REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
18.4° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Firma unui condamnat din dosarul perdelelor forestiere își cere falimentul

Firma unui condamnat din dosarul perdelelor forestiere își cere falimentul

Virgil STOIAN 8 august 2024 | 00:00 236

Firma de publicitate a unui condamnat din dosarul perdelelor forestiere și partener de afaceri al familiei fostului secretar de stat liberal Gheorghe Albu și-a cerut falimentul. Afaceristul este cunoscut și pentru faptul că a falimentat societatea care administra viile din Aliman, precum și pentru asocierea sa cu un fost consilier local, de asemenea condamnat în dosarul perdelelor forestiere, alături de Nicușor Constantinescu, fostul lider PSD și președinte al Consiliului Județean Constanța.

Firma unui condamnat din dosarul perdelelor forestiere isi cere falimentulDunăreni


AVG Advertising SRL a înregistrat pe 6 august 2024 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere, în calitate de debitor, falimentul. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată.
Firma înființată în anul 2012 se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate și are sediul în comuna Aliman. AVG Advertising nu mai are activitate din 2019 și a raportat pentru anul 2023 afaceri 0 și pierderi de 19.928 lei, cu 2 angajați, precum și datorii de 62.687 lei. Societatea este deținută de Daniel Dan Popa, controversat om de afaceri implicat în mai multe firme și partener cu Victor Aurelian Coman, fost consilier local și lider PSD în Aliman, cei doi deținând la un moment dat sute de hectare de vie și păduri în zonă.

Firma unui condamnat din dosarul perdelelor forestiere isi cere falimentulAliman

Condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare

În 2019, Daniel Dan Popa a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare în celebrul dosar al perdelelelor forestiere al lui Nicușor Constantinescu, o pedeapsă similară primind și asociatul său, Victor Aurelian Coman. Cei doi au fost găsiți vinovați de  complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, constituirea unui grup infracțional organizat, transmitere fictivă a părților sociale în scopul sustragerii de la urmărirea penală, evaziune fiscală și spălare a banilor.

Firma unui condamnat din dosarul perdelelor forestiere isi cere falimentul
Popa și Coman dețin separat sau împreună mai multe firme, precum Vidal Silva SRL, în faliment acum, beneficiară la un moment dat a unui contract de aproape 1.000.000 de lei de la Romsilva pentru împăduriri la Băneasa și Cernavodă, deși era înființată de doar câteva luni.
Daniel Dan Popa a falimentat anterior și Agrostral SA, firmă care administra peste 550 de hectare de podgorii ale proprietarilor din Aliman, vândută apoi familiei fostului secretar de stat liberal de la Agricultură Gheorghe Albu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303