi!!!
13
0
sa.ivezi pe prostani cum o sa stea cu furtunul in naspe oxigenul platit de mine,maimales cind o sa se imbirlige cu infectatii de la munte!poate maimcrapa din ei ca tare s.au inmultit sobolanii cocalaros!
5
11
Vorbim.peste 12-14 zile Pun pariu ca Pastele il vom face ca anul trecut, suntem prea tampiti ca sa tinem cont de niste reguli simple...terase, faleza, mall -uri, Teodosie...
8
13
Aseara la Entourage in centru, stateau unu peste altul si masinile politiei se plimbau pe Tomis, fara sa intoarca macar privirea..
9
8
Ne intoarcem la loc in 2 saptamani.Cat de dobitoci sa fim in 2021 dupa 1 saptamana de sarbatori sa stai la coada la Mc si Cin Cin.Nu mai avansam in gandire.
18
13
E normal ca oamenii sa iasa la aer ! Se pare ca Cosa a fortat prea mult rabdarea Constantenilor! Credem ca si doreste ca el si fam lui sa stea agatati in centrul vechi ca animalele din piata Wuhan! Anuntase ca si da demisia recunoscand incompetenta si nemernicia de care da dovada! Un lucru nu intelegem! Dupa ani de zile la cond ANAF , unde era renumit ca cel mai mare spagar , a avansat intr o functie si mai puternica! Ar fii cazul ca cine l tine in brate sa realizeze mitocania acestui individ si sa i dea drumu pe dunare ! Acest sobolan nu are ce cauta sa reprezinte interesele Constantei!
24
4
Bag pula-n ma-ta cosa, o sa ramai de poveste sclavule.
17
4
Discutam peste 10 zile.
20
7

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620