REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Finul lui Gigi Becali vrea să construiască un ansamblu rezidențial pe Vârful cu Dor

Finul lui Gigi Becali vrea să construiască un ansamblu rezidențial pe Vârful cu Dor

Ana Maria LIPAN 30 august 2023 | 00:00 7685

Finul lui Gigi Becali, Horia Culcescu, de la Domeniile Ostrov, își extinde afacerile în Constanța. Acesta, împreună cu sora sa, Oana Belu și partenerul de afaceri, Niculae Jecu, vor să se lanseze în imobiliare. Aceștia au înaintat o cerere de emitere a avizului de oportunitate, pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal, care vizează modificarea reglementărilor urbanistice aplicabile terenurilor situate în zona Sere, strada Vârful cu Dor, în scopul demarării unui proiect de amploare, ce constă, potrivit informațiilor noastre, în construirea unui cartier de case și blocuri. 

Finul lui Gigi Becali vrea sa construiasca un ansamblu rezidential pe Varful cu DorHoria Culcescu

Finul lui Gigi Becali, Horia Culcescu, este pe cai mari. După ce a reușit să dea lovitura în 2022, înregistrând un profit considerabil din vânzările vinurilor de la Domeniile Ostrov, afaceristul cunoscut cândva drept cel mai bogat fermier din România, vrea să continue investițiile din județul Constanța. Acesta, împreună cu sora sa, Oana Belu și partenerul de afaceri, Niculae Jecu, vor, potrivit informațiilor noastre, să construiască un cartier de blocuri și case, în zona Sere, strada Vârful cu Dor.

Finul lui Gigi Becali vrea sa construiasca un ansamblu rezidential pe Varful cu DorOana Belu

În acest scop, aceștia au solicitat emiterea avizului de oportunitate, pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal, care vizează modificarea reglementărilor urbanistice aplicabile terenurilor unde urmează să fie amplasat proiectul imobiliar. Cererea se află pe ordinea de zi a ședinței Comisiei tehnice de estetică urbană și Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism, care va avea loc pe 30 august a.c.

 Finul lui Gigi Becali vrea sa construiasca un ansamblu rezidential pe Varful cu Dor

Boom al profitorilor în ultimii ani 

Domeniile Ostrov, compania deținută de familia finului lui Gigi Becali, Horia Culcescu a înregistrat o evoluție semnificativă în 2022. Domeniile Ostrov, cu un areal viticol de 1.200 de hectare în județul Constanța, situat pe malul drept al Dunării, a reușit să încheie anul 2022 cu o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 12% față de anul 2021. Investițiile în tehnologie și calitatea solului permit brandului să producă o gamă variată de vinuri pentru toate gusturile. Vinurile populare, cu un preț accesibil, sunt preferate la petrecerile românilor, roseurile și vinurile albe fiind cele mai căutate. Investițiile masive în tot ce înseamnă Domeniile Ostrov, de la vie, la tehnologii de ultimă generație, se ridică la peste 40 de milioane de euro. Compania deține un areal viticol de 1.200 de hectare în județul Constanța, DOC Oltina și IG Terasele Dunării și 200 de hectare viță de vie cu struguri de masă. Așa au luat naștere numeroase vinuri apreciate de români, cum ar fi Legio, Ritual, Magnum Cuve Rose, Wine for Black Angus, Naiada, NOE, JOC, Art Folclor-Cocoș, Istros sau Vinăria Ostrov. Cu acestea, Domeniile Ostrov a luat de-a lungul timpului zeci de medalii de aur, argint și bronz la cele mai mari concursuri internaționale de profil.

Finul lui Gigi Becali vrea sa construiasca un ansamblu rezidential pe Varful cu Dor

Horia Culcescu a obținut un profit enorm în 2021 și din vânzarea a 50 de hectare din terenul pe care au funcționat Serele Berceni, deținute omul de afaceri prin intermediul producătorului de conserve din legume și fructe Leader International. Suprafețele vândute sunt amplasate la doar câteva sute de metri de mallul Grand Arena, o zonă cu un potențial considerabil, fiind separate în două loturi de Bulevardul Metalurgiei din București.

Finul lui Gigi Becali vrea sa construiasca un ansamblu rezidential pe Varful cu Dor

Pe lista cumpărătorilor se regăsește o serie de dezvoltatori imobiliari români, care formează brandul general Metalurgiei Park Residence, dar și giganți precum Lidl, care a achiziționat cu 2,37 milioane de euro, un hectar de pământ, și Kaufland, care i-au băgat în buzunar lui Culcescu circa  7,6 milioane de euro pentru 2,5 hectare. Alți clienți ai afaceristului sunt Lotus Residence, Viva Residence, Brown Residence, Venus Residence, Galaxy Residence, Galaxy Plus Residence, Studio Plus Residence, Athos Residence și Top House Residence.

Firmele familiei Culcescu

Ostrovit SA este deținută de Leader Internațional SA, cu 40 %, Asociația Agricolă Familială AGRO COH AF, cu 50 % și Statul Român, cu 7 %. Leader Internațional SA este deținută de Horia Culcescu și familia lui. Culcescu deține, împreună cu Theodora Becali, și firma Leoser SA, Leader International din Caracal, înfiinţată în 1994, producătoare de conserve din legume şi fructe.

Finul lui Gigi Becali vrea sa construiasca un ansamblu rezidential pe Varful cu Dor

Leader exploatează terenuri agricole în Constanţa, Teleorman, Olt şi Bucureşti. Tot prin Ostrovit SA, afaceristul asigură și transportul cu ferryboatul pe Dunăre între județele Călărași și Constanța, serviciu pe care deține monopolul care a dus acum și la problemele cu cei de la Consiliul Concurenței. Nicolae Jecu a activat ca administrator al Leader International SA, retrăgându-se din firmă, dar continuând afacerile cu finul latifundiarului din Pipera. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In tot orasul asta nu s-a gasit un arhitect desept sa faca un cartier sa-l intorci dupa soare ? Cum dracu aia de la Brasov sunt mai destepti, vezi cartierul Coresi model!!
4
0
nu stiu si nu vor sti niciodata sa construiasca ceva nu au traditie stiu doar sa mulga si sa tunda oile daca iti baga aracet in branza oare ce crezi ca va baga in blocurii
11
0
in muntii pindului ar fi mai bine de facut blocuri, e mai racoare, nu trebuie aer cond
14
0
Nu cumparati case de la martzafoiul parnaias !
13
0
Noroc ca sa făcut investiti în oras
4
4
Cu ani in urma, acesti oameni au pornit procese pentru anularea titlurilor de proprietate ale proprietarilor de terenuri din sere, napastunid multe familii. Unele procese le au castigat, altele ..nu! Iata …care a fost miza….ca si in Bucuresti…cartiere imobiliare pe terenurile fostelor sere!!!
20
0
Parca in zona aia se facea un spital regional ...
20
1
Sau terminat de umplut cu betoane fara parcari toata Ct acum incep si in zonele cu case .prin schimbari succesive de Puz uri . Tomis Plus o favela urata a Ct , zona Campus intial zona de case au schimbat Puz ul de 3 ori acum gasesti cu 2 etaje , 6 etaje si 8 toate ingramadite unul in altul fara loc de parcare fara trotuare si strazi minuscule trage apa unu la wc se aude de la etajul 1 pana la 7. Palazu Mare la fel intre case hop un bloc . O uratenie de oras fara nici o arhitectura , dar mai p****i sunt cei care cumpara , pai ce cred ei daca un investitor se zgarceste sa faca loc parcare le inghesuie de nu poti respira ,foloseste si fier de calitate , beton de calitate , NU pt ca si aici se va zgarci astea sunt bani in plus , peste materialele slab caltativ va pune o gresie cu sclipici sa ia ochii si o placa frumoasa unde scrie ce vrea sa auda tot prostul cand se lauda unde sta REZIDENTIAL .
45
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016