REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Finul fostului vameș Eugen Bogatu a ajuns în conducerea Sucursalei Agigea, a SN Orșova

Finul fostului vameș Eugen Bogatu a ajuns în conducerea Sucursalei Agigea, a SN Orșova

Andreea CONDURACHE 16 decembrie 2023 | 00:00 5822

La doar o lună distanță de la încheierea acordului de cooperare pentru managementul Șantierului Naval Orșova între Sea Container Services SRL Constanța și SIF Muntenia SA, firma constănțeană a început să-și impună oamenii în funcțiile de conducere ale companiei. Directorul firmei Sea Container Services SRL Constanța, Gîrleanu Remus Daniel, a fost numit în funcția de director în Sucursala de la Agigea a Șantierului Naval Orșova, pentru un mandat de un an, începând cu 1 ianuarie 2024.

Finul fostului vames Eugen Bogatu a ajuns in conducerea Sucursalei Agigea, a SN OrsovaEugen Bogatu

Firma constănțeană Sea Container Services SRL, deținută de celebra „grupare a vameșilor”, are de la jumătatea lunii noiembrie 44,99% din acțiunile Șantierului Naval Orșova, în timp ce SIF Muntenia controlează 41,18%, după o tranzacție încheiată în aceeași perioadă. Anterior, societatea de investiții avea 13,17%.

Finul fostului vames Eugen Bogatu a ajuns in conducerea Sucursalei Agigea, a SN OrsovaȘantierul Naval Orșova

Pe 28 noiembrie, SIF Muntenia a anunțat încheierea unui acord de cooperare cu Sea Container Services SRL, care prevede „Exercitarea unei politici comune în legătură cu emitentul Șantierul Naval Orșova SA (simbol SNO) până la data de 30.04.2024 şi lansarea, împreună cu SEA CONTAINER SERVICES SRL, a ofertei publice de preluare obligatorie conform dispozițiilor art 39 din Legea nr. 24/2017, către toți acționarii SNO,  în mod concertat, având în vedere că fiecare parte semnatară a acordului deține, în mod individual, peste 33% din drepturile de vot ale emitentului SNO”.

Finul fostului vames Eugen Bogatu a ajuns in conducerea Sucursalei Agigea, a SN Orsovadecizia privind numirea în funcția de director a lui Gîrleanu Remus Daniel

Furnizorul de servicii portuare din Portul Constanța a început să își impună oamenii în sucursalele Șantierului Naval Orșova. Spre exemplu, Gîrleanu Remus Daniel a fost numit în funcția de director în Sucursala Agigea, pentru un mandat pe o perioadă cuprinsă între 1 ianuarie – 31 decembrie 2024, se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori București.

Finul fostului vames Eugen Bogatu a ajuns in conducerea Sucursalei Agigea, a SN OrsovaGîrleanu Remus Daniel

Furnizorul de servicii portuare din Portul Constanța, Sea Container Services SRL, este deținut de Stone Group SRL – 50%, Marius Făinărea – 25% şi Lenuţa Pilcă – 25%. Acţionarii Stone Group SRL sunt Codruţa Bogatu (soția fostului director al Portului Constanța, Eugen Bogatu)– 50% şi Iulian Teşeleanu – 50%. Pe 20 noiembrie, Marius Făinărea și Ion Dumitru au fost numiți administratori ai Șantierului Naval Orșova. Gîrleanu este și finul lui Eugen Bogatu.

Toate personajele menționate fac parte din celebra „grupare a vameșilor”, foști vameși din Constanța reprofilați în oameni de afaceri, cu numeroase business-uri de zeci de milioane de euro, în domenii care variază de la turism la construcții și de la imobiliare la servicii portuare. „Gruparea vameșilor” este activă de circa un deceniu și jumătate, timp în care membrii săi au avut și probleme penale, o parte din ei fiind reținuți sau arestați în dosare grele de corupție. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cravata cu maneca scurta - ataaaaaaaaaaaat
1
0
Asta i tara în care trăim. O haita de hoți, ne conduc, indiferent de pregătirea profesionala. S a liberat o funcție, imediat se plantează o amantă, un iubit. Restul nu interesează. Vreau sa știu cât mai indura aceasta mizerie?
6
1
Votam în continuare PSD! Nu ne lăsăm!
1
7
Si toti banii ii vor lua cu ei in groapa. Puteti sa vorbiti si despre oameni corecti si cinstiti ca de hoti si escroci ne-am saturat.
10
1
LOL
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510