REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.6° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Flagrant în Portul Agigea! Un comandant de navă, prins cu țigări de contrabandă

Flagrant în Portul Agigea! Un comandant de navă, prins cu țigări de contrabandă

Victor ROTARU 9 iulie 2024 | 00:00 4596

Multă lume este dispusă să încalce legea pentru a face un ban în plus, fără a se gândi însă la repercusiuni. Astfel, un cetățean turc, Hut Yasar, căpitan al navei Envar sub pavilion Panama, și-a pus echipajul la muncă, punându-i să care mai multe țigări pe care avea de gând să le vândă unor români din Portul Agigea, fiind prins în flagrant de către oamenii legii.

Flagrant in Portul Agigea! Un comandant de nava, prins cu tigari de contrabandaHut Yasar

Totul s-a întâmplat pe 15 septembrie 2020, atunci când polițiștii de frontieră au efectuat o pândă în Constanța Sud Agigea, la dana portuară 131, unde se afla acostată nava Envar cu pavilion Panama. După aproximativ cinci minute, de pe navă au coborât au coborât mai mulți bărbați având în mâini colete inscripționate Assos Red, pe care au început să le încarce într-o autoutilitară parcată pe dană în dreptul navei. Polițiștii de frontieră au intervenit şi au identificat persoanele implicate, la bordul navei Envar au fost identificați comandantului navei, fiind vorba despre Hut Yasar, precum şi ceilalți membri de echipaj. După legitimarea și identificarea persoanelor, comandantul navei a fost întrebat dacă deține la bord sume de bani sau țigarete provenite din contrabandă. Acesta a precizat că are asupra sa o sumă de bani pe care a primit-o ca urmare a vânzării a zece baxuri de ţigarete, fiind depistată asupra sa suma de 2.044 dolari şi 4.590 euro.

Fiind întrebat despre proveniența țigaretelor, Hut Yasar a menționat că țigaretele găsite de polițiștii de frontieră în faţa navei Envar, îi aparţin în totalitate şi el a dat ordin membrilor de echipaj să le coboare de pe navă. Din declarațiile membrilor de echipaj pe nava Envar, a rezultat că duminică, 13 septembrie 2020, au plecat din Istanbul cu destinația Portul Constanţa. De asemenea, aceștia au spus că pe navă se află țigări de contrabandă care fuseseră cumpărate din Istanbul de către Hut Yasar.

Flagrant in Portul Agigea! Un comandant de nava, prins cu tigari de contrabandaNava Envar

Fiind audiat, Hut Yasar a recunoscut săvârșirea faptelor, arătând că a cumpărat cele 10 baxuri de țigări din Istanbul, din Duty Free, în data de 13 septembrie 2020 pentru a le comercializa în România, întrucât a fost contactat în repetate rânduri de două persoane de cetățenie română. Țigările au fost ascunse în tancurile laterale ale navei, pentru a le ascunde de controlul vamal, dar și pentru faptul că nu avea unde să le depoziteze în altă parte. El, în calitate de comandant al navei, le-a ordonat membrilor echipajului să coboare de pe navă pe teritoriul României cele 10 baxuri de țigări, întrucât veniseră cele două persoane de cetățenie română să le cumpere, primind de la aceștia mai multe sume de bani în schimbul țigărilor. Hut Yasar a mai transmis faptul că a comis această infracțiune pentru a-i ajuta pe ceilalți membri ai echipajului, întrucât el nu are nevoie de bani, deoarece câștigă foarte bine ca și comandant de navă.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Hut Yasar la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate ori cu marcaje false. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu este nimic deosedit,intra tzigarile,drogurile,chinezariile sau turcismele"haine,incaltzaminte,parfumuri,si alte produse cu nume de firme de renume dar false"aduse cu vapoarele in portul Constantza pe banda rulanta;comandantul asta probabil nu a shtiut cum merge treaba sau a fost calic si nu a vrut sa dea shpaga la politzia de frontierea,pai matale nu shtii mai nene ca afacerile cu marfa de contrabanda se fac cu sprijinul politziei ?.
4
0
Incurca pe cei care vand legal falsurile pe piata. Nu mai vezi tigari originale,ci doar nume de branduri,in fapt tigarile respective fiind niste conrafaceri legalizate. E diferenta enorma intre tutunul original american ,cel cubanez si cei european. De exemplu in Romania se fumeaza tigari din tutun romanesc,adica la fel de p***t ca in ceausism dar care nu se mai numeste Snagov,Amiral, Carpati si e ceva mai bine tocat . Pe bune,contrabandistilor le vine manusa politica dementa a eliminarii concurentei adevarate de piata si impunerea monopolului falsurilor.
7
0
Pe cand si spagarii de la ANR? Ei fac cel mai mare trafic cu tigari si motorina.
10
1
spunea si base ca a facut bani si avea deja un milion de dolari la revolutie
16
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710