REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Florin Mitroi: Am 20 de ani de administrație. Pe mine mă recomandă faptele, nu vorbele! Video

Florin Mitroi: Am 20 de ani de administrație. Pe mine mă recomandă faptele, nu vorbele! Video

Mirela PASCAL 10 mai 2024 | 00:00 4006

Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, s-a aflat joi, 9 mai, începând cu orele 13.00, în studioul Replica, unde a vorbi despre programul său electoral și despre principalele priorități ale județului Constanța. De asemenea, Mitroi i-a răspuns și colegului său de la Castelu, Nicolae Anghel, care s-a lăudat că are investiții de milioane de euro la Castelu, dublu față de cât a accesat Florin Mitroi. Totodată, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța a vorbit și despre colaborarea pe care a avut-o, în calitate de primar, cu președintele CJ în funcție, Mihai Lupu. Despre acest subiect, urmăriți în materialul de mai jos!

Florin Mitroi: Am 20 de ani de administratie. Pe mine ma recomanda faptele, nu vorbele! VideoFlorin Mitroi, Mirela Pascal

Mitroi: Nu m-a adus el în politică

În debutul interviului, Florin Mitroi a ținut să-i răspundă colegului Nicolae Anghel, care a aruncat câteva săgeți ascuțite către Mitroi, chiar în studioul Replica. „M-a adus fostul viceprimar, eu lucram la Murfatlar, au venit la mine, că așa erau timpurile pe atunci, după un bidon de vin, ne aduceau o fructă, și mi-a spus «Măi copile, tu ești bun de primar la Valu». Și i-am spus «Cum să vin? Mie nu-mi trebuie așa ceva». S-a ținut de mine până când m-a convins să candidez pentru funcția de primar. Vizavi de Niki Anghel, în 2003 aveam o fermă de 600 de capete de vaci pe raza Poarta Albă-Nazarcea și în Nisipari, el era primar. El fiind primar l-am întrebat «Cum vezi? Uite ce mi se propune», și a spus «Du-te, că ești tânăr»... dar nu m-a adus el în politică, dacă mă aducea el în politică, mă duceam în partidul unde era Niki“, a declarat Florin Mitroi.

Mitroi: Cine minte: eu sau cel care este pus de PSD ca să îl lovească pe Mitroi?

Acesta a ținut să precizeze că a primit informații potrivit cărora ar fi avut direcțiune de la șefii partidului să-l atace. ”Dimineață când am deschis telefonul am găsit emisiunea dumneavoastră trimisă de cineva. Am ascultat-o. Compara Castelu cu Valu lui Traian. N-am o problemă, eu îmi doresc ca toate localitățile să fie peste Valu lui Traian, fiecare primar să-și aducă aportul, dar nu mi-a plăcut când a spus că Valu lui Traian a tras opt milioane de euro, iar Castelu dublu. Așteptam la întrebarea asta, așa că mi-am făcut și eu temele... și atunci ca să vedeți cine minte: eu sau cel care este pus de PSD ca să îl lovească pe Mitroi? Verificați toate astea și la sfârșit vedeți sumele- 44.000 de milioane de euro. N-am o problemă cu Anghel, eu doar răspuns cetățenilor”, a spus Mitroi.

„Acum o lună de zile m-a sunat. Eu mi-am propus în această perioadă să nu mai vorbesc cu nimeni, de la nici un alt partid. N-am răspuns. Apoi m-a sunat o cunoștință comună și mi-a spus «Răspunde-i lui Niki, că vrea să-ți spună ceva. Ce să-mi spună? L-au pus cei din conducerea PSD să dea în Mitroi, să dea în el în fel și chip». Am spus că nu are rost să vorbesc. Să se termine campania, alegerile, după o să vorbesc cu toată lumea. N-au de ce să le fie frică de mine. De ce să le fie frică. Cătălin Grasa e amic cu mine, e bun specialist. Pe mine mă recomandă faptele, nu vorbele, am 20 de ani de administrație. Eu nu vin cu promisiuni... Îi urez succes lui Nicolae Anghel, dar îi dau un sfat: să se prioritizeze pe Castelu și Nisipari, să n-aibă o surpriză pe 9 iunie. S-ar putea să aibă o mare surpriză! Și n-am nimic cu el“, a subliniat Florin Mitroi.

Video 1:

Mitroi vrea să facă un adăpost pentru animale, să fie al Consiliului Județean

Florin Mitroi a vorbit și despre ce ar vrea să facă, dacă ajunge președintele Consiliului Județean. Nu promite nimic, și-a făcut o listă de priorități și vrea să le ducă la îndeplinire. „Din punctul meu de vedere, nu am ieșit o dată, în 20 de ani, să spun că am reabilitat un cămin, o primărie. Nu... faci lucruri noi. Reabilitarea unei instituții e ca și cum ți-ai face curățenie în casă. A, dacă vorbim lucruri importante, cum ar fi... preluarea, de către CJ, a Palatului Copiilor... e hotărâre, vine în proprietatea CJ. Voi face tot ce-mi stă în putere, și voi reuși, am și vorbit cu Goidea, de la ACN... Aș prelua de la Ministerul Transporturilor drumurile-stânga-dreapta ale Canalului Dunărea Marea Neagră, de la Cernavodă - în Portul Constanța, Poarta Albă-Midia Năvodari. Sunt proiecte mari acestea, mărețe... Ajungem mult mai repede acasă, plecând din Port spre Ciocârlia, Cernavodă, etc. Spitalul... e o prioritate. Credeți că e normal când vine pacientul și se cere să-și cumpere medicamente, etc... E normal?! Și transportul public e o prioritate. Important e să ajung acolo. Nu merg pentru funcție. Florin iese dintr-un mare confort, lasă în spate o comună... Sunt un tip bun, autoritar, prietenos... partidul e o siglă. Noi trebuie să scăpăm de oamenii toxici din politică. Sunt foarte mulți, care umblă cu mizerii. Eu mi-am promis, că am și eu o vârstă, să preiau frâiele județului, împreună cu echipa, cu oameni care au plecat ca mine, de la zero. Eu am ajuns în Valu cu o trăistuță. De la 18 ani am muncit. Am fost declarați, acum doi ani, cu cele mai mari fonduri atrase, peste 2.000 de euro pe cap de locuitor. Eu nu fac politică, fac politica cetățeanului. Sunt determinat, ca în 2004 sau 2008, când am candidat la primărie prima oară, și a doua oară. Candidatura mea, câștigul meu, sper, nu fac decât să mă responsabilizeze, să fiu pentru oamenii din acest județ”. Florin Mitroi mai are un plan măreț. „Nu a vorbit nimeni despre un adăpost pentru animale. Nu numai pentru căței, pentru animale. Să fie al CJ-ului... sunt multe lucruri de făcut în acest județ și, repet, pentru oameni. Voi face ceea ce nu vă imaginați”. De asemenea, Mitroi ne-a servit și o surpriză: „Va începe la anul drumul expres Constanța-Tulcea. Va fi o surpriză“, a spus Mitroi, fără să dea mai multe detalii.

Video 2:

Mitroi: L-am susținut pe Lupu să candideze, în 2020, acum îmi repar greșeala

Florin Mitroi a vorbit și despre fostul său coleg, Mihai Lupu, pe care l-a susținut. Ajuns președinte, spune Mitroi, nu a avut o comunicare bună cu el. „Nu am avut comunicare cu Lupu. Nu m-am așteptat, eu nu l-am cunoscut pe Mihai. Încă un argument sau un motiv pentru care eu mă aflu astăzi în fața dumneavoastră sau a oamenilor, este de a-mi însuși greșeala. Colegii mi-au spus: «Florin, este momentul să repari greșeala (n.red. din 2020, când l-a susținut pe Lupu la președinția CJ), pentru că tu ai fost cel care l-ai propus». Acum nu trebuie să dezamăgesc atât pe cei care m-au susținut să candidez, dar nici pe cetățeni“, a mai precizat Mitroi. Întrebat dacă l-a dezamăgit Lupu, Mitroi a tras aer în piept și... nu a răspuns.

Video 3:

Interviul Integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod mandatar financiar: 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510