REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° ConstanÈ›a Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° ConstanÈ›a Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Firma lui Manole, fostul director de la ARSVOM, repară mașinile din curtea Canalelor Navigabile

Firma lui Manole, fostul director de la ARSVOM, repară mașinile din curtea Canalelor Navigabile

Andreea CONDURACHE 16 noiembrie 2023 | 00:00 2758

Societatea fostului director ARSVOM, Daniel Manole, a reuÈ™it să obÈ›ină un contract cu statul, în urma unei proceduri de licitaÈ›ie iniÈ›iate de Compania NaÈ›ională AdministraÈ›ia Canalelor Navigabile SA ConstanÈ›a. Firma lui Manole a reuÈ™it să obÈ›ină un singur lot din cele 5, valoarea fiind de 16.000 de lei, fără TVA.

Firma lui Manole, fostul director de la ARSVOM, repara masinile din curtea Canalelor NavigabileDaniel Manole

Compania NaÈ›ională AdministraÈ›ia Canalelor Navigabile SA ConstanÈ›a a lansat o procedură de licitaÈ›ie în cursul lunii august a.c. ce viza serviciul de reparare È™i de întreÈ›inere a autovehiculelor È™i echipamentelor conexe. Valoarea totală a contractului a fost de 300.000 de lei, fără TVA, împărÈ›ită în 5 loturi. O parte din loturi au fost atribuite unor cunoscute firme din domeniu din ConstanÈ›a, controlate de cunoscuÈ›i afaceriÈ™ti. Una din firme, fiind vorba despre Andromeda Serv SRL, deÈ›inută de Daniel Manole, fostul director al ARSVOM, cea de a doua firmă fiind Autosel Cars & Trucks SRL, deÈ›inută de NeguÈ™ Marius Alexandru È™i Selamet Secil Haluk.

Firma lui Manole, fostul director de la ARSVOM, repara masinile din curtea Canalelor NavigabileCompania Națională Administrația Canalelor Navigabile Constanța

Firma deÈ›inută de fostul director al ARSVOM a reuÈ™it să îÈ™i adjudece un contract cu o valoare de 16.000 de lei, fără TVA, contractul fiind atribuit în cursul zilei de 14 noiembrie 2023. Andromeda Serv SRL are ca domeniu de activitate comerÅ£ul cu alte autovehicule È™i a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri în valoare de 4,9 milioane de lei, un profit net în valoare de aproximativ 600.000 de lei, dar È™i datorii de 2,4 milioane de lei. Contractele cu statul, în special cu IPJ, l-au È›inut pe linia de plutire pe Daniel Manole, cel care controlează ÅŸi Brotăcei Aliment SRL. În ceea ce priveÈ™te cealaltă societate, Autosel Cars & Trucks SRL a reuÈ™it să obÈ›ină 2 contracte, cu o valoare totală de 16.000 de lei, fără TVA.

Firma lui Manole, fostul director de la ARSVOM, repara masinile din curtea Canalelor NavigabileDaniel Manole, fostul director ARSVOM

Daniel Manole, la data faptelor director al AgenÈ›iei Române de Salvare a VieÈ›ii OmeneÈ™ti pe Mare (A.R.S.V.O.M.) din cadrul Ministerului Transporturilor, este acuzat de DNA ConstanÈ›a de constituire a unui grup infracÈ›ional organizat, abuz în serviciu, dacă funcÈ›ionarul public a obÈ›inut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită. În perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea menÈ›ionată mai sus, împreună cu ceilalÈ›i inculpaÈ›i ar fi constituit un grup infracÈ›ional care ar fi avut ca scop achiziÈ›ia, cu fraudarea legislaÈ›iei primare în materie, de către instituÈ›ia pe care o conducea primul inculpat, a unui număr de patru nave (trei de salvare È™i una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA).

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiÈ›i la recepÈ›ia finală. De menÈ›ionat este faptul că societatea câÈ™tigătoare a licitaÈ›iei doar „ar fi mimat” construcÈ›ia acelor nave, în realitate acestea fiind achiziÈ›ionate la jumătate de preÈ› de la o societate comercială din Estonia. Pentru contribuÈ›ia sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Succes vlad manole
0
0
Are si dl cercetat penal apărătorii lui ..atat servilism se explică doar prin împărțirea " mălaiului"!
3
0
De unde știi toate informațiile alea? Ești angajatul lui Ogrinji,ala cu șpaga?
3
0
Andromeda nu a reparat in 2022 nici o masina IPJ.Nu este trimis in judecata,inca se cerceteaza.Navele sunt sosite de anul trecut si sunt in exploatare iar Actele de clasa vizate Lloyd's Register confirma ca sunt noi(chila pusa in 2020).Firma din Estonia este un santier naval Baltic Work Boats iar navele nu valoreaza in nici un caz jumatate din ce s-a platit ( au fost omise toate cheltuielile Dealer-ului; aparatura de navigatie ,survey, clasa, transport nave, predari intermediare- comisii ARSVOM compuse din 5-7 membri, risc valutar....profit firma ETC).Asa-zisele merite de redactare si aprobare a documetatiei de licitatie( inlusiv contractul cu etapele de plata) se refera la o perioada in care Nu era Director
0
4
Cercetați în continuare,pana se prescrie!Eu zic sa finalizați ca o sa aveți treaba multa cu cercetarea unificării Ceronav cu ANR.
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677