REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Florin Cîțu a FUGIT din Parlament înainte de votul învestirii:. Ponta: într-o țară normală, îl împușcau

Florin Cîțu a FUGIT din Parlament înainte de votul învestirii:. Ponta: într-o țară normală, îl împușcau

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 1153

Circ total!

Circ total!

Criză politică majoră în vremea coronavirusului! Florin Cîțu, premierul desemnat de Iohannis, a fugit cu doar 15 minute înainte de votul învestirii, lăsându-i colegii din Parlament cu gura căscată, atunci când se pregăteau să voteze. O mostră de iresponsabilitate, spun parlamentarii. PNL a anunțat retragerea candidaturii la funcția de premier a lui Florin Cîțu, dând vina pe coronavirus, moment în care început showul în Parlament. Au urmat huiduielile și circul de care România nu ar fi avut nevoia în contextul actual. Urmează o nouă serie de consultări, o altă propunere a lui Klaus Iohannis și o nouă întâlnire în Plen pentru vot. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla la începutul săptămânii viitoare.

Reacțiile de pe scena politică nu au întârziat să apară. În timp ce colegii lui Cîțu îi iau apărarea, alții …l-ar împușca. Florin Roman, PNL, parlamentar, a declarat faptul că Florin Cîțu ”a luat decizia de a renunța pe baza unui principiu: atunci când ești în război, și România este în Război cu coronavirusul, niciodată comandantul nu părăsește frontul. Colegul nostru s-a consultat cu noi și a luat decizia să facă acest pas”. La rândul său, Mircea Dobre, deputat Pro România de Constanța, a declarat, pentru Replica, faptul că se aștepta ca Florin Cîțu să renunțe, în contextul epidemiei de coronavirus cu care se confruntă România. ”Ne așteptam să renunțe, noi am spus foarte clar că votăm pentru a avea un Guvern stabil, în contextul epidemiei de coronavirus, Ludovic Orban s-a speriat, știa că va trece Guvernul așa că Florin Cîțu s-a retras”, a precizat Dobre. ”Se va relua totul de la 0, vor urma consultările, probabil săptămâna viitoare vom da votul”. Călin Popescu Tăriceanu a aruncat cu vorbe grele către PNL și, în special, către Klaus Iohannis. ”Este o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârșit. Miniștrii au venit în parlament, au fost audiați în comisii, în momentul când trebuia să vină la învestire, Cîțu dă bir cu fugiții. E o golănie, similar cu jocul alba neagra. Nu există așa ceva în întreaga lume, e o rușine pentru PNL, pentru Iohannis, că face astfel de desemnări în perioada de criză. Le cer să se trezească”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE. ”Nu mi-am imaginat vreodată că vom ajunge să ne comportăm așa. Președintele va face iarăși consultări, mergem degeaba la consultări, ca să vină cu propunere în batjocoră”, a mai spus Tăriceanu. În schimb, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD,a declarat că este cea mai bună soluție pentru România, în acest moment: ”Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României, retragerea lui Cîțu. Urmează să am o discuție în interiorul partidului. Consider că, până acum, a fost un joc politic pe spiritul constituției. Mă bucur că s-a renunțat la acest joc. Îmi doresc să trăiesc într-o Românie normală”

Victor Ponta, președintele Pro România a spus că, într-o țară normală, Cîțu ar fi fost împușcat pentru gestul său. ”Nu s-a pomenit ca un premier să fugă cu un sfert de oră înainte de fie votat. România e în război cu o criză cu care nu ne-am mai confruntat. În mod normal, într-o țară normală, îl împușcau. Nu veți mai întâlni în nicio țară așa ceva. Orban l-a forțat, Iohannis a acceptat această retragere. Singurul care mai conduce ceva, acum, în România este Raed Arafat. Cu cine să vorbești? Cred că trebuie să dăm dovadă de seriozitate, să propunem un premier serios”, a spus Ponta.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cinstitule , harnicule , corectule mancatias pula ta de cocalar.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436