REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Florin Buhuceanu: „Biserica refuză dialogul cu comunitatea LGBT”

Florin Buhuceanu: „Biserica refuză dialogul cu comunitatea LGBT”

Mariana MURAT 19 ianuarie 2024 | 12:46 823

Biserica Ortodoxă Română refuză dialogul cu comunitatea LGBT, chiar dacă și membrii acesteia sunt parte a bisericii, prin botez, a spus la Digi24 Florin Buhuceanu, militant pentru drepturile comunității LGBT. Declarația vine după ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a spus că homosexualitatea „nu va fi niciodată acceptată în creştinismul ortodox”.

Florin Buhuceanu: „Biserica refuza dialogul cu comunitatea LGBT”  Florin Buhuceanu: „Biserica refuză dialogul cu comunitatea LGBT” 

Mă îndoiesc de expertiza Bisericii Ortodoxe în materie de sexualitate, pentru că vorbim de o biserică care, de-a lungul ultimelor 3 decenii, a făcut posibilă continuarea incriminării penale a homosexualității și care a trimis oameni în închisoare practic, până în 2001, care încearcă permanent blocarea accesului femeilor la servicii de întrerupere de sarcină, accesului elevilor la informații care sunt relevante pentru sănătatea lor”, a spus Buhuceanu. „Nu homosexualitatea este subiectul în realitate, ci cum se raportează pastoral biserica la acești oameni. Or, aici Biserica Ortodoxă nu are nici măcar tentativa de a deschide un dialog. Mulți dintre noi, din această comunitate, suntem parte a bisericii, prin botez. Nu-i poț trata ca pe creștini de mâna a doua sau mâna a treia”, a adăugat el.

Biserica ar putea, pe de altă parte, să-și facă curățenie în propria ogradă și pentru asta e nevoie de politici care să condamne și să prevină orori – și vorbesc aici de violuri, de abuzuri sexuale care se întâmplă în inima comunităților creștine. Toate acestea trebuie să fie descurajate oficial de Biserica Ortodoxă”, a mai spus Buhuceanu. „Din păcate Patriarhia e mult mai aproape de patriarhia moscovită decât de Biserica Ortodoxă din Atena, de exemplu, care are o un dialog pastoral cu oamenii de orientare homosexuală. Sunt doar atacuri din partea ierarhiei, nu doar verbale, ci de încercări de limitare a drepturilor acestor comunități. Tipul acesta de atac constant din partea Bisericii nu înseamnă dialog, e o formă de agravare a acestor tipuri de atacuri. Cine profită? Cei care sunt aliniați politicii Moscovei și a Bisericii Ortodoxe, mâna dreaptă a Kremlinului.”, a adăugat activistul.

Declarațiile sale vin după ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a spus că homosexualitatea „nu va fi niciodată acceptată în creştinismul ortodox”, comentând anunțul recent al Vaticanului, care a decis că preoţii romano-catolici pot oficia binecuvântări ale cuplurilor de acelaşi sex. „În legătură cu mult-discutata oferire a binecuvântării pentru cuplurile homosexuale. Este un gest personal, pe care Papa şi l-a asumat. E adevărat că e vorba despre o binecuvântare extra-liturgică, deci nu are legătură cu liturghia, nu se oficiază căsătoria acestor persoane. O binecuvântare. Eu am interpretat-o ca pe un semn de îngăduinţă pentru aceste persoane, prin care Papa cred că doreşte să le atragă mai aproape de biserică, dar nu pentru a rămâne în aceeaşi situaţie”, a spus Bănescu, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jos lgbt Mergeti toti in patagonia si parliti va in dos pana nu mai puteti. Nu ne prezentati asta ca pe normalitate pt ca NU este asa.
2
0
Defectilor nu a auzit de Sodoma și de Gomora?Asta i părerea normală și corectă, nu numai din partea bisericii.Si dacă zice că occidentalii îi înțeleg, de ce nu se adună într un grup toți, fără să lase în urmă vre un rogvaiv de al lor și să pună cap compas vestul.Cine îi oprește?Din contra.Restul am face cheta să le dăm să și ia merinde,să nu leșine de foame pe drum,cu condiția de a nu mai reveni pe aici.
4
2
Va spune ceva, JUDECATA DE OBȘTE???
4
1
niciodata dar acum in 2024 banescu are dreptate parca au drepturi civile sa fie sanatosi nu e nimeni obligat sa-i accepte daca nu doreste agresivitatea lor deranjeaza mult si le face un deserviciu problema e ca agresivitatea e la mare moda in aproape toate domeniile toti incearca sa-si impuna parerea cu agresivitate
8
2
NICI O DATA BISERICA NU VA TREBUI SA AIBA UN DIALOG CU LGBT EI SI-AU ALE CALEA, SA FIE SANATOSI. IAR CU PROPAGANDA LOR, NU SUNT DE ACORD, POT FACE CE VREA CU TRUPUL LOR LA EI ACASA CU CINE VREA. DAR NU TREBUIE SA STIM SI NOI SI NU VREM SA STIM PUR SI SIMPLU
11
1
Nu suntem de acord cu lgbt,noi suntem oamenii normali !!
15
2
Sa te pretinzi bulan spart pentru o bucata de paine cum face buhuhuceanu asta.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510