REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 24 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6831
22.4° Constanța Sâmbătă, 24 August 2024 Anul XX Nr. 6831
 

Firma unui fost director al CFR Călători, din Constanța, a pus mâna pe banii companiei, deși nu are angajați!

Firma unui fost director al CFR Călători, din Constanța, a pus mâna pe banii companiei, deși nu are angajați!

Mirela PASCAL 24 august 2024 | 00:00 293

Euro Construct SA, firma din Constanța, deținută de un fost director general al CFR Călători, a reușit să se lipească de un nou contract de la fosta sa societate. Dar nu singură, ci împreună cu Eurogreen Dinamic. Cea dintâi firmă este controlată de Tudor Vlad, din orașul Ovidiu, fost director general al CFR Călători SA în 2005- 2006, președintele Autorității Feroviare Române (AFER), iar apoi director CFR Ferry Boat SA. Tudor Vlad este acționarul majoritar, dar nu singurul ceferist din Euro Construct SA. Asociați îi sunt Papuc Nicoleta, Chert Ovidiu Mugurel, dar și Șerbănescu Gheorghe. Cât despre Eurogreen Dinamic, este o altă societate a lui Vlad, dar unde apare unic asociat Alex Vlad, posibil fiul. Interesant este că firma are de 3 ani vânzări 0, nu are profit și 0 angajați. Cum poate participa și cum poate câștiga licitațiile cu statul, în condițiile acestea?!

Firma unui fost director al CFR Calatori, din Constanta, a pus mana pe banii companiei, desi nu are angajati!Vlad Tudor

Scandal pe contractul pentru ,,Serviciile de deservire și întreținere dormitoare de personal CF și spații administrative loturile 3-8 – SRTFC Constanța”. Serviciile de salubrizare se vor efectua la dormitoarele personalului CF din Revizia de Vagoane Constanța, CF și spații administrative din Stația Mangalia, Stația Constanța și salubrizare spații sediul central al SRTFC Constanța, dormitor personal CF din Post Revizie Vagoane Fetești, dormitor personal CF din SELC Medgidia, dormitor personal CF și spații administrative din Revizia de Vagoane Mangalia. Valoarea totală a contractului este estimată la 661.752,03 lei fără TVA, echivalentul a 133.000 de euro.

Mai multe firme au depus oferte, iar câștigătoare a fost desemnată Asocierea Euro Construct SA-Eurogreen Dinamic, ambele deținute de familia lui Tudor Vlad.  Traditionaleco SRL, una dintre firmele participante, critică rezultatul procedurii, aferent lotului 5, adjudecat de Asocierea Euro Construct SA-Eurogreen Dinamic Societatea spune că au fost depuse 2 oferte, pentru loturile 3-8, iar asocierea EURO CONSTRUCT SA - EUROGREEN DINAMIC SRL a fost declarată câştigătoare pentru toate cele 6 loturi (3-8). A constatat faptul că oferta depusă de asocierea declarată câştigătoare nu respectă cerinţele fişei de date şi caietului de sarcini, asociatul EUROGREEN DINAMIC SRL neavând un agrement tehnic valabil, emis de Autoritatea Feroviară Română (AFER) conform Ordinului Ministrului Transporturilor 290/2000 pentru niciunul dintre cele 6 loturi; și că nu respectă cerinţa minimă de participare prevăzută la pag. 7 din fişa de date în sensul de a depune la dosarul achiziţiei certificatul constatator ONRC odată cu oferta. Având în vedere aceste aspecte, a formulat contestaţie, dosarul fiind înregistrat pe rolul CNSC sub nr. 2143/C9/2024. Potrivit caietului de sarcini, era obligatorie prezentarea unui agrement tehnic valabil, aferent celor 2 tipuri de servicii ce fac obiectul procedurii de achiziţie, respectiv: - Agrement tehnic pentru servicii de deservire pentru loturile 3,4,6,7,8 şi Agrement tehnic pentru servicii de salubrizare pentru lotul 5.

Firma unui fost director al CFR Calatori, din Constanta, a pus mana pe banii companiei, desi nu are angajati!
Traditionaleco SRL subliniază faptul că asociatul EUROGREEN DINAMIC SRL nu a depus niciun agrement tehnic valabil, ci numai o cerere de eliberare a agrementului tehnic depusă la AFER – Autoritatea Feroviară Română - pe 14.05.2024, în ziua în care se împlinea termenul pentru depunerea ofertelor pentru procedura de achiziţie din speţă.

Pentru a înlătura orice dubiu, contestatoarea învederează faptul că EUROGREEN DINAMIC SRL nu deţinea la data depunerii ofertei nici agrement tehnic pentru deservire şi nici agrement tehnic pentru salubrizare.

Vlad Tudor a băgat în scenă o firmă a familiei cu 0 cifra de afaceri și 0 angajați

Interesant este faptul că Eurogreen Dinamic, deținută de Alex Vlad, posibil fiul lui Tudor Vlad, are de 3 ani, adică încă de la înființare, vânzări 0, profit pe minus și 0 angajați.

Firma unui fost director al CFR Calatori, din Constanta, a pus mana pe banii companiei, desi nu are angajati!

Mai mult, firma are sediul într-un apartament situat în blocul L113, de pe strada I.L. Caragiale  Întrebarea este cum reușește o astfel de firmă să participe la licitații și, cu atât mai mult, să le și câștige? Nu este greu să găsim un răspuns, însă lăsam autoritățile statului să verifice aceste aspecte.

Firma unui fost director al CFR Calatori, din Constanta, a pus mana pe banii companiei, desi nu are angajati!în acest are sediul are firma  Eurogreen Dinamic

Zeci de milioane de la CFR pentru firma fostului șef al companiei

Firma are ca domeniu de activitate construcțiile feroviare și a raportat pentru 2023 afaceri de peste 25 milioane lei și un profit net de 374.000 lei, cu 269 angajați, precum și datorii de 7,1 milioane lei.

Firma este controlată de Tudor Vlad, din orașul Ovidiu, iar principala sursă de venituri o reprezintă CFR, de la care Euro Construct SA a primit contracte de peste 30 de milioane de euro. Nu poate fi vorba de o coincidență în faptul că patronul Tudor Vlad a fost director general al CFR Călători SA în 2005- 2006, pentru ca în 2007 să fie președintele Autorității Feroviare Române (AFER), iar apoi director CFR Ferry Boat SA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913