REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
24.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

FIRMEI care face PUG-ul Constanței i s-a DAT peste NAS!

FIRMEI care face PUG-ul Constanței i s-a DAT peste NAS!

Replica API 23 noiembrie 2021 | 23:39 1684

Synergetics Corporation a cerut pretenții, în instanță, în contradictoriu cu Primăria Constanța, prin intermediul unei ordonanțe de plată. Litigiul are legătură cu PUG-ul Constanței, Synergetics Corporation fiind elaboratoarea acestuia. Tribunalul București i-a respins cererea.

Adrian Ilie, asociatul Synergetics Corporation

Synergetics Corporation este societatea care se ocupă de elaborarea PUG-ului Constanței. Contractul de 5 milioane de lei a fost semnat de fostul primar Decebal Făgădău, după ce a pierdut alegerile din septembrie 2020. După un an de zile de la semnarea parteneriatului, Synergetics a venit cu pretenții care nu se regăsesc în documentul semnat de Făgădău cu compania. Fapt pentru care, elaboratoarea PUG-ului a deschis o acțiune în instanță, la București, solicitând magistraților, pe 27 septembrie, obligarea primarului Vergil Chițac la ”executarea contractului administrativ”.

Acțiunea în instanță a fost depusă în baza OUG 119/2007 privind măsurile pentru combaterea întârzierii executării obligaţiilor de plată rezultate din contracte comerciale și este invocat art.1014 CPC. Articol care prevede următorul lucru: ”Creditorul îi va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecătoresc sau prin scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, o somaţie, prin care îi va pune în vedere să plătească suma datorată în termen de 15 zile de la primirea acesteia”.

Tribunalul București a respins acțiunea formulată de Synergetics Corporation, pe 12 noiembrie.

Asociatul Synergetics: Societatea noastră nu are pretenții de la Primăria Constanța care nu sunt prevăzute în contract

”Potrivit dispozițiilor art. 17 din Codul de procedură civilă, ședințele de judecată sunt publice, astfel încât scopul dumneavoastră de a va informa este lesne de îndeplinit prin simpla participare în instanțe. Învederam faptul că societatea noastră „nu are pretenții de la Primăria Constanța care nu sunt prevăzute în contract”, iar cauzele litigiilor privesc aspecte comune de aplicare a legislației în vigoare, legislație obligatorie pentru autoritățile publice din România. Apreciem că orice opinii pe care le-am exprima sunt neavenite până la soluționarea cauzelor, deoarece aspectele litigioase vor fi dezlegate prin hotărârile definitive ce vor fi pronunțate de instanță”, a declarat, pentru Replica, Adrian Ilie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303