REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Finalizarea proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa 1”

Finalizarea proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa 1”

A.C., V.S., N.P. 12 decembrie 2023 | 10:04 1524

Primăria municipiului Constanța a organizat, marți, 12 decembrie a.c., o conferință de presă cu ocazia finalizării proiectului privind reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiu, etapa I. Evenimentul are loc în sala Remus Opreanu din cadrul Palatului Adminstrativ și au participat primarul Vergil Chițac, directorul societății de termoficare Liviu Popa, cât și reprezentanții societății care s-a ocupat de lucrări.

Finalizarea proiectului „Reabilitarea retelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanta – Etapa 1”la eveniment sunt prezenți primarul Vergil Chițac, directorul societății de termoficare Liviu Popa, dar și reprezentanții societății care s-a ocupat de lucrări

Proiectul „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa 1”, Cod SMIS2014+: 143341, proiect cofinanţat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului a fost de 145.779.082,98 de lei (inclusiv TVA), din care:
- valoare totală eligibilă - 97.189.192, 26 de lei
- valoarea neeligibilă - 25.525.605,06 de lei
- valoare neeligibilă - 23.064.285,66 de lei (tva) - recuperabil de la stat

În prima etapă s-au reabilitat tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bb. 1 Mai și Bd. Alexandru Lăpușneanu) ce însumează 42.470,85 de metri traseu de conducte și breteaua de legătură între cele 2 magistrale, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice.

Finalizarea proiectului „Reabilitarea retelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanta – Etapa 1”Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța

,,Vă mulțumim că ați răspuns invitației noastre. (...) Am început cu adevărat acest proiect în anul 2020. De urgență am intrat în format de lucru și am studiat să vedem ce fonduri europene sunt la dispoziție pe POIM. Mai erau doar 50 de milioane de lei disponibile. Am reușit să obținem 3 proiecte mari, unul de 20 de milioane de lei, unul de 30 de milioane de lei, iar altul de 10 milioane de lei. Sistemul era praf, depășit. Nu mai lucrase nimeni la el de aproximativ 50 de ani”, a transmis primarul Vergil Chițac.

,,Etapa I a fost finalizată, etapa II este în lucru, iar etapa a III-a este în realizare și se va finaliza în prima parte a anului ce urmează”, a mai spus acesta.

Finalizarea proiectului „Reabilitarea retelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanta – Etapa 1”Liviu Popa, directorul de la Termoficare

,,Constanța a fost primul municipiu care a accesat fonduri pe acest program, iar acest lucru a salvat municipiul Constanța. Cu aceste reparații nu mai reușeam să ținem pasul, toate străzile erau săpate. Rezolvam într-o parte, se spărgea în alta. S-a reușit cu acest proiect, dar și cu ajutorul autorității locale, să se înlocuiască rețeaua de transport în principalele artere ale orașului”, a transmis Liviu Popa, directorul societății de termoficare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand mai sunt racordati la RADET mai putin de un sfert dintre constanteni...pe surse Termoficare va da faliment iar tevile vor ramane ingropate noi noute....
2
1
Ma bucur sa aud ca s-a finalizat unul din" marile"proiecte,dar noi tot nu avem caldura.Este exact ca pe timpul lui Ceusescu ,caloriferele sunt calai,asa este in Tomis Nord la blocurile arondate punctului termic 140.Vrem sa vedem rezulate ca de laude suntem satui.Facturile sper ca vor veni in functie de cata caldura am primit si nu umflate cum se obisnuieste !
5
0
care trebuia facuta din urma cu 30 de ani nu e chiar un motiv de mare mandrie; sa inteleg ca de acum inainte nu o sa mai fie avarii si vom avea apa calda si caldura in parametrii normali fara intreruperi ptr ca nu e clar asta din articol ? cu cetul care e facut praf tot de peste 30 de ani cum ramane ? ne veti spune in anii care vor veni ca sunt avarii permanente la cet ? si alea vor dura multe zile poate chiar saptamani
6
1
PE HOTUL DE NONI NICULAE, MANUTA DREAPTA A MAFIOATEI DE MERLA, CAND IL SALTATI? SUNT DEJA CAMPIONI EUROPENI LA FRAUDAREA FONDURILOR OBTINUTE. SAU MAI ASTEPTATI PANA AJUNG CAMPIONI MONDIALI CA SA AVEM SI NOI CU CE NE MANDRI?
7
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016