REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Fiole cu un drog extrem de puternic, dispărute din seiful Spitalului Judeţean Braşov

Fiole cu un drog extrem de puternic, dispărute din seiful Spitalului Judeţean Braşov

Mariana MURAT 15 februarie 2024 | 00:00 904

Poliția face anchetă la Spitalului Județean Brașov, după ce din seiful unității medicale au dispărut zece fiole dintr-un drog extrem de puternic.

Fiole cu un drog extrem de puternic, disparute din seiful Spitalului Judetean Brasov

Este anchetă de amploare la BraÈ™ov, după ce zece fiole care conÈ›in Fentanil, un drog de 100 de ori mai puternic decât morfina, au dispărut din seiful Spitalului JudeÈ›ean. Ancheta a fost preluată de DIICOT. AngajaÈ›ii Spitalului JudeÈ›ean BraÈ™ov au sesizat marÈ›i anchetatorii în legătură cu dispariÈ›ia celor zece fiole de Fentanil din seiful unității medicale. Dosarul este de competenÈ›a DirecÈ›iei de Investigare a InfracÈ›iunilor de Criminalitate Organizată È™i Terorism BraÈ™ov, fiind instrumentat de Biroul Teritorial BraÈ™ov. Sunt luate în calcul mai multe ipoteze. Fie persoane din exterior au ajuns la dulapul unde erau depozitate cele zece fiole cu Fentanil, fie este cineva din interiorul spitalului. De asemenea, se ia în considerare posibilitatea ca angajaÈ›ii să fi folosit fiolele pentru pacienÈ›i È™i să fi uitat să treacă în condica de medicamente. 

PoliÈ›ia s-a deplasat la faÈ›a locului, a luat amprente È™i încearcă acum să pună cap la cap toate informaÈ›iile pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.  Fentanilul este o substanță extrem de puternică, un opioid sintetic, de 100 de ori mai puternică decât morfina, de 30 până la 50 de ori mai puternică decât heroina, È™i se foloseÈ™te pentru tratamentul bolnavilor de cancer aflaÈ›i în stadii terminale, pentru ameliorarea durerilor.

Fentanilul este folosit ca drog È™i în SUA, consumul acestuia fiind una dintre principalele cauze de deces pentru americanii cu vârste cuprinse între 18 ÅŸi 49 de ani, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016