REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Florin Cîțu a RENUNȚAT la mandatul de PREMIER; a FUGIT înainte de vot

Florin Cîțu a RENUNȚAT la mandatul de PREMIER; a FUGIT înainte de vot

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 864

PNL a anunțat retragerea candidaturii la funcția de premier a lui Florin Câțu. Parlamentarii au intrat în Plen pentru votul lui Cîțu, dar au aflat că nu mai au ce să voteze.

Florin Roman, PNL: ”A luat decizia de a renunța pe baza unui principiu: atunci când ești în război, și România este în Război cu coronavirusul, niciodată comandantul nu părăsește frontul. Colegul nostru s-a consultat cu noi și a luat decizia să facă acest pas”

Mircea Dobre, deputat Pro România, a declarat, pentru Replica, faptul că se aștepta ca Florin Cîțu să renunțe, în contextul epidemiei de coronavirus cu care se confruntă România. ”Ne așteptam să renunțe, noi am spus foarte clar că votăm pentru a avea un Guvern stabil, în contextul epidemiei de coronavirus, Ludovic Orban s-a speriat, știa că va trece Guvernul așa că Florin Cîțu s-a retras”, a precizat Dobre. ”Se va relua totul de la 0, vor urma consultările, probabil săptămâna viitoare vom da votul”.

Călin Popescu Tăriceanu spune că este ”bătaie de joc la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârșit. Miniștrii au venit în parlament, au fost audiați în comisii, în momentul când trebuia să vină la învestire, Cîțu dă bir cu fugiții. E o golănie, similar cu jocul alba neagra. Nu există așa ceva în întreaga lume, e o rușine pentru PNL, pentru Iohannis, că face astfel de desemnări în perioada de criză. Le cer să se trezească”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE. ”Nu mi-am imaginat vreodată că vom ajunge să ne comportăm așa. Președintele va face iarăși consultări, mergem degeaba la consultări, ca să vină cu propunere în batjocoră”, a mai spus Tăriceanu.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD: ”Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României, retragerea lui Cîțu. Urmează să am o dicuție în interiorul partidului. Consider că, până acum, a fost un joc politic pe spiritul constituției. Mă bucur că s-a renunțat la acest joc. Îmi doresc să trăiesc într-o Românie normală”

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
catu nu e un hot prost ca altii.are ceva scoala facuta pe bune si stie cand sa faca pasul in spate.aveati nevoie de un tzap ispasitor nu?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436