REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
27.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Flagrant! Ofițer SRI, din Constanța, acuzat de trafic de influență

Flagrant! Ofițer SRI, din Constanța, acuzat de trafic de influență

Replica API 22 august 2022 | 00:00 8449

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august 2022, față de inculpatul Bogdan P., ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (S.R.I) - Direcția Regională de Informații Dobrogea, cu gradul de căpitan, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de data de 09 august 2022, inculpatul Bogdan P., în calitatea menționată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații, astfel încât să îi determine să nu își îndeplinească un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana respectivă.

La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Bogdan P. trebuie să respecte o serie de obligații între care să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu ia legătura, direct sau indirect, și să nu comunice pe nicio cale cu persoane menționate în ordonanță.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea în continuare a urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai legati de nevasta lui Donchi ! E o mushata super, e darnica si face cu de toate !
0
0
De ce nu ai terminat comentari ul din ultima fraza?. Sa inteleg ca politia romana ii numesc pe cei care nu ii sponsorizeaza INFRACTORI???
1
0
Funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia
0
0
Gasca stejaru tistimelu cu crotale : neamul liuta , tefa tudor , mitica , neatar fratii migit toiu dennis aga oaciu , ficiu dinca paduraru ceafura sterghiu coci purni in gura cofetaru stefan si panait periculosu iancu animalu luciu teia cartali papsi bela tanase nicea costica bela stelica bela !
0
0
Corupti total si nu numai in structuri de siguranta, uitati-va fiecare pe unde munciti, toata lumea umbla cu magarii, smenuri, furaciuni etc, nu va mai cacati pe voi ca unii fura si voi sunteti corecti
3
0
L a gasit nevastasa cand isi pregatea funia in beci ! El credea ca avea asigurare casco !
1
0
Cineva urmeaza sa se tina de capul tau pana o sa te vada la dezmembrari la agigea a promis ca nu se lasa !
2
0
Cum se poate ca acest specimen donchi pufleni funie , care poarta legal in el 100 de kg de cacat , sa fie lasat in pace dupa ce fraudeaza banci , fraudeaza uniunea cu zeci de mii de oi fictive , credite luate pe persoane anevoioase , nu si plateste angajatii la neptun , a tras tepi la materialele luate pentru hotel ! Cand o sa intervina cineva ? Dupa ce se spanzura ?
3
0
Funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia funia !
1
0
Santazeaza angajati de la banci sa i dea credite , i a bani cu camata , avea crotale multe , a vrut sa si dea temelie !
1
1
De cd nu e arestat preventiv
1
1
n-a redirectionat spaga cum trebuie. Mwie !
1
0
ooo popica din tomis 3, acum vreo 10 ani dadea teapa cu asigurari casco false, cum a ajuns maimutoiul asta ofiter sri?
0
0
daca nu scriati numele intreg credeam ca e vorba de bogdan petriceicu hasdeu
2
0
Bogdan P. Ba e Popescu Bogdan... daca numele este real foarte bine ca stim cine e. Pe de alta parte nu ne trebuiesc articole care sa demaste CORUPTIA din SRI SIE MAI MAPN.vedem cu ochii nostrii si simtim pe pielea noastra mizeria din servicii ministere, intr un cuvant SISTEM.
2
0
Mafia filiera mucles...Asa o duc de rau proxenetii and interlopii Romaniei fara munca in vile somptuoase petrecand concedii in locatii de lux.Iar prostimea la munca cu minim pe economie.Traiasca democratia unii smecheri protejati, sclavii numindu se infractori ca nu sponsorizeaza
2
0
si nu a fost exclus din serviciu si grad?
1
0
Asta nu e ala de statea in tomis 3?
0
1
Te numesti cumva Andra Popescu?
1
0
Asa suntem noi,cei din toate serviciile!Protejam ciowrile si interlupii contra cost,bineinteles,cateodata mai facem cate un dosar penal la unul nevinovat,dar care ne-a deranjat,ne angajam rudele,chiar si pe cele incompetente,suntem frustrati de mici,vorba aia daca esti prwost de mic cand ajungi mare doar te joci,ne luam neveste nu foarte inteligente care ,pe la 50 de ani ,devin niste purcicute cu ras strident si atotstiutoare,ca alea care-si folosesc creierul nu se uita la niste frustrati ca noi si la 48 de ani iesim la pensie,ca suntem obositi de atata incompetenta de cata am dat dovada
2
1
Asa suntem toti din SRI si ipj,niste corupti.
1
0
Intr-unul dintre paragrafe i-am mentionat tot numele. RGPD sesizare
1
2

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513