REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
27.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Florin, 4 ani cu executare pentru perversiuni sexuale!

Florin, 4 ani cu executare pentru perversiuni sexuale!

Replica API 9 februarie 2022 | 23:22 2750

Agresiunile sexuale asupra minorilor au devenit, în ultima perioadă, din ce în ce mai dese. Florin Dodu este acuzat că a agresat sexual un minor de 11 ani. Astfel, acesta a dus victima într-o clădire abandonată unde a mângâiat-o în zona feselor, a coapselor și a organelor genitale.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Florin Dodu la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Sentința a fost dată pe 10 ianuarie 2022 și nu este definitivă, pe 5 mai 2022 urmând a se judeca apelul.

Cum s-a petrecut fapta

Potrivit rechizitoriului, Florin Dodu a abordat victima în Piața Civică din Tulcea. Sub pretextul că îl va conduce acasă cu mașina, inculpatul a convins victima să meargă cu el. Pe drum a mângâiat minorul pe picioare, acesta nereacționând de frică să nu fie lăsat pe jos. După ceva timp au ajuns la o clădire părăsită unde Florin Dodu a mers în spatele minorului și a început să îl mângâie cu ambele mâini pe fund, pe picioare, mai sus de genunchi, și în zona organelor genitale. Din fericire, minorul a început să țipe astfel că agresorul s-a speriat, iar victima a alergat către mai multe persoane care se aflau la pescuit în zonă. Minorul a menționat că nu a fost agresat fizic în niciun fel și nici amenințat de către Florin Dodu.

Instanța a reținut că, comiterea faptei, de natură sexuală, îndreptată fiind împotriva unui minor în vârstă de 11 ani, relevă un pericol social ridicat al inculpatului, această faptă fiind de natură a avea un impact major în dezvoltarea intelectuală, emoțională a copilului. Pericolul social concret pe care îl prezintă inculpatului, chiar în lipsa unor antecedente penale, nu poate determina decât aplicarea unei pedepse cu închisoarea cu executare efectivă, singura modalitate pe care instanța o apreciază ca fiind suficientă pentru a fi atinse scopul sancțiunii penale, mai ales în contextul în care circumstanțele personale ale inculpatului, respectiv nivelul educației și integrarea socială a acestuia, ar fi trebuit să fie de natură să împiedice astfel de manifestări infracționale cu consecințe extrem de grave asupra minorului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar pe pedofilul Florin Munteanu cand il arestati s-au l-ati facut scapat
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303