REPLICA ONLINE CONSTANTA

18° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Firmele care reamenajează spațiul verde din zona Teatrului Oleg Danovski se ocupă cu.... echipamentele medicale și fabricarea lemnului

Firmele care reamenajează spațiul verde din zona Teatrului Oleg Danovski se ocupă cu.... echipamentele medicale și fabricarea lemnului

Andreea VLAICU 23 septembrie 2024 | 00:00 2425

Vești bune! Primăria Constanța a atribuit mai multe contracte pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reamenajarea Spațiului Public din zona Teatrului Național De Operă Și Balet Oleg Danovski”. Valoarea contractelor ajung la suma de 7.179.000 de lei. Precizăm că firmele care au câștigat contractul n-au nicio treabă cu mobilitatea urbană. Una se ocupă cu echipamente medicale, cealaltă cu fabricarea lemnului. Ambele au subcontractat o altă societate să se ocupe de lucrări.

Firmele care reamenajeaza spatiul verde din zona Teatrului Oleg Danovski se ocupa cu.... echipamentele medicale si fabricarea lemnului

Parcul Teatrului Oleg Danovski va fi reabilitat. În parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vor avea loc lucrări care includ reînnoirea și îmbunătățirea vegetației și a zonelor verzi, refacerea aleilor, modernizarea instalațiilor și a rețelelor de iluminat, restaurarea și înlocuirea mobilierului urban deteriorat, amenajarea unui loc de joacă modern, precum și instalarea unui sistem automat de irigații. 

Primăria Constanța a semnat, de curând, trei contracte privind execuția de lucrări pentru realizarea obiectivului de inventiții „Reamenajarea Spațiului Public Din Zona Teatrului Național De Operă Și Balet Oleg Danovski”. 

Firmele care reamenajeaza spatiul verde din zona Teatrului Oleg Danovski se ocupa cu.... echipamentele medicale si fabricarea lemnului

Firma care va supraveghea lucrările este abia înființată

Contractul pentru serviciul de dirigenție de șantier pentru urmărirea execuției lucrărilor a fost câștigat de firma Gecos Consult SRL, înființată de un an, în august 2023. Documentul semnat pe 16 septembrie a.c. are o valoare de 99.000 de lei și are o durată a serviciului de dirigenție de maxim 6 luni. Firma contractată este din Constanța și are ca obiect de activitate „Activități de inginerie și consultanța tehnică legate de acestea”. Fiind nou înființată, firma încă nu a raportat cifre de afaceri. Administratorul societății Gecos Consult SRL este Costea George. Aceeași firmă a obținut și contractul pentru serviciul de dirigenție de șantier pentru urmărirea execuției lucrărilor de reamenajare, modernizare și modificare fațadă Galeria de Artă.

Firmele care reamenajeaza spatiul verde din zona Teatrului Oleg Danovski se ocupa cu.... echipamentele medicale si fabricarea lemnuluiGaleria de Artă Constanța

Firma responsabilă de asistența tehnică, abonată la banii publici

Firma care a câștigat contractul pentru asistența tehnică din partea proiectantului pentru urmărirea execuției lucrărilor este Holiday D’Sign Consult SRL, din Ploiești. Contractul a fost semnat pe 16 septembrie a.c. și are o valoare de 80.000 de lei. Se știe că firma este abonată la contracte cu municipalitatea Constanța, în trecut elaborând proiecte pentru reabilitarea zonei Coiciu – Casa de Cultură, dar și pentru mai multe instituții de învățământ din oraș precum Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” și Şcoala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”. Holiday D’Sign Consult SRL a fost înființată în anul 2006 și are obiectul de activitate „Activități de arhitectură”. În anul 2023 a înregistrat o cifră de afaceri de 485.989 de euro, profit de 223.391 de euro și datorii de 156.233 de euro, cu doar 2 angajați.

Firmele care reamenajeaza spatiul verde din zona Teatrului Oleg Danovski se ocupa cu.... echipamentele medicale si fabricarea lemnului Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”

Execuția lucrărilor, realizată de o firmă specializată în instrumente medicale

De execuția lucrărilor de reamenajare a spațiului public se va ocupa asocierea Optica Sofia SRL și Fraicom SRL. Asocierea nu va realiza, practic, lucrările... a subcontractat o altă firmă pentru a realiza obiectivul, și anume Thales Systems Service SRL.

Optica Sofia SRL a fost înființată în 2017, are sediul în Valea Mare-Bratia, Argeș și are obiectul de activitate „Producția de dispozitive, aparate și instrumente medicale și de laborator”. În anul 2023, a raportat o cifră de afaceri de 46,8 milioane de lei, profit de 6,7 de milioane de lei și datorii de 18,5 milioane de lei, cu 17 angajați. Administratorul firmei este Adelina-Filofteia Petrescu.

Firmele care reamenajeaza spatiul verde din zona Teatrului Oleg Danovski se ocupa cu.... echipamentele medicale si fabricarea lemnului

Fraicom SRL, a doua firmă din asociere, este o firmă din București, înființată în anul 1993, cu obiectul de activitate „Fabricarea altor produse din lemn, fabricarea articolelor din plută, paie și din alte materiale vegetale împletite”. Firma este una dintre firmele subcontractante în cadrul proiectului de „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”. În 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 43,4 de milioane de lei, profit de 7,3 milioane de lei, datorii de 12,1 milioane de lei și 29 de angajați. Administratorul firmei este Vlad Alexandru Petrescu.

Firmele care reamenajeaza spatiul verde din zona Teatrului Oleg Danovski se ocupa cu.... echipamentele medicale si fabricarea lemnuluireabilitarea în zona centrală

Firma subcontractantă Thales Systems Service SRL este înființată în anul 2017, este din București și are obiectul de activitate „Lucrări de instalații electrice”. Anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, profit de 34.811 de euro și datorii de 1,1 milioane de euro, cu 70 de angajați. Administrator este Vlad Cătălin Roman.

Obiectivul general al proiectului îl constituie regenerarea spațiilor verzi, reconversia funcțională a terenurilor și a suprafețelor degradate în scopul revitalizării mediului urban al municipiului Constanța, reducerea poluării aerului și creșterea oportunităților de petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului.

Parcul necesită reabilitare pentru readucerea lui la o stare armonioasă. Se observă crăpături în pavajul aleilor pietonale care este din asfalt. Aceste crăpături au apărut din cauza lipsei unui sistem de drenaj al apelor meteorice de pe suprafața impermeabilă. Mobilierul urban, băncile și coșurile de gunoi sunt degradate sau distruse în unele cazuri. Există o anexă din panouri de PVC înspre parcarea din fața Sălii Sporturilor, părăsită în momentul de față. Vegetația și compoziția peisajeră nu se percep ca un tot unitar. Toate aceste elemente reduc valoarea estetică a locației.

Primăria își propune să realizeze lucrări de instalații electrice, lucrări de instalații de apa și canalizare și de conducte de evacuare, amenajare și întreținere de spatii verzi. Va fi montat gazon, vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali, vor fi realizate alei din dale de granit și din piatră cubică și vor fi realizate zone cu pergole.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statiile de autobuz trebuiesc prevazute cu placute indicatoare, precum si cu inscriptionarea clara a liniilor de autobuz ce opresc in respectivele statii !!! asa e legea ! pe bdul 1 mai nu exista asa ceva !!! si nu numai !!! mai sunt niste displayuri cu panouri solare ce nu functioneaza de la instalare, platite cu bani grei !!! de ce aruncam cu banii aiurea ? nu verifica nimeni cum este cheltuit bugetul orasului ? curtea de conturi ! DNA !!! POLITIA !!! DACA ACESTE CERINTE MINIME NU SUNT INDEPLINITE, FUNCTIONAREA REGIEI AUTONOME DE TRANSPORT ESTE ILEGALA !!!
1
0
a primarului kitzak. Mmmwie cu mult kkkt !
4
0
pai nu voia primarul sa imprumute 50 milioane euro, ptr lucrari de 2 lei, care vor aduce prosperitate orasului? adunati-va la usa primariei cu caciula in mina, cind intra/iese , sa traiti dom primar!
5
0
Directă,plantat flori,frunze,rădăcini, borduri,boscheți, tăiat boscheți și lemnoase,adică păduri, apoi dacă ne mai atacă o pandemie,ceva,vinzi măști și gel de mâini. Se generalizează mult activitățile stipulate pentru a fi tu bun la toate,că ai prieteni ce semnează contracte.
8
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364