REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Firma lui Banu, contracte pe bandă rulantă cu primăriile din județul Constanța

Firma lui Banu, contracte pe bandă rulantă cu primăriile din județul Constanța

Ana Maria LIPAN 10 septembrie 2023 | 00:00 5338

Societatea Top Management Ing SRL, controlată de soții Banu, care s-au perindat de-a lungul timpului prin diverse instituții, ocupând funcții de conducere, continuă să încaseze bani de la primăriile din județ. După ce recent Municipiul Mangalia i-a băgat în buzunar 100.000 de lei, firma a mai încheiat un contract de 80.000 de lei cu Primăria Negru Vodă, unde Carla Iolanda Banu, a lucrat până acum câțiva ani, ca manager de proiect, după ce anterior a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000.

Firma lui Banu, contracte pe banda rulanta cu primariile din judetul Constanta

Top Managment Ing SRL, condusă de Bogdan Banu, fostul manager coordonator în UAT Mangalia, continuă să încaseze bani grei de pe urma contractelor cu mai multe primării din județul Constanța. Recent, societății i-a fost atribuit contractul pentru prestarea serviciilor de consultanta in vederea întocmirii cererii de finanțare și a anexelor aferente unui proiect desfășurat de Primăria Negru Vodă, finanțat prin unul dintre programele lansate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea acestuia se ridică la suma de 80.000 de lei. 

În acest context trebuie reamintit faptul că, până în 2021, Carla Iolanda Banu a lucrat ca și manager de proiect în cadrul Primăriei Negru Vodă, care i-a atribuit de-a lungul timpului mai multe contracte. În 2022 de exemplu, firma s-a ocupat de ”Consultanța în management pentru implementarea proiectului îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”, de pe urma căreia a încasat nu mai puțin de 115.000 de lei. 

Firma lui Banu, contracte pe banda rulanta cu primariile din judetul Constanta

Primăria Negru Vodă nu este singura care le servește soților Banu contracte pe tavă. Și Primăria Mangalia, unde Bogdan Banu a ocupat funcția de manager coordonator, le bagă acestora bani în buzunar. Pe 31 august a.c., municipalitatea le-a atribuit un contract în valoare de 100.000 de lei. 

Banu, angajat la Mangalia, soția la Negru Vodă

Bogdan Daniel Banu a ocupat funcția de manager coordonator de proiecte în Primăria Mangalia în urma unui concurs pe care l-a câștigat în 2019, completând profilul unei familii cu membrii sus puși în instituțiile statului. Astfel, soția sa, Carla Iolanda Banu, a fost manager în Primăria Negru Vodă, după ce, anterior, a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000.

Soții Banu sunt proprietarii unei averi impresionante. Din declarația de avere depusă de Bogdan Daniel Banu la Primăria Mangalia în 2022, reiese că cei doi sunt proprietarii a șapte terenuri intravilane în Năvodari, Constanța, Lipnița și Costinești, precum și a două case și trei apartamente în Constanța și Năvodari.


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Măi Ana, când PARANDĂRĂTUL e „gras”, curg și contractele pe bandă rulantă. Din câte știu parandărătul e minim 10%. Amiralul care este primar, care este, știe ? Cum să nu știe. Nimic nu mișcă fără aprobarea amiralului. Toți r*mânii știu procedura și nimeni nu face nimic. Făgădău a pățit ceva și nu știm noi ?
3
0
Banul la Ban trage!
4
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166