REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Finanțele Publice Teleorman, în coasta afaceristului Marian Mocea, din Mangalia

Finanțele Publice Teleorman, în coasta afaceristului Marian Mocea, din Mangalia

Mirela PASCAL 18 aprilie 2023 | 00:00 5756

Unul dintre ”greii” Mangaliei a ajuns să fie încolÈ›it din toate părÈ›ile, din pricina datoriilor. Mocea a ajuns la fundul sacului, executorii îl strâng cu uÈ™a, iar colaboratorii îi bat la ușă din pricina datoriilor. Și fiscul îi stă în coaste lui Mocea. AdministraÅ£ia JudeÅ£eană a FinanÅ£elor Publice Teleorman vrea să-l tragă la răspundere pe afacerist, dar È™i pe asociata lui Doina Codrea, ambii acÈ›ionari la S.C. Vanquish Dankor SRL, după ce È™i-au băgat firma în faliment.

Finantele Publice Teleorman, in coasta afaceristului Marian Mocea, din Mangalia

AdministraÅ£ia JudeÅ£eană a FinanÅ£elor Publice Teleorman, a solicitat, magistraÈ›ilor din Teleroman, pronunÅ£area unei hotărâri prin care Mocea È™i Codrea, în calitate de foÅŸti asociaÅ£i si administratori statutari ai Vanquish Dankor SRL, să fie obligaÅ£i la plata sumei de 1.253.247,43 lei. În noiembrie 2021, a fost dispusă intrarea în faliment a societății celor doi, fiind desemnat un administrator judiciar provizoriu. AdministraÅ£ia JudeÅ£eană a FinanÅ£elor Publice Teleroman a solicitat înscrierea È™i a fost admisă la masa credală a firmei cu suma de 639.786 lei, reprezentând obligaÅ£ii de plata la bugetul general consolidat al statului.

Cum A.J.F.P. a suferit un prejudiciu a cărui existenta certă a fost stabilită de judecătorul sindic, iar obligaÅ£iile debitoarei nu pot fi plătite din averea acesteia, consideră ca administratorul trebuie sa răspundă pentru aceasta. AÈ™a că, a formulat, o acÈ›iune de răspundere patrimonială, în ceea ce îi priveÈ™te pe cei doi.

Potrivit legii la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul-sidic poate dispune ca o parte sau întregul pasiv al debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolventa, fără să depăşească prejudiciul aflat în legătură de cauzalitate cu fapta respectivă, să fie suportată de membrii organelor de conducere ÅŸi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum ÅŸi de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolventa a debitorului, prin una dintre următoarele fapte: [...] : c) au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi; au Å£inut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au Å£inut contabilitatea în conformitate cu legea. în cazul nepredării documentelor contabile către administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, atât culpa, cât ÅŸi legătura de cauzalitate între faptă ÅŸi prejudiciu se prezumă. AcÈ›iunea inspectorilor fiscali din Teleorman a fost respinsă, însă decizia nu e definitivă È™i poate fi atacată prin apel.

Finantele Publice Teleorman, in coasta afaceristului Marian Mocea, din Mangalia

Mărirea și decăderea lui Mocea

Marian Mocea este unul dintre cei mai cunoscuÈ›i afaceriÈ™ti din sudul litorlului. Patron la Metexin SA, de-a lungul timpului a fost implicat în mai multe afaceri în toate staÅ£iunile din sudul litoralului, dar ÅŸi în oraÅŸul său natal, RoÅŸiori de Vede. Însă, averea nu a făcut-o aÈ™a, bătând din palme, ci prin ”sacrificii”, plătind taxe de protecÈ›ie… Însă, blestemele au început să-l ajungă din urmă, Mocea devenind, în timp, persona non grata la el acasă, în RoÅŸiori, dar È™i la Mangalia.

Se pare că este plin de probleme È™i de datorii, astăzi aflându-se în situaÈ›ia de a fi executat silit, din pricina faptului că nu a mai reuÈ™it să-È™i achite datoriile. Pe rolul instanÈ›elor din Teleorman are mai multe dosare în care contestă anumite executări silite, pe unele le-a pierdut, altele sunt în curs de soluÈ›ionare.

Executat È™i din stânga È™i din dreapta

De exemplu, în martie, judecătorii au admis cererea de încuviinÅ£are a executării silite formulată de un executor judecătoresc È™i au încuviinÅ£at executarea silită, prin toate modalităţile prevăzute de lege, a titlului executoriu reprezentat de un contract de împrumut cu garanÅ£ie reală mobiliară, pentru creanÅ£a în cuantum de 4000 euro, reprezentând împrumut nerestituit. De asemenea, este executat È™i de furnizorul de energie CEZ Vânzare SA, pentru neplata facturilor, este executat È™i de Kruk România, instituÈ™ie de recuperare a creanÈ›elor dar are È™i o sumedenie de contravenÈ›ii primate de la PoliÈ›ia Locală RoÈ™ierii de Vede, respectiv Mangalia, pe care le contestă în instanță. Mai mult, se răzbpoieÈ™te È™i cu primarul Crstian Radu, căruia i-a făcut mai multe plângeri penale.

Supraimpozitat pentru clădirile lăsate în paragină

Mai mult, pentru că È™i-a lăsat proprietățile din Mangalia în paragină, a fost suraimpozitat cu 300%, începând cu anul 2022 pentru clădirea situată în Municipiul Mangalia, bld.1 Decembrie 1918,nr.45, bl.X1-X2 – Unit 153, aparÈ›inând firmei pe care o deÈ›ine Mocea & CO, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Totodată, a fost supraimpozitat cu 300 % începând cu anul 2022 pentru clădirea situată în staÈ›iunea Neptun, str.Trandafirilor, nr.23A – anexă U103, aparÈ›inând firmei S.C. Mettexin S.A., ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai mare escroc de pe Litoralul romanesc din toate timpurile.Sute de procese intebtate tuturor,zeci de familii distruse si lui nu i s-a intamplat nimic.Niciodata
5
0
Sluga ordinara tepar ordinar pamintu sa se aleaga si puscaria de tine la cite lumanari tia aprins lumea
4
0
Societatea PNP IMPEX SRL nu se sesizează organele competente cate terenuri au luat cu japca și apoi le-au înstrăinat contra unor sume imense
4
0
daca ttiganul asta sofer pe salvare prin 90 care a slutit jupiterul,neptunul este om de afaceri,atunci si iorgus zanfir,radu cristian si toti circiumarii inculti sint academicieni.cacademicieni!
10
0
Prea bagati in seama toate cioryle sub un metru cincizeci.Il ajung din urma cu totii,anaf,politie,executori,beinur,fratii lui de aceeasi culoare a pielii din oltenia si multi altii.Prea s-a bazat el pe nenea Cristi si pe altii de la igpr,dar nici aia nu mai au puterea pe care au avut-o
14
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016