REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Florin Cocargeanu: Insist ca Vergil Chițac să propună revocarea mea din funcție. Video

Florin Cocargeanu: Insist ca Vergil Chițac să propună revocarea mea din funcție. Video

Valentina CAMARA 19 aprilie 2023 | 14:45 2870

Vergil Chițac l-a lăsat pe Florin Cocargeanu, la începutul lunii martie, fără atribuțiile de coordonare a structurilor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. De atunci, viceprimarul USR vine la serviciu, dar nu face nimic. Adică încasează salariul degeaba. După ce primarul Vergil Chițac l-a sfătuit, într-un interviu acordat ziarului Replica, să-și dea demisia, Florin Cocargeanu nu a întârziat să apară cu răspunsul.

Florin Cocargeanu: Insist ca Vergil Chitac sa propuna revocarea mea din functie. Video

Indignat de spusele lui Vergil Chițac în presă, Florin Cocargeanu l-a invitat la rândul său pe Vergil Chițac să folosească calea legală, mai exact să inițieze un proiect de hotărâre pentru revocarea sa din funcție.

Răspunsul lui Florin Cocargeanu pentru Vergil Chițac

Având în vedere declarațiile recente ce au fost lansate în spațiul public de primarul PNL Vergil Chițac, prin care îmi solicită demisia și motivează decizia de retragere a atribuțiilor, sunt nevoit să vin cu o serie de precizări importante.

Dacă Chițac nu mă mai vrea în Primăria Constanța, îl invit să folosească calea legală: să inițieze un proiect de hotărâre pentru revocarea mea din funcția de viceprimar. Sunt convins că, având în vedere frăția PNL cu PSD, are deja voturile necesare pentru acest demers.

Dar înainte de asta, îi propun domnului primar PNL să vină și cu următoarea explicație în fața constănțenilor: de ce a ales un concubinaj cu PSD, imoral și total dezavantajos pentru orașul nostru, în detrimentul unei alianțe sincere și transparente cu USR?
Într-o încercare aberantă de a se justifica, Vergil Chițac susține că decizia sa de a-mi retrage atribuțiile se încadrează în protocolul politic pe care PNL îl are cu USR. Ca această afirmație să fie adevărată, ar fi trebuit ca domnul primar să îmi ofere exact atribuțiile prevăzute în protocol, lucru pe care nu l-a făcut, cu adevărat, niciodată! Cu alte cuvinte, protocolul pe care domnul primar îl folosește acum ca pretext pentru demersul său abuziv, a fost încălcat încă de la bun început. Îi reamintesc primarului Chițac că acel acord pentru guvernarea locală a fost semnat atât de USR și PNL, cât și de către domnia sa, iar funcția de viceprimar mi-a fost atribuită cu votul consilierilor PNL.

Așadar, insist ca primarul Chițac să propună, în baza unui motiv bine întemeiat, revocarea mea din funcție, iar consilierii locali PNL să o voteze, denunțând astfel protocolul. Dacă nu, domnul primar ar trebui să țină cont de dorința colegilor săi și să nu lase goală de conținut o funcție doar din orgoliu personal și pentru că, în calitate de consilier local, nu am votat cum a dorit domnia sa.

De asemenea, în același context, Vergil Chițac a mai declarat că „viceprimarul trebuie să facă politica primarului“. O afirmație ce demască o înțelegere extrem de slabă a modului în care funcționează o administrație publică, precum și o lipsă acută a principiilor democratice și morale. Viceprimarul, la fel ca și primarul, trebuie să facă „politica“ cetățenilor, a oamenilor care i-au votat și care le-au acordat încredere pentru a le reprezenta interesele.

În doi ani de guvernare locală, primarul Vergil Chițac nu s-a așezat nici măcar o singură dată la discuții cu USR Constanța pe seama proiectelor introduse pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local. Știu că îl deranjează foarte tare faptul că atât eu, cât și colegii mei, intervenim permanent și atragem atenția public cu privire la derapajele și abuzurile administrative pe care le comite cu o frecvență devastatoare pentru municipiul nostru, însă Chițac se încăpățânează să accepte faptul că USR Constanța face „politica“ cetățenilor, nu politica sa, a PNL sau a PSD – partid față de care manifestă o foarte mare deschidere și dialog. Chițac ar trebui să înțeleagă că USR nu va gira niciodată alianța pe sub masă dintre PNL și PSD și, indiferent de funcțiile pe care le ocupăm în administrația locală, nu vom face compromisuri de dragul acestora. Constănțenii NU ASTA au votat.”, a transmis Florin Cocargeanu.

Florin Cocargeanu: Insist ca Vergil Chitac sa propuna revocarea mea din functie. Video

Reamintim că,  Vergil Chițac a fost în studioul Replica și a precizat că Florin Cocargeanu vine la serviciu, chiar dacă nu mai are atribuții. Ce face, atunci, la primărie? „Este o întrebare foarte bună. O întrebare retorică. Nu știu dacă vine. Nici nu mă interesează, din moment ce nu mai are atribuții. Ei trebuiau să iasă sau trebuia să-i facem cumva să iasă din ipocrizia asta. Nu e posibil ca tu să fii în aparatul de lucru al primarului, să fii viceprimar, să fii în echipa executivă, să dorim să facem un împrumut bancar, pentru a putea co-finanța și a plăti cheltuielile neeligibile, care ne revin la numeroasele proiecte pentru care avem semnate contracte de co-finanțare, să te exprimi cu două săptămâni înainte de față cu celălalt viceprimar că ești de acord cu împrumutul pentru dezvoltare, și în ședința de Consiliu Local să votezi invers. Să votezi așa cum ți-a spus partidul. Cu siguranță a primit direcțiuni de la partid. E limpede că tot ce am făcut și ceea ce fac în momentul de față se încadrează în protocolul politic pe care PNL l-a avut cu USR. Și nu e prima dată când face lucrul acesta. Ce s-a întâmplat acum mi s-a părut ca datul la gioale. Nu pot să spun că a încercat să mă saboteze”, a  spus Vergil Chițac.

Video:

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci matale astepti ca primarul sa propuna revocarea ta , timp in care nu faci nimic si iti incasezi salariul ca majoritatea bugetarilor " profesionisti " . Si daca Chitac nu o sa faca acest lucru , ai de gand sa stai degeaba in primarie ? Pana la ce nivel de nesimtire poti sa te cobori mergand pe aceasta logica aiuritoare ... alooo , USR , mai exista printre voi oameni onesti care sa-l traga de maneca pe acest fariseu ? Cu acest comportament demonstrati ca nu sunteti cu nimic mai buni decat PSD sau PNL , rusine !
5
1
amirale, vezi cum faci si dezminti faptul ca ao marit salariile la toti angajatii primariei cva aici mananci nu cu lingura ci cu lopata. mai ai angajati de care te-a durut in c*r sau nici acolo. tie iti convine ca iei 30.000 lei lunar plus oarece spaguta de la cei care au distrus orasul, asta ca sa taci din gura.
3
0
Este nelegal sa retragi atributiile viceprimarului, lasandu-l fara activitate dar este imoral sa accepti cu seninatate sa vii la birou si sa nu faci nimic. Oamenii te-au votat ca sa faci ceva acolo, nu sa stai degeaba! USR trebuia de indata sa conteste la prefect legalitatea dispozitiei primarului de retragere a atributiilor. Se pot retrage sau modifica atributii, dar nu poate exista un post in organigrama unei primarii fara nici o activitate.
6
1
Asta-i ala de vindea pingele si nevasta’sa este frizerita , omul este exemplu clasic de analfabet functional . Cu un tupeu dusa pana la nesimtire , se incadreaza perfect in profilul politicianului din PSD sau PNL , daca in USR se permite o asemenea sinecura sa nu ne mai miram de faptul ca Mihai Lupu sau Chitz sunt inca in functii
9
1
Cum justifici la tineri ca halesti pensie din taxele platite de tineri de 12000 rin pe luna si salariu de 18000 ron pe luna. Stai toata ziua la birou, nici nu vii la timp, o freci pe scaun si prin restaurante
9
1
Mos teaca nu isi va asuma raspunderea. Exclus sa initieze o hotarare. Asa ca toti stau linistiti si mananca banii de pomana.
15
0
Nike face angajări ! Dacă n ai ce sa mai faci in primărie dinte frumos la nike unde ai maj lucrat , măcar acolo așezi tricourile pe umeraș trece ziua altfel
18
1
Sa-mi lasati baiatu in pace. Si ce daca sta in functie degeaba, ia si el un ban cinstit. Daca l-a manacat in khur sa faca gat asta este trebuie sa luam si noi de la hUSR banutzu ca sa fie bine sa nu fie rau, intelegi? Apropo, ma pregatesc de campanie si vreau sa candidez la primarie si am su nevoie de pros..., scuze, de baietii mei sa faca gat. hai, Uniunea Sugrumati Romania, scuze Salvati, Uniunea Salvati Romania. Salvati nu SALVAM, ca dor nu suntem p****i sa o sdalvam noi, o salvati voi. La functia de primar se da si un apartament? Ca m-am saturat de garsoniera, aici mananc, aici ma kac aici dorm ... e de porc
12
3
De ce nu isi da singur demisia Cocirgeanu si asteapta sa fie demis? Pentru ca... SALARIU... trage de salariu ca sa nu moara de foame ca inainte. USR nu a produs rezultate desi are o treime din consilieri. Cocirgeanu si restul useristilor ex someri sau cu cariere la limita de jos a saraciei au nevoie de job-uri si cu asta am spus tot.
20
7
Bai derbedeule , prin refuzul tau de a iti da demisia demonstrezi ca nu esti cu nimic mai bun decat vechea clasa politica . Te-ai cocotat intr-o functie publica tocmai datorita intelegerilor mizerabile facute cu Chitac si PNL . Uite-te cum arata orasul asta , unde sunt marile proiecte ale USR-ului din campanie , unde este meritocratia clamata ??? In loc sa-ti prezinti demisia de onoare , prin atitudinea ta nu faci decat sa aduci in prejudiciu de imagne USR-ului si mai ridici in sondaje PSD si PNL cu cateva procente . Dar cand esti doar un simplu vanzator de slapi , este greu sa te ridici la nivelul unui politician onest si cauti tot felul de motive pentru a sta degeaba in primarie pe un salariu indecent de mare.
18
6
Se sfasie javrele intre ele. Nu-i diferenta intre cei doi incompetenti.
16
0
Se freaca pwlaaa la greu la ADI „Dobrogea” Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” o vrajeala pe bani publici pe salarii babane si frecat menta la greu daca intra DNA ul in ei sa vada ce licitatii masluite fac aia acolo e grav rau. bani publici si nu putini din taxele platite de constanteni tocati aiurea!!!
12
3
Sa lasati comentariile deschise si la articolele despre chitac asa cum faceti aici la Cocargeanu. Acolo sa vezi frumuseti!
20
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016